Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun soluklu bir seçim maratonunda sona geldik sayılır. Bugün itibarıyla sadece 6 gün kaldı. Gelecek hafta başında kim başarılı kim değil, hepimiz göreceğiz. Bu yoğun seçim havasında çok sayıda polemiklere şahit olduk; neyse ki şu ana kadar sorunsuz bir maraton geçirdik.

★★★

Tüm adaylar kendilerince önceden hazırladıkları program kapsamında seçmenlerini ziyaret edip, zaman zaman da iftar sofralarında bir araya geldiler. Siyasetin doğasında var olan siyasi yarış, tabir yerindeyse kıyasıya devam ediyor. 6 gün sonra taşlar yerine oturmuş olur, diye düşünüyorum. 31 Mart’ta saatler gece yarısını göstermeden tüm sandıkların belli olacağından da hiç şüphem yok.

Haberin Devamı

★★★

Bu seçimde dikkatimi çeken şey şu oldu; adayların birçoğu yeni ve bence çoğunluğu da mevcut başkanlardan bekledikleri destekleri bulamadılar. Her seçimde olduğu gibi bu seçimde de İstanbul ve Ankara’yı konuştuk durduk…

★★★

Aslında ben daha çok deprem bölgesinde vatandaşın tercihi ne olacak, onu merak ediyorum. Hatay’ı konuştuk durduk; bakalım Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş bu seçimde nasıl bir sınav verecek, bekleyip göreceğiz. Yine merak ettiklerim arasında Datça, Sarıyer ve Altıeylül ilçeleri geliyor. Bence bu seçimde en çok konuşulan yerlerin başında Datça geldi. Gazeteci meslektaşımız Mesut Yar, Datça’da öyle bir seçim çalışması yaptı ki, inanın takip ederken ben bile yoruldum. Çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadı. Datça’yı karış karış dolaşıp yer yer aksilikleri dile getirdi. Mevcut başkan ve ekibi de Mesut abinin (Yar), arkasından aksaklıkları yapmaya çalıştı. Bunun gibi iki ilçe daha var. Biri İstanbul’un Sarıyer ilçesi, diğeri Balıkesir’in Altıeylül ilçesi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı. Bu adaylar şehirleriyle öyle özdeşleşmiş ki, gerçekten şansları yüksek. Bakalım 31 Mart gecesi ak koyun kara koyun belli olacak.

★★★

Her parti ve adayı doğal olarak yerel yönetimin kendisinde olmasını ister. Bugüne kadar onlarca seçim gördüm; ben diyorum ki kırgınlığın, küskünlüğün vakti değildir. Siyasi öfkeler, hiçbir zaman kimseye fayda sağlamamıştır. Siyasi öfkelerimizi bir kenara bırakıp birlik, beraberlik içinde hareket edelim.

Haberin Devamı

★★★

Kim kazanırsa kazansın Türkiye kazansın, demokrasi kazansın!

Seçimlere sayılı günler kala

Drone teknolojisiyle tarıma destek

Aydın Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin karşılaştığı sorunların çözümüne yönelik teknolojik yeniliklerde hız kesmiyor. Tarım sektörüne sağladığı desteklerle öne çıkan Büyükşehir Belediyesi, ziraat ile uğraşan vatandaşların zaman kaybı ve özellikle de maliyetlerini azaltacak, verimliliği artıracak drone teknolojisini kullanarak ücretsiz gübre atım işlemlerine devam ediyor. 20 dekar ve altında araziye sahip vatandaşların arazilerine gübre atım işlemlerinin gerçekleştirildiği bu teknolojik hizmetle Aydınlı çiftçilerin maliyetleri ciddi oranda düşüyor.

Seçimlere sayılı günler kala

Akaryakıt giderleri azaldı

Modern teknolojilerle sürdürülebilir tarım modelini daha da geliştirerek ürün kalitesini artırmayı hedeflediklerini bildiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Projeyle hem çiftçilerimizin akaryakıt giderlerini azalttık hem de yerden gübre atımıyla yaşanan yüzde 10’a varan ürün kaybının önüne geçtik. Çiftçilerimiz, teknoloji sayesinde özellikle akaryakıt gibi daha birçok giderin altında ezilmeyecek. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticinin yanında olmaya ve her türlü destek bulunmaya dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Gençlere müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplumsal birlikteliğe katkı sağlayacak, gençlerin sosyal ve kültürel gelişimini destekleyecek projelerin başında gösterdiği Millet Kıraathanelerinin sayıları Sincan’da artıyor. Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, göreve geldiği günden bu yana kıraathaneler geleneğini yaşatıyor. Gençlere rahat ve güvenli bir ders çalışma ortamı sunmaya devam eden Başkan Ercan, gençlere söz verdiği gibi yenilerini de ekliyor. Son olarak Tandoğan Millet Kıraathanesinin de açılışını gerçekleştiren Başkan Ercan, ilçeye 13 Millet Kıraathanesi kazandırmış oldu.

Seçimlere sayılı günler kala

“Borcumuzu ödeyeceğiz”

İYİ Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert, 17 Şubat depreminin vurduğu Hatay’ın yeniden inşası için oluşturduğu “Hatay Yeniden” vizyonuyla yaşanabilir bir kent sözü verdi. Cömert, “Hatay’ı yeniden inşa ederken projeler ve finansmanı için yerel ve ulusal kaynakları değerlendireceğim, uluslararası kurum ve kuruluşların finans ve bilgi kaynaklarını harekete geçireceğim. Birleştirici ve kaynaştırıcı bir anlayışı hâkim kılarak Hatay’ımız için bir koordinatör görevi yürüteceğim” dedi.

