Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Türkiye'nin en önemli endüstriyel kültür miraslarından biri olan Kadıköy'deki tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, yaklaşık 7 yıllık bir sürenin ardından “Müze Gazhane” adıyla yeniden hizmete açıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen Gazhane bünyesine 6 sergi/müze salonu, 2 tiyatro/konser salonu, performans stüdyoları kütüphane, İstanbul Kitapçısı, 3 yeme içme alanı, atölyeler, ortak çalışma alanları ve kapalı otopark barındırıyor.  Açılışta İmamoğlu’na, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de eşlik etti. Açılış öncesinde, İBB Kent Orkestrası ile prodüktörlüğünü ve yaratıcılığını Lalin Akalan’ın üstlendiği “Chromas Korosu , Amir Ahmedoğlu ve Tolga Böyük” işbirliğinde gerçekleşen canlı görsel-işitsel koro performansı sergilendi.

Haberin Devamı

İstanbulluları bekliyor

Sanata ve bilime ışık tutacak

Hasanpaşa Gazhanesi’nin bilime ve sanata ışık tutacağını söyleyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Müze Gazhane’yi, kültür-sanat yaşamına katmanın keyfini ve gururunu yaşıyoruz. Yıllar boyu İstanbul'a enerji veren ve ışık olan Hasanpaşa Gazhanesi, bundan böyle kültüre, sanata ve bilime ışık olacak. Rahmetli Afife Batur Hocamıza, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Gülsün Tanyeli'ye, Yıldız Salman'a, Deniz Aslan'a, Sevim Aslan'a ve Gazhane Çevre Gönüllüleri’ne de teşekkür ediyorum” diyen İmamoğlu, Batur’un adının kompleks içindeki kütüphaneye verildiğini duyurdu.

Topbaş’a teşekkür etti. Yeni vizyonla ve planlamayla Hasanpaşa Gazianesi'ni, kültür, sanat ve bilim kampüsüne dönüştürdüklerini söyleyen İmamoğlu, "Daha sonrasında göreve geldiğimizde, kaba inşaatı büyük oranda tamamlanmış olan ve açıkçası süreci belirsiz halde bulduğumuz o dönemin genelde yaşadığımız, bütçe ve imalat dengesi sıkıntısını da kısa sürede aşarak, işi hızlandırdık. Ve gerçekten değerli bir yeni vizyonla ve planlamayla Hasanpaşa Gazianesi'ni, bugün gördüğünüz kültür, sanat ve bilim kampüsüne dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

Yedikule Gazhanesi, restore edilecek

Yedikule Gazhanesi’ninde restore edileceğini duyuran İmamoğlu, “Farklı disiplinlerle bir arada çalışmaya imkan veren 32 bin metrekarelik bu kampüsün, yeni bir sanatsal merkez haline gelecek. Atıl durumda olan Yedikule Gazhanesi’nde de restorasyon çalışmalarına başladığımızı ve  İstanbulluları yine çok değerli bir kültür-sanat alanıyla, müze alanıyla buluşturacağımızı da İstanbullulara müjdelemek istiyorum. ”dedi.

Haberin Devamı

İstanbulluları bekliyor

Farklı disiplinleri bir araya getiriyor

- İklim Müzesi

- Karikatür Müzesi

- Bilim Merkezi

- Sergi Alanları

- Tiyatro Salonları

- İstanbul Kitapçısı

- Sosyal Alanlar

Müzik Şehrin Kalbinde

Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, “Müzik Şehrin Kalbinde” etkinlikleri çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda konser verdi. ABBO, Antalyalılara keyifli saatler yaşattı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Antalya’nın farklı noktalarında gerçekleştirilen ‘Müzik şehrin Kalbinde’ etkinliği devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Bando ve Orkestrası, vatandaşların ve turistin yoğunlukta olduğu Cumhuriyet Meydanı’nda muhteşem bir konser verdi. Birbirinden güzel eserlerin seslendirildiği konserde Antalyalılar eğlenceli saatler geçirdi. Konseri izleyen turistler de eğlenceye ortak oldu. Bol bol dans eden Antalyalılar keyifli anlar yaşarken Büyükşehir Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Haberin Devamı

İstanbulluları bekliyor

Daha temiz bir Şişli için Komşu Kart var!

Şişli Komşu Kart’ın tanıtım toplantısı 8 Temmuz günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi. Şişli Komşu Kart öncelikle kâğıt, plastik, cam ve metal gibi yeniden değerlendirme olanağı olan ambalaj atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor. Çok fonksiyonlu olan karta, biriktirilen ambalaj atığının miktarı ve türüne göre PARAPUAN yükleniyor.  Şişlililer Komşu Kart’a yüklenen para puanlarını sağlıktan eğitime birçok yerde kullanabiliyor.

İstanbulluları bekliyor

Belediye neden bir önlem almıyor?

