Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Cunda Adası’nı keşfedin



Ne yapıyorsa bize, biz İzmirlilere Çeşme yapıyor... Öylesine yakın, öylesine güzel ve öylesine bize ait ki... Çeşme’nin güneşinden kamaşan gözlerimiz, civardaki muhteşem koyları, kıyıları, gidilip görülebilecek başka beldeleri göremez oluyor.
Bu haftasonu “Çeşme dışında, yakınlarda biryerlere gidelim, hem de yorulmadan, zahmetsizce ulaşabileceğimiz, sakin bir yer olsun” derseniz, size hemen Cunda Adası’nı önereceğim.
Asudeliğin, şehrin gürültü-patırtısından kaçışın sembolü haline gelmiştir Cunda. Hep duymuşsunuzdur, ama İzmirliyseniz, Çeşme’den pek fırsat bulup da gidememiş olma olasılığınız çok yüksek. Bilirim...
Şaşırtan lezzetler
Haftasonu yanınızda, birkaç sevgili arkadaş ve “huzur bohçanızı” da yüklenip, çekip gidiverin Cunda’ya. Biz öyle yaptık... Sakin, ılıman baharlar ortasında, nefis bir haftasonu geçirip döndük. Ada yemekleri, beklentimizin çok üzerinde çıktı. Öyle lezzetli, öyle değişik tatlar icat etmişler ki şaşırmamak mümkün değil.
Yol yorgunluğunuzu üzerinizden atmak için dinlenecek bir yer aradığınızda, ayaklarınız sizi adanın sembolü haline gelmiş, “Taş Kahve”ye götürecek ve burada, meşhur ve muhteşem tostlarınızı afiyetle yiyeceksiniz. Elbetteki iki tosttan aşağı kalkamayabilirsiniz buradan.
O kadar lezzetli ki... Ada halkının misafirperver yaklaşımları, biraz sohbet, muhabbet, tavşan kanı çaylar derken, “Akşam yemeğini nerede yesek?” diye düşündüğünüzde, sahilde birbiri ardına sıralanmış pek çok balık lokantası göreceksiniz. Her biri mezelerini vitrinlere yerleştirmiş, kimisi mönülerindeki çeşitlerinin fotoğraflarını asmış, “Ne zamandır bekliyorduk...” edasında, sizi mekanlarına buyur edecekler. Buzlar üzerine serdikleri balıkların çeşitliliği, sizi hayrete düşürecek.


Turistik mekanlar

Tarihi kalıntılara ilgi duyanlar! Taksiryarhis Kilisesi’ni, Fahrisin Tepesi’ni, Ege Bölgesi’nde, doğal taştan yapılmış ilk yapı olan Agia Kilisesi’ni, Despot Evi’ni görmenizi tavsiye ederim. Ayrıca Aşıklar Tepesi’nde şıklık abidesi gibi
duran, eski bir Şapel iken Rahmi Koç Kütüphanesi olarak reneve edilen yapıyı mutlaka görmelisiniz. Sevim-Nejdet Kent Kitaplığı, çok sayıda eski ve değerli eseri muhafaza
ediyor.


Nerede kalmalı?
Yunt Antik Evleri, Cunda Marina Otel, Eskici Otel, Sobe Butik Otel. Biz Sobe’de konakladık. Yol yorgunluğumuzu gidermek için, lobide ikramlarla karşılandıktan sonra odaların da en az lobi kadar sade, zarif ve zevkle döşenmiş olduğunu gördük. Kanaviçe işlenmiş perdeleri, mavi panjurlu pencereleri, odaya ikram olarak bıraktıkları karanfilli leblebileri ile gösterişten uzak, zarif bir evsahipliği hissediyorsunuz burada. Kahvaltıda, melemen, ev reçelleri, su böreği ve pek çok farklı lezzeti bulacaksınız.


Nerede yemeli?
Size nefis bir balıkçı restoranı öneriyorum; Bay Nihat. Dalgaların sesi ve meltemle kendinizi şiirsel bir salaşlığın içinde hissedeceksiniz. Cunda’nın meşhur Şeytan Sofrası da sizin için hoş bir alternatif olabilir.
Neler yemeli? Tarçınlı erimiş peynir
Viskili Aquades, Akkız (Şevketi bostandan yapılıyor) Kalamar Dolması, her çeşit zeytinyağlılar,
elbette sezon balıklarının tümü,
tahanlı çıtır börekler, susamlı tatlılar. Bu arada Ayvalık’a özel bir lezzet olan deniz kestanesi yumurtasının tadına bakmayı, aman sakın ha unutmayın...


İzmir’de bu hafta
-Çeşme Alaçatı’da O Ev bünyesinde “Mirror Lounge” açılıyor.
-Saysen Anaokulu’nda haftasonları 14.00-18.00 arası top havuzu oyunları, sinema, çocuklara cazip eğlenceler düzenleniyor.


Bu indirimleri kaçırmamalısınız
-Kervan’da her ayın 30’unda, altınlı ürünlerde özel indirim.
-Gap Kids& Baby Gap yaz sezonu, üç ürün alana sürpriz.
-Matraş’ta World’e özel %15 indirim ve 8 taksit.
-Limango, World’e 12 aya varan taksitler uyguluyor.
-Mudo’da 7 gün indirimi başladı, bu fırsatı kaçırmayın.
- Koçtaş’ta da World’e özel 12 taksit var.