Seçimlere sayılı günler kala

Kağızman’a kadın eli değecek

Kars’ta, CHP Kağızman Belediye Başkan adayı Sergül Keskin, merkezi ve yerel yönetimin ilgisizliği nedeniyle ilçede kangren haline gelen ve bir türlü çözülemeyen sorunları çözmek için aday olduğunu söyledi. Seçilmesi halinde Kağızman’ı hizmetle buluşturacağını kaydeden Keskin, ilçenin en önemli sorunları olan su, çöp ve kaldırım sorununu da hızla çözeceğini vurguladı. Hızlı kentleşmenin getirdiği altyapı sorunları başta olmak üzere üretim, istihdam ve sosyal belediyeciliğe yönelik de projeler hazırladığını belirtti.

Seçimlere sayılı günler kala

Ramazan bereketi yaşanıyor

Konya’da, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın her hafta farklı bir camide gerçekleştirdiği ve vatandaşlarla istişare ederek Selçuklu’ya daha iyi hizmet verebilmenin hedeflendiği “Cuma Buluşmaları”nın bu haftaki adresi Feritpaşa Mahallesi oldu. Başkan Pekyatırmacı, Adnan Menderes Otogar Camisi’nde kılınan namazın ardından mahalle sakinleriyle görüşerek onlardan gelen istek ve önerileri dinledi. Ramazan’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olduğuna işaret eden Pekyatırmacı,“Allah’ın biz müminlere bir ihsanı olan Ramazan gece ve gündüzü ile ayrı bir değer taşıyor. Dua ve istiğfarlar, iyilik ve güzellik ayı olan Ramazan’da sabrın, kardeşliğin, paylaşmanın en güzel örneklerini yaşıyoruz. İnşallah bu ayın manevi iklimi ile Kadir Gecesi’ne ve Ramazan Bayramı’na kavuşmayı temenni ediyorum” dedi.

Seçimlere sayılı günler kala

Vatandaşlarla buluştu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cuma Buluşmaları geleneğini Selçuklu Motorlu Vasıtalar Sanayi Camisi’nde sürdürdü. AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kelek ve Tornacılar Kaynakçılar ve Oto Tamirciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emin Baranok ile birlikte cuma namazı sonrası bölge esnafı ve vatandaşlarla buluşan Başkan Altay, “Cuma Buluşmalarımızla amacımız hemşehrilerimizle istişareler yaparak hizmet kalitemizin yükseltilmesidir. Bugün de Selçuklu Motorlu Vasıtalar Sanayi Camii’nde vatandaşlarımızla hasbihal ederek hem mübarek cumalarını hem de Ramazan aylarını tebrik ettik. Bu mübarek ayda Rabbim Gazze ve Doğu Türkistan’daki kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm mazlum coğrafyalardaki mağdur insanların sıkıntılarını bir an önce gidersin diye dua ediyoruz” diye konuştu.

Seçimlere sayılı günler kala

Küçük dostlara yaşam merkezi

Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar’ın “Çevre Belediyeciliği” kapsamında açıkladığı ve Kayseri’de yine bir ilk olan “Sen’Patı Park” projesini hayata geçiriyor. Projelere hız kesmeden farklı çalışmaları hayata geçirmeye başladıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, insan odaklı projelerin yanı sıra bütün canlılara yönelik sorumlulukları olduğuna dikkati çekerek, “Hoşgörü diyarı Kayseri’mizde yaptığımız hizmetlerle tüm canlıların Kocasinan’da değerli ve ayrıcalıklı olduğunu gösteriyoruz” dedi.

Seçimlere sayılı günler kala

Yeniden balık tutulacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile DSİ’den söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Simav Çayı için düğmeye bastı. Çayı kirleten unsurlar tespit edilip suyun dip temizliği yapılacak ve bir-bir buçuk yıl içinde de yeniden balık tutulacak.

Seçimlere sayılı günler kala

2050’ye kadar ihtiyaç yok

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Yaşamın kaynağı olan suyun korunması için büyük yatırımlar yaptık ve bugün Türkiye’nin Melen’den sonra en büyük içme suyu projesini tamamlayarak şehre memba suyu kalitesini getirdik; böylece 2050’ye kadar su ihtiyacımızı karşıladık” dedi.

Esnafa müjde

Seçimlere sayılı günler kala

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kapalı pazar yerindeki yer tahsislerinde yaşanan adaletsizliği çözmek için önemli bir karar aldı. Kapalı pazar yerindeki yönetim bakımından yaratılan adaletsiz durum ortadan kalkıncaya kadar tahsisli alanların ihaleye çıkarılmayacağı müjdesini verdi.

Ramazan desteği

Seçimlere sayılı günler kala

Mersin’de, Yenişehir Belediyesi, içinde temel gıda ürünleri bulunan yardım kolilerini Ramazan ayında vatandaşlara ulaştırmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren ve ihtiyaç sahiplerine, aşevinde sıcak yemek ikram eden, Yenişehir Halk Kart ile nakdi destek sağlayan Yenişehir Belediyesi, “Öğrenci’Ye” uygulamasıyla da üniversitelilere ücretsiz yemek imkânı sunuyor.

BTSO’ye ziyaret

Seçimlere sayılı günler kala

Cumhur İttifakı AK Parti Nilüfer Belediye Başkanı Çolak, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin yakaladığı gelişim, Nilüfer’e aynı oranda yansımadığını belirten Çolak; “Hizmet ve eser siyasetinden taviz verilmeyen, teknolojik ve dijital yaklaşımlardan yararlanarak yenilikçi ve öncü uygulamaları hayata geçireceğiz. Nilüfer’i sorunlar yumağı değil, marka şehir yapacağız” dedi.

Siz sorun yetkililer yanıtlasın

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, trafikte karşılaştığınız sorunları, yaşadığınız problemleri sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikâyetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...