Erkan Sevinç

Erkan Sevinç

drerkansevinc@gmail.com

Tüm Yazıları

Sanat, kültür ve eğlence merkezi İzmir Arena’nın ortaklarından Levent Piriştina elini attığı her işte başarılı


İzmir’e benzersiz bir mekan kazandırdı

2011 yapım bir dizi var Amerikan televizyonlarında. ”Spartacus: Gods of the Arena”. Türkçe meali “Arena’nın İlahları”. İzmir Arena da yerli ve yabancı ilahları bizlerle buluşturuyor. James Blunt’tan Ajda Pekkan’a, Nilüfer’den Zaz’a. Sanat, kültür ve eğlence merkezi İzmir Arena’nın ortaklarından Levent Piriştina böyle çok amaçlı bir mekanı kentine kazandırdıkları için çok mutlu. 3. İzmir Turizm Ödülleri’nde “Yılın yeme, içme ve eğlence tesisi ödülü”nü alan İzmir Arena Bayraklı Turan bölgesinde. 305 metre deniz cepheli, 16 bin metrekare açık, 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip tesis 4.5 milyon TL lık bir yatırımla geçen sene açıldı.

Her türlü etkinlik var
Konser performansları yanı sıra düğün, özel davet ve yıldönümü kutlaması, bayi toplantıları, lansmanlar, festivaller, ihtisas fuarları ve defile gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Oturma düzeni ile 5 bin, ayakta ise 25 bin kişilik kapasiteye sahip İzmir Arena’da insanlar konser izlerken yemek de yiyebiliyor, içki de içebiliyor, çimlerde de uzanabiliyor. Deniz kenarında keyifli bir gece yaşamak isteyenler için biçilmiş kaftan. Burada özellikle kurumlar adetli işlerinde hiç zorluk çekmeden sorunu çözmüş oluyorlar. Yiyecek ve içecekte malzemeye çok dikkat ediliyor. Servisi yapan garsondan, sunulan ete kadar belli standartlardan asla tavız verilmiyor. ”Bizden daha ucuzu yok diyemem ama en kaliteliyi, en güzel ve mantıklı fiyata verdiğimizi düşünüyorum” diyor Levent Piriştina. İzmir Arena’da 15 bin kişinin izlediği konserler oldu. Şebnem Ferah gibi, Serdar Ortaç gibi.. Bu ay önemli performanslar var. Fettah Can 14 Ekim’de, Zaz 23 Ekim’de, Efes Pilsen 22.Blues Festivali 28-29 Ekim’de İzmir Arena’da.
Levent Piriştina, genç yaşında kaybettiğimiz İzmir’in efsane başkanı Ahmet Piriştina’nın oğlu. Ticaret ve siyaset hayatı nedeniyle sık birlikte olamadığı babasını şimdi kentin her tarafında görüyor. Limontepe’de de, Alsancak’ta da, Buca’da da. Babasıyla gurur duyarken onun yolundan da gidiyor adım adım. CHP’de siyaset yapıyor. Son genel seçimlerde milletvekili seçilemese de canla başla çalıştı. Milletvekilliği adaylığı öncesi belediye meclis üyeliği de var. Bundan sonra mensubu olduğu siyası parti ne görevi uygun görürse ona göre şekillenecek siyasal konumu. Piriştina, belediye seçimlerinde CHP nin Büyükşehir ve ilçeleri yine alacağına inanıyor. Yapılan menfi propagandayı siyasi bir taktik olarak görüyor.

Kızı Damla her şeyi
Levent, güne geç başlıyor. Sabahları evden çıkması 1.5 saati buluyor. Kahvaltı, günün gazeteleri, duş falan. 10 gibi İzmir Arena’da. Bu işi yapana kadar jazz ya da rock dinlemeyen biriydi. Şimdi hemen hemen her tip müziği seviyor. Ruh haline göre de değişiyor dinlediği. Çok mutlu olduğu zaman da 9/8 ritim iyi gidiyor. 4 yaşına basan kızı Damla her şeyi. Arkadaşlarıyla fırsat buldukça maç izliyor ama fanatik değil. Muhabbeti seviyor. Galatasaray ve Altay.taraftarı. Yemekle arası kendi ifadesine göre maalesef iyi. Etebur yani kırmızı etten yana. Deniz hastası. Yeşile ve maviye tutkun. Siyasi ağırlıklı kitaplar ve romanlar tercihi. Genelde yatmadan önce yarım saat düzenli kitap okuyor. Film izlemeyi de seviyor ama bilim kurgu değil. Gerçekçi öykülerden uyarlanan filmleri. Bir de son zamanlarda altın çağını yaşayan Türk Sineması’nı. Televizyonda tercihi Avrupa Yakası gibi sitcomlar. Seyahatı çok seviyor; zaten sevmemesi imkansız. Gıda ihracatı ile de uğraştığı için hemen hemen gitmediği ülke yok.

