Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, TÜRÇEV tarafından Ayvalık Paşa Limanı Adası’nda gerçekleştirilen Ulusal Mavi Bayrak Töreni’ne katıldı. Törende, ülkemizde dalgalanacak olanların tümünü temsilen, Paşa Limanı Sahili’nde Mavi Bayrak göndere çekildi.

Ulusal Mavi Bayrak Töreni, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) tarafından Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan Paşa Limanı Plajı’nda düzenlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin altyapı ve arıtma seferberliği sayesinde; 2019’da 22 olan Mavi Bayrak sayısı 2020’de 31’e, 2021’de ise 36’ya çıktı. Büyükşehir Belediyesi’nin insan ve çevreye saygılı yatırımlarıyla mevcut 7 halk plajı bir kez daha Mavi Bayrak alırken, Erdek Bakraç Plajı ve Erdek Dalyan Plajı da Mavi Bayrak sahibi olarak sayı 9’a çıkarıldı. Balıkesir yine; Antalya, Muğla, İzmir ve Aydın’ın ardından Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak’a sahip 5’nci il olurken, Türkiye ise yeniden dünya 3’üncüsü oldu.

Haberin Devamı

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

‘Sayımızı artıracağız’

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, tertemiz bir kent için çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi: “TÜRÇEV’e çok teşekkür ediyorum, her zaman Büyükşehir Belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle uyumlu bir şekilde çalışarak yol gösterici oldular. Balıkesir’imizin, 36 Mavi Bayrağı oldu bu sayıyı daha da artıracağız. Ayvalık bizim için ayrı bir güzel, ayrı biz özel. Aynı zamanda en yüksek turistik yatak kapasitesi olan ilçemiz. Emeklerinden dolayı Ayvalık Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Dünyanın en kıymetli şeyi ve yaşamın başlangıcı olan suyu korumamız, kirletmememiz gerekiyor. Balıkesir olarak iddialıyız. TÜRÇEV sayesinde de bunları tescilliyoruz. 6 ilçe belediye başkanımızda burada kendilerine de yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.”

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

Asfaltsız yol, kaldırımsız sokak kalmıyor

Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçede devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Yaşar, “Göreve geldiğimizde amacımız altyapı konusunda eksiksiz bir ilçe yaratmaktı. Bu hedefi büyük oranda başarmış durumdayız” dedi. Yenimahalle Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde alt yapı çalışmaları için gece gündüz mesai yapıyor. Sıcak havaları da fırsat bilen ekipler, kimi sokaklarda asfalt serimi yaparken kimi sokaklarda da bordür ve tretuvar çalışmalarını sürdürüyor. Yenimahalle’de alt yapı çalışmalarına hızla devam edildiğini belirten Başkan Yaşar, “Ekiplerimiz, ilçemizde kaldırımsız sokak, asfaltsız yol kalmaması adına aralıksız çalışıyor. Ekiplerimiz vatandaşlarımızın rahatı için alt yapı çalışmalarına yoğunluk veriyor. Yenimahalle’de vatandaşın talep ettiği noktalarda alt yapı çalışmalarını yürütüyoruz. Bunun yanında yeni yapılaşmanın olduğu bölgelerde yol açımı, kaldırım, bordür ve tretuvar düzenlemesi gibi işlemleri sürdürüyoruz. Ekiplerimiz, yılın her mevsiminde vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması, temiz ve güvenli yollarda seyahat edebilmesini hedefleyerek çalışmalarını yıl boyunca sürdürecek” dedi.

Haberin Devamı

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

Şile’deki ormanlar tehdit altında!

İstanbul’un Şile ilçesinde yaşayan okurlarımız, “Biz size Şile’den yazıyoruz. Yazılarınızı keyifle takip ediyoruz. Halkın yanındaki duruşunuzu takdir ediyoruz. Karamandere ve Korucuköy mahallesi Sultan Selim caddesi  üzerinde mutlak tarım arazisi olan bu alanı çöp yığınına çevirmişler. Karşısı orman, her taraf kağıt ve plastik atıklarıyla dolmuş. Burada bir yangın çıkmaması bile mucize. Başıboş atlar geziyor, fareler cirit atıyor. Bir sene kadar önce bir aile kartondan küçük bir kulübe yapıp burada kağıt topluyordu.  Son üç ayda kulübe sayısı 4’e çıktı, çocuk sayısı deseniz en az 30. Kabine gibi oldular. Komşularla birlikte defalarca Şile Belediyesi ve Şile İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurmamıza rağmen hiçbir müdahale olmadı. Allah korusun burada bir yangın çıksa ne olacak? Yetkililer bu kadar şikayet olmasına rağmen neden hiçbir işlem yapmıyor merak ediyoruz. Bu sorunumuzu dile getirirseniz çok seviniriz” dedi. Okurlarımızın bu şikayetinden sonra Şile Belediyesi ve Şile İlçe Jandarma Komutanlığı hatta Şile Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri duruma el atacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

Önlem almak için birinin ölmesi mi gerekiyor?

Adana’da yaşayan okurumuz inşaat mühendisi Kamil Sürenkök, Adana merkez Çukurova ilçesi Süleyman Demirel Bulvarı İsmail Kulak Anadolu Lisesi önündeki kavşakta gerekli meyil (dever) yapılmadığından süratli gelen araçların sürekli kaza yapmasından şikayetçiydi. Biz de gazetemizin 12 Temmuz 2021 Pazartesi günkü nüshasında “Belediye neden bir önlem almıyor?” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizden sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın danışmanından konu hakkında defalarca açıklama istememize rağmen duyarsız kalıp konu hakkında açıklama bile yapmamıştı. İki hafta önce dile getirdiğimiz bu caddede yine ağır yaralanmalı bir kaza daha yaşandı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a soruyoruz: Önlem almanız için birinin ölmesi mi gerekiyor? Belde belediyeleri bile yol sorunlarına aynı gün müdahale ederken Adana Büyükşehir Belediyesi bir yola nasıl çözüm bulamıyor?

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

Bisiklet ve yürüyüş yolunda son düzlüğe gelindi

Ünye’nin turistlik faaliyet, spor ve ulaşım amacına hizmet edecek olan Bisiklet ve Yürüyüş Yolu Projesi’nde sona yaklaşıldı. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye ilçesinde yapımına devam edilen bisiklet ve yürüyüş yolunu vatandaşlar heyecanla bekliyor. Toplamda 5 kilometrelik alanda uygulanan proje; Ünye’nin kent estetiğine katkı sağlarken, sportif faaliyet alanlarını artırmasıyla da vatandaşların beğenisini kazanıyor. Projeyi bir an önce vatandaşlarla buluşturmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bisiklet ve yürüyüş yolunda sıcak asfalt çalışması başlattı. 3 gün gibi kısa bir sürede 4 bin 500 metrelik alanı asfaltlayan Büyükşehir Belediyesi bölge esnafının da takdirini kazandı.

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

Ankaralı çiftçilere müjde

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yerli üreticiye bir müjde daha verdi. Sözleşmeli üreticilikten tohum yardımına, damızlık teke dağıtımından gübre yardımına kadar pek çok alanda yerli üreticiye destek olan Büyükşehir Belediyesi şimdi de akaryakıt ve enerji desteği için harekete geçti. “En büyük hayalim Ankaralıyı zengin etmek” diyen Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımda, “Bu sözümüzü tutuyoruz. Çiftçilerimize bugüne kadar her fırsatta destek olduk. Diğer desteklerimizin yanında ‘akaryakıt ve enerji desteği’ sağlamak üzere çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Ulusal Mavi Bayrak Ayvalık’ta göndere çekildi

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...