Adana’da yaşamakta olan okurlarımızdan, inşaat mühendisi Kamil Sürenkök, “Adana merkez Çukurova ilçesi, Süleyman Demirel Bulvarı, İsmail Kulak Anadolu Lisesi önündeki kavşakta gerekli meyil (dever) yapılmadığından süratli gelen araçlar gün geçmiyor ki fotoğrafta da görüldüğü gibi can ve mal kaybına neden olmasın. Burası bulvar olduğu için Adana Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundadır. İlgililere ilettim ama unutuldu sanıyorum. Trafik müdürlüğünden kaza raporları istatistikleri çıkarılsa, sanıyorum en çok trafik kazası olan ve can kayıpları yaşanan kara noktası burasıdır. Buraya acil çözüm bulunması, hiç değilse ışıklı uyarı levhası ya da hız ölçen bir EDS konulsa bu can ve mal kayıplarının önüne geçilecektir” dedi.  Okurumuzun bu şikâyetine Adana Büyükşehir Belediyesi ne cevap verecek, bekleyip göreceğiz.

İstanbulluları bekliyor

‘Dizi bitti, hizmet bitti’

İstanbul’un Fatih ilçesi, Ayvansaray Mahallesi, Demirci Hasan Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımız, “Bizim mahallede Çukur dizisi çekiliyordu. Dizi setleri varken en ufak aksilik hemen hallediliyordu. Dizi bitti, hizmet bitti. 15 gündür yollar bu şekilde, mahallenin muhtarına da haber verildi. Ancak yollar hâlâ yapılmadı. Belediyenin yolları yapmasını istiyoruz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Fatih Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım. Umarız en kısa sürede belediye sokakta iyileştirme çalışması yapar.

İstanbulluları bekliyor

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

İBB’nin ulaşım açıklaması

Okurlarımızdan Serkan Tokmak, İstanbul’un Çatalca ilçesinde oturduğunu ve 401 kodlu ufak İETT minibüsleriyle ulaşımı sağladığını seferlerin çok az olmasından şikayetçiydi. Biz de gazetemizin 9 Temmuz 2021 Cuma günkü nüshasında “İşe gitmek mümkün değil” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk.  Haberimizin üzerine İBB’den açıklama geldi: ‘’Haberde bahsi geçen 401 hattımızın yolculuk analizinde; yolcuların büyük çoğunluğunun Çatalca – TÜYAP- Beylikdüzü – Avcılar bölgelerinde yoğunlaştığı görülmektedir. 401 numaralı Çatalca - Yenibosna Metro hattında 14 otobüs ile günde 85 sefer yapılmaktadır. Yine 401 numaralı Çatalca – Avcılar Metrobüs hattında ise 42 araçla günlük 224 sefer yapılmaktadır. (Günlük Toplam 309 Sefer) Çatalca - Yenibosna Metro hattının gidiş dönüş 87 km, Çatalca – Avcılar Metrobüs hattının ise gidiş dönüş 64 km olduğunu belirtmek isteriz. İBB’nin bağlı kuruluşu İETT Genel Müdürlüğü, bu analiz doğrultusunda hatta çalışmakta olan 42 araçtan 28 tanesini yolcu yoğunluğunun fazla olduğu sabah ve akşam saatlerinde Çatalca – Avcılar arasında (Çatalca – Haramidere) arasında hizmet vermesi için yönlendirmiştir. Çatalca – Haramidere arasındaki sefer sayılarının arttırılması planlanmakta olup, bu doğrultuda Haramidere’de araçların bekleme yapabileceği alanda düzenleme çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca aynı haberde Çatalca – TÜYAP seferlerinin 7/24 hizmet vermesinin değerlendirilmesi istenmekle birlikte; İETT’nin Çatalca – Yenibosna arasındaki sabah 04:30’daki ilk seferine yönelik yolculuk değerlendirmeleri yapılmış, her gün ortalama 10 yolcu olduğu gözlemlenmiştir. Yine akşam 23.30’daki Yenibosna Metro – Çatalca son seferinde her gün ortalama 25 yolcu olduğu tespit edilmiştir. Haberde geçen 401 numaralı hattın güzergahtaki yoğunluk bölgesi ile ilgili değerlendirmeler, genel hatlarıyla yolcu ihtiyaç analizleriyle de örtüşmekle birlikte; talep edilen isteklerin Çatalca – Beylikdüzü - Avcılar arasındaki yolcuları mağdur etmeyecek şekilde eldeki imkanlar doğrultusunda karşılandığını belirtmek isteriz. 7/24 hizmet verilmesi talebi ile ilgili ise yeterli yolculuk talebi olmadığı değerlendirilmektedir.’’

İstanbulluları bekliyor

Başkandan müjde var!

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi, Çeşmeli Mahallesi, Erguvan 41 Sokak’ta oturmakta olan okurlarımızdan Ekrem Yosuntaş, “Yolumuz ne zaman yapılacak? Kışın çamur, yazın da toz içerisindeyiz. Yoldan arabalarımız zarar görüyor” diye şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 5 Temmuz 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Yol ne zaman yapılacak!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk.  Haberimizin gören Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata tarafımıza yaptığı açıklamada: “Bir aya kadar şikâyet gelen sokakta asfalt çalışması yapacağız” ifadesini kullandı. Duyarlılığından dolayı Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’ya teşekkür ederiz.

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...