Eren Aka

Eren Aka

eren.aka@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yüreğir Belediyesi’nin yaz akşamlarının vazgeçilmezi ‘Arabada Sinema Günleri’ etkinliği başladı. 30 Haziran Çarşamba günü ‘Müslüm’ filmiyle başlayan etkinlik yaz boyunca devam edecek.

Yüreğir Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün korona virüs salgını nedeniyle ‘Arabada Sinema Günleri’ne dönüştürdüğü nostaljik yazlık sinema etkinliği, 30 Haziran Çarşamba günü yeniden Adanalılarla buluştu. Bir bölümü Yüreğir’de çekilen ve merhum sanatçı Müslüm Gürses’in hayatını anlatan ‘Müslüm’ filmiyle başlayan etkinlik yaz boyunca her çarşamba akşamı farklı film gösterimleriyle devam edecek.

Haberin Devamı

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

Yüreğir Millet Bahçesi’nde kurulan dev ekranda yapılacak gösterimle, sinemaseverler araçlarından inmeden film izleme keyfi yaşıyor. Dev ekranda izledikleri filmin sesini araçlarındaki radyolarından duyacak olan sinemaseverler Yüreğir Belediyesi’nin patlamış mısır, gazoz ve çekirdek ikramlarıyla nostaljiye doyuyor.

Adanalıları ‘Arabada Sinema Günleri’ne davet eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, “Adanalı, arabada sinema günleri etkinliğimizi çok sevdi. Bu yaz da nefes almak, moral bulmak isteyen vatandaşlarımız için güzel bir aktivite olacak. Yaz boyunca her çarşamba akşamı birbirinden güzel filmlerle millet bahçemizde sinema keyfi yaşayacağız. Tüm hemşehrilerimizi özellikle çocukların hafızalarında güzel bir anı olarak kalacak nostaljik sinema etkinliğimize bekliyoruz” dedi.

Çevresel kirliliğe neşter atılıyor

Yenimahalle Belediyesi, sanayi sitelerinde yapılan kaldırım ihlali, çevre ve görüntü kirliliğinin önüne geçmek için çalışma başlattı. S.S. Ankara Umum Hurdacılar Sitesi’nde çalışmalara başlayan belediye ekipleri, site genelinde ana cadde ve sokaklarda alan işgali, çevre temizliği ve kaçak yapılaşma konusunda düzenlemeler yapıyor. Düzenlemeler çerçevesinde ortak kullanım yeri olan kaldırım, sokak ve yeşil alanlara yapılarını ve mallarını koyan işletme sahipleri önce uyarılıyor. Belediye ekipleri, uyarıları dikkate almayan esnafın ise işgal edecek şekilde yerleştirilmiş olan malzemelerini kaldırıyor. Hurdacılar Sitesi’nde yaşanan alan işgalleri sonucunda görüntü ve çevre kirliliğinin büyük sıkıntı yarattığını dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar,  “Hurda ve malzemeleri sokakları, ana caddeyi işgal edecek şekilde bırakan işletme sahiplerine yönelik geniş çaplı bir çalışma başlattık. Özellikle Hurdacılar Sitesi’nin büyük oranda görüntü kirliliği var. Yapılan geniş çaplı çalışma sonrasında sitenin çevresi güzelleşecek. İnsanlar hijyenik ortamlar da çalışacak. Çevre kirliliği olmayacak. Amacımız hem doğayı hem de insanı korumak” dedi.

Haberin Devamı

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

‘Kadınlara hamur yoğurma makinesi’

Yörüklere has ekmeğin yapımını kolaylaştırmak, kadınlara kolaylık sağlamak amacıyla Erdemli Belediye ekipleri kolları sıvadı. İlk hamurun açıldığı Şahna, Üzümlü ve Sinap mahallelerinden kadınların mutluluğu görülmeye değerdi. Kırsal mahallelerde yaşayan ve kendi ekmeklerini kendileri yapan kadınların hayatını kolaylaştırmak için gayret ettiklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Şahna Mahallemizdeyiz. Devlet olarak, belediye olarak köylülerimize borcumuzu ödemeye gayret ediyoruz. Çünkü bu ülkenin kuruluşundan bu güne kadar kan veren can veren bizim köylülerimiz,  bizim insanlarımız. Özellikle, pandemi döneminde üreterek ülkeyi doyuran,  hatta ürettikleri ürünleri yurt dışına ihraç eden, ülke ekonomisine aile bütçesine katkıda bulunan insanlarımız arasındayız. Tabii insanlarımız sürekli çalışıyorlar, kendi işlerini de kendileri yapıyorlar. İnsanlarımızın burada ekmek ihtiyacının olduğu muhakkak. Her köyde fırınımız yok. Burada kadınlarımız hem tarlada çalışıyorlar hem de ev işlerini birlikte yapıyorlar. Kadınlarımızı bir nebze rahatlatmak adına, onların ailelerini doyurmaları için ekmek yapmaları gerektiğini biliyoruz. Tabii, burada en büyük faktör hamurun yoğurulması olduğu için, biz bütün köylerimize hamur yoğurma makinesi armağan edeceğiz. Köylülerimizle birlikte  bunun mutluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

‘Yol ne zaman yapılacak!’

