Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Gaziantep’te yaşamakta olan gümrük müşavirleri, kullandıkları sahanın pislik içinde olduğunu ve günlük 500 tırın giriş çıkış yaptığı bu alanın sadece Valinin geleceği zaman temizlendiğini dile getir.

Gaziantep’te yaşamakta okurlarımız, “Biz Gaziantep Gümrük Müdürlüğü’nde iş yapan gümrük müşavirleriyiz. Gaziantep gümrük müdürlüğü işletmesi GAZBAŞ’a (Gaziantep Serbest Bölge A.Ş) ait olan sahayı kullanmaktadır. Buraya günlük 500 TIR giriş çıkış yapıyor, sahanın zemini 50-60 yıl önceki gibi siyah taş döşeli ve saha pislik içinde. Biz bunu defalarca dile getirmemize rağmen hatta CİMER’e kadar yazıp şikâyet etmemize rağmen hiçbir şey değişmedi. Sahanın zemini siyah taşlardan yapıldığı için üzerindeki kum rüzgârda toz bulutuna yol açıyor ve sahada çalışan bizlerin sağlığı için tehlike oluşturuyor. Kış aylarında ise çamur deryası haline geliyor. Ayrıca, sahaya giriş çıkış yapan TIR’ların lastiklerinin patlamasına neden olarak nakliyeciyi maddi zarara uğratıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

“Bu şehre bu gümrük sahası yakışmıyor”

Biz sahanın beton veya asfalt olmasını istiyoruz. Vali Bey ziyarete geleceği zaman önceden bildiriyor ve saha temizleniyor. Onlar temiz bir saha görüyor ama iki gün sonra saha yine aynı hale geliyor. Bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen bir türlü çözüm üretilmedi. Ayrıca Gaziantep ihracatta rekor kıran sanayiye sahip bir şehir, bu şehre bu gümrük sahası yakışmıyor” diyerek şikâyetlerini dile getirdiler. Okurlarımızın bu şikâyetini Gaziantep Serbest Bölge Müdürlüğü (GAZBAŞ) Yönetimine iletmiş olalım.

‘Hız kesici istiyoruz!’

İstanbul’un Pendik ilçesi, Güzelyalı Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımız, ”Mahallemiz caddelerinden birinde uzun süredir çözülemeyen bir hız kesici, kasis sorunumuz bulunuyor. Daha önce muhtarlığa, yerel belediyeye ve cadde olması sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne iletmemize rağmen bir çözüm üretilemedi. Sorunumuz hızlı gelen araçlar ve araçların geçtiği bu bölgede yoğun bir öğrenci, veli geçişi olmasıdır. Detaylandırmam gerekirse, Güzelyalı Köprüsü yönünden sahil yönüne giden araçların güzergâhında sabah, öğle ve akşam olmak üzere okul saatlerinde ciddi bir yaya geçişi oluyor. Bu yaya geçişinin çoğu anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve velilerinden oluşuyor. Ayrıca cuma günleri kurulan semt pazarı nedeniyle aynı bölgede yaya trafiği yoğun olarak artıyor. Sizden ricamız, bize bir ses olmanız ve köşenizde bu sorunumuzu paylaşarak, çözüme ulaşması için takipçi olmanızdır. Özellikle ve öncelikle Anadolu Caddesi üzerinde No: 22 önüne (Anadolu Kıraathanesi) ve Hira Sokağı No: 4-10 arasına bir hız kesici, kasis yapılmasını ilgili yerel yönetimden arz ediyoruz. Konuyu ayrıca 1-45773777372 kayıt numarası ile İBB’ye de ilettik” dedi. Okurlarımızın bu isteğini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine iletmiş olalım. Umarız İBB Güzelyalı Mahallesi sakinlerinin sesine kulak verir.

Haberin Devamı

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Üsküdar’da pes dedirten görüntü

İstanbul’un Üsküdar ilçesi, Acıbadem Mahallesi, Çeçen Sokak’ta yaşamakta olan okurlarımızın şikâyeti şöyle: ”Her sabah ayrı bir manzaraya uyanıyoruz. Sabahları otobüs beklerkenki manzaramız bu şekilde. Bu duruma belediyenin bir çözüm bulmasını istiyoruz.” Okurlarımızın bu şikâyetini Üsküdar Belediyesi yetkililerine iletmiş olalım.

