Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Üsküdar’da yaşayan, belediyenin karşısındaki çöplere tepki gösteren bir okurumuz, Üsküdar Belediyesi’ni göreve davet ediyor.

İstanbul Üsküdar’da oturan bir okurumuz, “Bu çöpleri görünce gözlerime inanamadım. Başkan hariç, günde kaç belediye personeli bu binaya girip çıkıyor. Belediyenin tam karşısındaki çöpleri görmemeleri imkânsız. Bizler yoldan geçerken bu çöpleri görüyorsak, belediye çalışanları da görüyor olmalı. Bu görüntü Üsküdar’ın herhangi bir sokağında olsa şaşırmazdım ama belediyenin tam karşısında, tarihi çeşmenin önünde” dedi. Okurumuzun bu şikâyeti bize, ‘Herkes kendi kapısının önün süpürse bütün mahalle temiz olur’ deyimini hatırlattı.

Haberin Devamı

Üsküdar’a yakışmadı

Köylere bedava internet

Koronavirüs süreci nedeniyle yeni eğitim öğretim döneminde uzaktan eğitim alan öğrencilerin kullanımına önce Büyükşehir Belediyesi’nin bilgisayarlarını açan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş şimdi de Ankara’nın kırsal mahallerinde (köylerinde) internet erişiminde sorun yaşayan çocukları sevindirdi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, pilot bölge olarak Sincan ilçesinin Çiçektepe ve Esenler mahallelerindeki öğrencilere kendi imkânlarıyla internet hizmetini götürdü. Mahalle muhtarlıklarıyla birlikte belirlenen bir noktaya kurulan internet ağıyla her yaştan öğrencilerin EBA, üniversite portalları ve diğer hizmetlere ulaşmak için kullanacakları internetin hizmet bedeli Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Telefon hattı çekmeyen vatandaşlar da bu noktalardan internet üzerinden arama yapıp telefon görüşmesi gerçekleştirebilecek.

Başkan Yavaş’a teşekkür

Mahalle sakinleri, uzaktan eğitime geçildiği ilk günden itibaren internet bağlatmak için uğraştıklarını ancak bir türlü yapılamadığını belirtirken, Çiçektepe Mahalle Muhtarı Akif Kurt, “Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Mansur Başkanımız bize çok büyük bir iyilik yaptı. Sürecin başından beri ilgili yerlere defalarca dilekçe yazdık ama bir türlü internet getiremedik köyümüze. Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun”  dedi. Esenler Mahalle Muhtarı Salih Ölmez ise “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’tan Allah razı olsun. Çocuklarımızın eğitimleri için, dersleri için internet getirdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dua ediyoruz” diyerek teşekkür etti.

Haberin Devamı

Üsküdar’a yakışmadı

Adres karışıklığına son

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Yeni Tip Mahalle Tabelaları’nın tanıtımını yaptı. Mekânsal Adres Kayıt Sistemi (MAKS) Projesi’nin İçişleri Bakanlığı tarafından tüm Türkiye’de yaygınlaştırıldığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’da da uzun süredir üzerinde çalıştığımız bir proje. Şu ana kadar Büyükşehir Belediyesi olarak bizim elimizde adreslerle ilgili sözel bilgiler vardı. Bunları sayısallaştırdık. Koordinatları ile birlikte uyumlaştırdık ve artık elimizde sayısal veriler de var. İlk olarak Ortahisar ilçemizde 51 mahallemizde yaklaşık 50 bin adet tabela takma işlemi gerçekleştireceğiz. Artık adreslerle ilgili kişi ve bina uyumsuzluğu gibi uyumsuzlukları bütünüyle ortadan kaldırmış olacağız. Çok doğru adresleri oluşturmak için çalışıyoruz. Bu proje ile Adres Kayıt Sistemi’nde (AKS) olan eksiklikler de büyük oranda giderilmiş olacak. Vatandaşlarımızın numarataj konusunda bazı şikayetleri oluyordu. Bu şikayetler de bu proje ile birlikte ortadan kaldırılmış olacak” dedi.

Haberin Devamı

Üsküdar’a yakışmadı

‘Çukuru taşla, toprakla dolduruyoruz’

Van’ın İpekyolu ilçesi, Halilağa Mahallesi, Terzioğlu Caddesi’nde esnaflık yapan bir okurumuz,  “İki yıldan fazla oldu, belediye bu çukuru kapatmadı. Ben ve esnaf arkadaşlar bu çukuru her hafta taşla, toprakla dolduruyoruz. Pazarın içinde kalan bu çukuru pazar denetimi yapan zabıta ekipleri her hafta görüyor ama manzara yine aynı. Sesimizi duyurursanız bölge esnafı olarak size minnettar kalırız” dedi.

Üsküdar’a yakışmadı

‘Çöpler hastalığa davetiye çıkarıyor’

İstanbul Esenler Nene Hatun Mahallesi, 167 Sokak’ta oturan okurumuz Umut Arslan, mahallesindeki çöplerin mahalle halkının sağlığını tehlikeye attığını dile getirerek, şunları söyledi: “Bu çöpler bence koronavirüsten daha tehlikeli. Adeta hastalıklara davetiye çıkarıyor. Belediye yetkililerinin bu duruma bir an önce el atması gerekiyor.”

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu haberimizden sonra bu fotoğrafa nasıl bir cevap verecek, bekleyip göreceğiz.

Üsküdar’a yakışmadı

Belediyeden cevap var!

İlgili personel uyarılmış

İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşayan okurumuz, pazar denetimine gelen zabıta ekiplerinin resmi aracının yayaların yürüdüğü kaldırıma park etmemesinden şikâyetçiydi. Biz de okurumuzun şikâyetini 05 Ekim 2020 Pazartesi günü “Resmi araç, bir şey olmaz!” başlıklı haberimizle duyurmuştuk. Fatih Belediyesi Basın Müdürlüğü’nden yanıt geldi: “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından ilgili personel uyarılmıştır.”

Üsküdar’a yakışmadı

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...