Haberin Devamı

İzmir’e benzersiz bir mekan kazandırdı

Haberin Devamı

Çıtayı yüksek tuttuk

* İzmir Arena ikinci yılında çok önemli bir yerde..

İzmir Arena’nın geleceğine yönelik koyduğumuz hedeflerin yüzde 40-50 üzerinde gidiyoruz. 3 ortak çıtayı yüksek tuttuk. İzmirli de burayı sevdi, katıldığı etkinliklerden mutlu ayrıldı. Özellikle konserlerde katılım oranı ciddi anlamda arttı. İşler öngörümüzün üzerinde gidiyor. Zirvede kalmak daha da zor. Bu bölge çok gelişecek yakın gelecekte. AVM ler, gökdelenler... Nüfus artacak. Artık o zaman ona göre şekilleniriz bizde.

* Konser verecek sanatçıları nasıl belirliyorsunuz?

Burada sosyal medyayı çok ciddi oranda kullanıyoruz.. İzmirliye, Egeliye soruyoruz. İzmir Arena‘da kimi görmek istersiniz diye. En çok hangi sanatçıyı dinlemek istersiniz? Anket sonuçları bir yol gösteriyor. Onun dışında gelen telefonlar, gelen mailler. Örneğin bakıyoruz Ajda isteniyor, getirmeye karar veriyoruz. Tabii televizyonlar, radyolardan da bir kanaat oluşuyor. İzmir dışından da çok konuk ağırlamaya başladık. Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Uşak’tan müşteri profilimiz oluştu. Öğretmenler, üniversite oğrencileri organize olup İzmir Arena’ya geliyorlar. Burada herkes kendine göre rahat, huzurlu ve eğlenceli bir ortam bulabiliyor. Sanatçının hitap ettiği kesime göre müşteri profili de değişkenlik gösteriyor.

* Eşler bu tip işleri sevmezler.. Nevda ne diyor İzmir Arena işine?

Eşimi içerikten çok saatleri üzüyor. Etkinlik günleri eve gitmem sabahı buluyor.Ona bakarsan doktor da gecenin bir vakti ameliyat yapıyor. Bizim mesleğin de zorluğu bu. Sabah 9 akşam 6 değil..

* Aile dört dörtlük ne zaman bir araya geliyor?

Pazarları iş yoksa kesin çalışmıyorum. Hafta sonunu sadece çekirdek aile olarak değil, eş dost akraba kalabalık bir halde geçiririz.

* Sürekli göz önünde olan biri olarak kendine nasıl bakıyorsun?

Alışveriş yok. Önceleri annem alırdı, şimdi eşim alıyor. Erkek kokusu bile seçemem. Eşime ekstra bir yük getirmediğimi düşünüyorum. Seviyor beni giydirmeyi.

* Evin dekorasyonunda da “bırak bende” demiştir herhalde..

Aynen. Hiçbirşeye karışmadım, tüm dekorasyonu eşim yaptı. Eşimi iyi tanıdığım için nasıl bir evde oturacağımı zaten biliyordum.

KİMDİR?
1978 İzmir doğumlu olan Levent Piriştina, lisey Özel Çakabey Koleji’nde okudu. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdikten sonra perakende ve medya sektöründe çalıştı. Başta Kanada olmak üzere birçok ülkeye gıda ürünleri ihracatı yapan bir şirket sahibi. İzmir Arena’nın ortaklarından Piriştina, EGİAD ve ESİAD’ın aktif üyelerinden. Son genel seçimlerde CHP’den milletvekili adayı olan Levent Piriştina evli ve bir çocuk sahibi.