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi ilçesi, Çeşmeli Mahallesi Erguvan 41 Sokak’ta oturmakta olan okurlarımızdan Ekrem Yosuntaş, “Yolumuz ne zaman yapılacak? Kışın çamur, yazın da toz içerisindeyiz. Yoldan arabalarımız zarar görüyor. Belediyeye sesimizi duyurmanızı rica ederim” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Marmara Ereğli Belediyesi’ne duyurmuş olalım, bakalım belediyeden nasıl bir yanıt gelecek?

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

Ortada çukur var, yandan geç

Adana’da yaşamakta olan okurlarımız, “Adana’nın kalbi dediğimiz Mithat Saraçoğlu Caddesi’nde aylardır yolun ortasındaki çukuru belediye ekipleri kapatmıyor. Çukurdan kaçmaya çalışan sürücüler her seferinde tehlike atlatıyor. Bu durumu dile getirebilirseniz çok seviniriz” dedi. Okurlarımızın bu şikâyetini Adana Büyükşehir Belediyesi ekiplerine göstermiş olalım.

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

Çankaya’ya dokuz yeni park müjdesi

Ankara’nın en yeşil ilçelerinden biri olan Çankaya’da yeşil alanlar artıyor. Çankaya Belediyesi’nin birbiri ardına açılışını yaptığı parklara bu yıl içinde dokuz yeni park daha eklenecek. Kadın, erkek, genç, yaşlı ve çocuklara yönelik projeler üreten Çankaya, tüm ilçe halkına hitap edecek park projeleri geliştiriyor. İlçenin farklı mahallelerinde bulunan boş arazileri çoğunlukla Çankaya Evi ve park yaparak değerlendiren Belediye, dokuz yeni parkın çalışmalarını da sürdürüyor.

Akpınar, Beytepe ve Mutlukent mahallelerine birer, Cevizlidere, Kızılırmak ve Yaşamkent mahallelerine ikişer yeni parkla birlikte, ilçe toplamda 59 bin 714 metrekare yeşil alana kavuşacak. Çocuk oyun alanları, spor alanları, havuzları ve oturma birimleriyle bölge halkının yeni yaşam alanı olarak tasarlanan parkların tamamının yıl içinde açılması planlanıyor.

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

“Sosyal donatı alanlarını 3’e katladık”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yapımı devam eden sosyal donatı alanları ve parklarda incelemelerde bulundu. Alanya’nın 7 mahallesinde yeni park ve sosyal alan çalışmasının devam ettiğini belirten Başkan Yücel, “Göreve geldiğimizden bu yana Alanya’nın yeşil alan sayısını 3 katına çıkardık. Yeni hedefimiz bunu da katlamak.” dedi.

Pandemiye rağmen yatırımlarını katlayan Alanya Belediyesi, nüfusun yoğunlaştığı şehir merkezine ve mahallelere vatandaşlara nefes alacak yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, icracı müdürlüklerden sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karamut ve Park ve Bahçeler Müdürü Nazmi Uyar ile birlikte kent genelinde devam eden park ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Elikesik Kavşağı’nda yapımı devam eden çevre düzenlemesi ve peyzaj tasarım projesini denetleyen Başkan Yücel, Yörük Kültürünün sembolleştirilerek kentin batı girişine yeni bir imaj kazandırıldığını belirtti.

Yüreğir’de ‘Arabada Sinema Günleri’

15.700 Metrekarelik alan yeniden tasarlandı

Atalarımızdan günümüze miras kalan, Yörük göçünden esinlenilerek tasarlanan ve uygulaması devam eden proje içerisinde sahra çölü, deve, eşek, köpek, insan heykelleri kullanılarak Yörük göçünü sembolize edildi. Ayrıca alanda hurma, palmiye, ılgın, akasya, cocos türü ağaç ve ağaççıkların yanı sıra kum alanda kaktüs türleri kullanılacak. Doğal göletin etrafında ise saz, sulak bitki türlerine yer verildi.

BELEDİYEDEN YANIT VAR!

"Düzenli olarak denetim yapılıyor"

Çanakkale’nin Küçükkuyu beldesinde yaşamakta olan okurlarımız, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, her yere konulduğu gibi, Küçükkuyu sahil yoluna da konulan beton blokların artık kaldırılmasını istemişti. Biz de gazetemizin 25 Haziran 2021 Cuma günkü nüshasında “Beton bloklar kaldırılsın!” başlıklı haberimizle konuyu duyurmuştuk. Haberimizin üzerine Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Habere konu olan kontrol noktasında düzenli olarak denetim yapılmaktadır.”

SEN SOR, BAŞKAN CEVAPLASIN!

Sevgili okurlar! Yaşadığınız şehirde, sokağınızda, cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları ve belediye hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, bize iletin. 0530 954 59 59  numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, whatsapp’tan veya eren.aka@milliyet.com.tr elektronik posta adresine şikayetinizi fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...