Haberin Devamı

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Belediyeden Yanıt Var!

Park temizlendi!

İzmir’in Buca ilçesinde oturmakta olan okurlarımızdan Şehriban Odabas, çocuğunu götürdüğü parkın temizliğinin belediye tarafından düzenli yapılmamasından şikâyetçiydi. Biz de okurlarımızın bu şikâyetini gazetemizin 3 Eylül 2021 Cuma günkü nüshasında “Çocuklar çöpler içerisinde oyun oynuyor!” başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Haberimizden sonra belediyeden açıklama geldi: “Söz konusu şikâyet münferit bir olay olup, görev alanımız olmasa da temizlik işleri yapılmıştır.” Teşekkürler İzmir Büyükşehir Belediyesi.

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Sorun 1 saatte çözüldü!

İstanbul’un Maltepe ilçesi, Fındıklı Mahallesi, Sarmaşık Sokak’ta yaşamakta olan okurumuz 10 gündür sokakta duran küvetin alınmamasından şikâyetçiydi. 6 Eylül 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Bu küvet doğaya mı karışacak?” başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Haberimizden sonra, on gündür alınmayan küvet bir saat içerinde belediye ekipleri tarafından alındı. Teşekkürler Maltepe Belediyesi.

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Başkentli miniklerin bir isteği var

Ankara’da yaşamakta olan okurlarımızdan eğitimci Umut Özkan, ”Ankara’da Kurtuluş Parkı içinde çocuk trafik pisti vardır. Pist iki yıldır kapalı bekliyor. Ankaralı çocuklar pistin açılmasını bekliyor. İçindeki araç ve gereçlerin yenilenmesini istiyor. Başkan Mansur Yavaş çalışkan, başarılı bir başkandır, çocukların bu isteğini de duyurursanız çok sevinirim” dedi. Okurumuzun bu talebini Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a duyurmuş olalım.

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Başkan Aras tüm okulları dezenfekte ettirdi

Bodrum Belediyesi, öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda eğitim görmesi için başlattığı çalışmalarda, Kovid-19 ve diğer bulaşıcı hastalıklara karşı kapsamlı bir şekilde temizlik çalışmaları yürütüyor. Temizlik ekipleri gelen talepler doğrultusunda ilçede bulunan Ortakent Doktor Hüseyin Mümtaz Ataman İlkokulu, Bodrum Amiral Turgut Reis İlkokulu-Ortaokulu, Merkez Turgutreis Ortaokulu, Bodrum Anadolu Lisesi, Hüseyin Boyacı İlkokulu, Ayşe Gülsevim Ali Rüştü Kaynak Anadolu Lisesi, Ahmet Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu, Gülümser-Mehmet Danacı İlk ve Ortaokulu, Akyarlar Hacı Mahmut Tınaz Tepe İlkokulu ile Vedat Türkmen Ortaokulu’nda bahçe yıkama ile süpürme, bina içi temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirdi. Okullardan gelen talepler doğrultusunda Bodrum Belediyesi tarafından yarımada genelinde çalışmalar yapılmaya devam ediyor.

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Tokyo’da kazanılan madalyayı Başkan Kavuş’a getirdiler

Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi temsil eden Meram Belediyesporlu para halter sporcuları Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’u ziyaret etti. Başkan Kavuş, Besra Duman’ın kazandığı madalyanın kendilerini gururlandırdığını belirterek, sporculara teşekkür etti. Tokyo’daki mücadelenin ve gösterilen başarının bu ülkenin gençliği adına umut verdiğini dile getiren Kavuş, “Sporcularımızın dünyanın en büyük olimpiyat organizasyonunda mücadele etmesinden büyük mutluluk duyduk. Besra kızımızın aldığı madalya ise hem milletimizi hem de Meramlıları ayrıca gururlandırdı. Besra’ya, Sibel’e Yasemin’e ve Nazmiye’ye, Meram Belediyespor adına olimpiyatlara katılarak ülkemizi başarıyla temsil ettikleri için teşekkür ederim. Yeni olimpiyatlardan daha fazla madalyayla döneceklerine yürekten inanıyorum” dedi.

‘Sadece Vali gelince temizleniyor’

Sen Sor Başkan Yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...