Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Talas Belediyesi tarafından İl Jandarma Komutanlığı içindeki 100 bin metrekarelik alana yapılacak Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi’nin projesi açılan fikir yarışmasıyla belirlenecek.

Türkiye’de ilk kez bir Millet Bahçesi projesi için düzenlenen yarışmaya başvurular başladı. İlçeye bambaşka bir atmosfer kazandıracak Millet Bahçesi, ödüllü “Talas Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi Kentsel Tasarım Yarışması” sonucunda hayata geçirilecek. 

Ülke genelinden TMMOB Mimarlar Odası, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası, TMMOB Şehir Plancıları Odası üyelerinin katılabileceği serbest, ulusal, tek aşamalı ve ortakçıl kentsel tasarım türlerindeki fikir yarışmasına başvurular 27 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Haberin Devamı

Birinci gelen esere 120 bin lira para ödülünün verileceği yarışmanın sonuçları 6 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacak. Yarışmaya katılmak isteyenler www.yarismatalas.com adresinden ayrıntılı bilgi alabilecek. Yarışma ilgili soru sormak isteyenler, 6 Mayıs 2021 tarihine kadar ‘bilgi@yarismaylatalas.com’ adresine sorularını gönderebilecek.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın: Yarışma açan ilk belediyeyiz

“Millet bahçesi için proje yarışması açan ilk belediyeyiz”

Konuyla ilgili olarak bir değerlendirme yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Türkiye’de birçok şehirde Millet Bahçesi yapımlarının sürdüğüne dikkat çekerek, “Millet Bahçesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde hassasiyetle durduğu ve önemsediği projelerin başında geliyor. Bu kapsamda yurdumuzun birçok şehrinde Millet Bahçelerinin yapımı sürüyor. Ancak Türkiye’de Millet Bahçesi’nin projesini belirlemek için yarışma açan ilk belediye biz olduk. İlçemize her yönüyle mükemmel bir ‘Millet Bahçesi ve Kültür Merkezi’ kazandırmak için böyle bir yol seçtik. Türkiye’nin dört bir yanından çok değerli mimarlık gruplarını bu anlamlı projeye katkı vermeye davet ediyoruz” dedi.

Bağcılarda ‘Sahur Devriyesi’

Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği “Sahur Devriyesi” programına konuk olan radyocu Beyza Koç, ramazan davulcusu olup, söylediği manilerle Bağcılar ilçesi sakinlerini sahura kaldırdı. Hayatlarında ilk kez kadın davulcu gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl uygulamaya geçirilen “Sahur Devriyesi” isimli program ilçe sakinlerinden büyük ilgi görüyor. Saat 02.30’da her gece bir radyocunun katıldığı “Sahur Devriyesi” aynı zamanda sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanıyor. Programın son konuğu Radyo Alaturka’da hafta içi her akşam 16.00-19.00 saatleri arasında yayımlanan Nağmeler programını sunan Beyza Koç oldu.

Haberin Devamı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın: Yarışma açan ilk belediyeyiz

Her gün 25 bin vatandaşa sıcak yemek

Aydın Büyükşehir Belediyesi ramazan bereketini vatandaşların sofralarına taşımak için her gün 25 bin kişilik iftarlık hazırlayıp vatandaşların evlerine teslim ediyor. Başkan Çerçioğlu, “Vatandaşlarımızla dayanışmamızı daima sürdüreceğiz” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın: Yarışma açan ilk belediyeyiz

‘Belediye otobüsleri denetlenmiyor mu?’

İstanbul’da yaşamakta olan bir okurumuz, “Son dönemde İstanbul’da otobüsler duraklara girmiyor, yol üzerinden yolcu alıyor. Belediye otobüsleri denetlenmiyor mu? Ayrıca size resmini gönderdiğim 34 CMF 559 plakalı otobüsün ön camı dâhil tüm camları yüzde yüz cam filmiyle kaplanmış. Şoförün bırakın duraktaki yolcuyu görmesini, önünü bile görmesi mümkün değil. Ayrıca, belediye bir yana, trafik polislerinin bu otobüsleri gördüğünde ceza kesmesi gerekmiyor mu? Normalde biz kendi arabamızın ön camını böyle bir filmle kaplatsak hemen ceza kesiyorlar. Otobüsler için bu yasa geçerli değil mi?” dedi. Okurumuzun bu şikâyetinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ve İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden ne yanıt gelecek, bekleyip hep birlikte göreceğiz.

Haberin Devamı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın: Yarışma açan ilk belediyeyiz

Basın Trafik Kartı protokolü

Trafik Denetleme Müdürlüğü demişken, basın çalışanlarının da bir sorununu dile getirelim. Sokağa çıkma yasağı olan saat ve günlerde biz basın çalışanları görev yaptığımız için sürekli denetim yapan memurlara kendimizi anlatmakta zorlanıyoruz. İstanbul’da görev yapan bazı trafik ekiplerinin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın vermiş olduğu ‘Basın Trafik Kartı’nın ne işe yaradığını, hangi durumlarda kullanıldığını bilmemeleri çok garip.  İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’nün en kısa sürede basın yönetmeliğindeki maddeleri görev yapan trafik ekipleriyle paylaşmasını ve bu sorunu ortadan kaldırmasını ümit ediyoruz. Basın Trafik Kartı protokolünü bilmeyen ekiplere bir maddesini biz hatırlatmış olalım, geri kalanını da bağlı oldukları amir ve müdürlerinden öğrenirler. Basın Trafik Kartı protokolünün yönetmeliğinin üçüncü bölüm ‘a’ bendinde şöyle deniliyor:

“Güzergâh ve kavşaklarda trafiğin düzenlenmesinden ve yönetiminden sorumlu olan görevliler, araçlarında Basın Trafik Kartı bulunan görevli basın mensuplarını gördüklerinde veya bu kişilerin müracaatları halinde kendilerine geçiş kolaylığı sağlarlar ve trafiğin genel şartlarını dikkate alarak, görev mahalline bir an önce varmaları için gerekli kolaylığı gösterirler.”

‘Çukurlar ne zaman kapatılacak?’

Ankara’nın Çankaya ilçesinde oturmakta olan okurumuz Gültekin Uysal, “Harbiye Mahallesi, Karşıyaka Sokak ile Zarif Sokak’ın birleştiği dört yol ağzı yaklaşık iki ay önce kazıldı ve çukur oluştu. Belediyeyi defalarca aradık ama bir çözüm bulunmadı, yardımınızı rica ederim” dedi. Çankaya Belediyesi ekiplerine okurumuzun bu şikâyetini sözlü olarak iki hafta önce iletmiştik. Ancak bir çözüme ulaşmamış. Bir de yazılı olarak Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e duyurmuş olalım.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın: Yarışma açan ilk belediyeyiz

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

Teşekkürler İBB

İstanbul’un Sarıyer ilçesi, Zekeriyaköy Mahallesi’nde yaşamakta olan okurlarımızdan müzisyen Alpay Şalt, Zekeriyaköy’de kamyonların geçişine kapalı olan yoldan çok yoğun bir şekilde kamyon geçişi olmasından şikâyet edip, EDS sisteminin kurulmasını istemişti. Biz de gazetemizin 19 Nisan 2021 Pazartesi günkü nüshasında “EDS sistemi kurulsun!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi: “Milliyet Gazetesi’nde “EDS SİSTEMİ KURULSUN” başlığıyla yayınlanan yazıya ilişkin aşağıdaki bilgilendirmenin yapılması gereği doğmuştur. İstanbul genelindeki EDS noktaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokole istinaden; İl Emniyet Müdürlüğünün Başkanlığında EDS üst komisyonunca belirlenmektedir. İBB, gelen talepleri bu komisyona iletmektedir.  EDS alt komisyonu ise saha fizibilite çalışmaları yapmakta, uygun görülmesi halinde EDS noktası oluşturmaktadır. Öte yandan İBB, İstanbul genelinde EDS noktalarının daha güvenli ve sağlıklı şekilde işleyebilmesi için teknolojik altyapı iyileştirme çalışmalarına başlamıştır. Bundan dolayı, il geneli tüm EDS taleplerinin ilgili komisyona iletilme süreci devam etmektedir. Bu süre zarfında, vatandaşlarımızın kural ihlalleri ile ilgili şikâyetlerini, 155@iem.gov.tr İstanbul Emniyet Müdürlüğü veya İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne iletmeleri gerekmektedir.” Okurlarımızın şikâyetlerini çözmek için hızla harekete geçen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz.

"Çalışma başlatıldı"

İstanbul’da yaşamakta olan okurlarımız, gündüzleri işe gidiş gelişlerinde karşılaştıkları, yol boyunca yanan aydınlatma lambalarından şikâyetçiydi. Biz de gazetemizin 19 Nisan 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Gündüz vakti yanan aydınlatma lambaları tepki çekti” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimiz üzerine BEDAŞ’tan yanıt geldi: “Bahse konu haberinizde yer verdiğiniz aydınlatma direkleri hakkında açıklama aşağıda belirtilmiştir. Belirtmiş olduğunuz Kennedy Caddesi üzerinde bulunan aydınlatma direkleri yetki alanımızın dışında bulunmaktadır. 10. Yıl Caddesi üzerindeki direklerle ilgili kurumumuz tarafından gerekli düzenleme ve bakım çalışması ivedilikle yapılmakta olup en kısa sürede çözüm sağlanacaktır.”

Şikâyete konu olan direkler için inceleme başlatan BEDAŞ’a teşekkür ederiz.

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...