Gamze Ünsal

Gamze Ünsal

a.gamzeunsal@gmilliyet.com

Tüm Yazıları

Paris mi? Milano mu?... Pardon ama... Burası neresi? Ferah, aydınlık, geniş, son derece modern ve şık döşenmiş bir mağaza. Avrupa’nın önde gelen markalarını ya da New York trendlerini bulabileceğiniz, İzmirimizin gözbebeği bir mağaza; Libas.

Türkiye’nin ilk butik-store’u
Üstüne üstlük, Türkiye’de kurulmuş olan ilk butik-store. Dikkatinizi çekerim, Türkiye’de faaliyete geçmiş ilk hazır giyim mağazası. İstanbul gibi, bugün dev mağazalar zincirlerinin boy gösterdiği bir cosmopolit dahi Libas sayesinde İzmirimizden sonra butik-store uygulamasına geçmiş. 38 yıl öncesine dayanan kuruluş tarihinden bu yana, seçkin giyimin önde gelen adreslerinden biri haline gelmiş olan Libas, bugün şık ve elegant giyim tarzını taşımış olduğu nokta açısından İzmirimizin gururu.
Libas; Barcelona, Paris, Milano “Designer” fuarlarına katılan tek temsilcimiz. “Designer” fuarlarının önemli bir ayrıcalığı var: Belirli ve çok başarılı tasarımcılar dışında başka hiçbir katılımcıyı bünyelerine kabul etmiyorlar. Libas’ın bu fuarlara katılımının sektör açısından çok önemli bir başarı olduğunu belirtmeliyim.
İzmir, eğlence mekanları olsun, yiyecek-içecek sektörü olsun, ticari pek çok alanda “nazlı” bir şehirdir. Libas, lüks-seçkin mağazacılık platformunda, kalite standartını düşürmeden, çizgisini nasıl devam ettirebiliyor? Bu sorunun cevabını, Libas yönetimi olarak Ergun Albayrak’tan alıyorum: Püf noktasının, başarılı bir “satın alma” organizasyonu olduğunu söylüyor. Bu da elbetteki başarılı bir kariyer gerektirmekte.
Ayrıca fuarlarda seçilen modellerin sokakta giyilebilir olmasının önemine değinen Albayrak, Türkiye’de hazır-giyim mağazacılığının temellerinin 1980-1990 yılları arasında atıldığını ve o yılların sektör açısından bir okul niteliği taşıdığını ifade ediyor.

Haberin Devamı

Seçkin giyimin adresi Libas


Bornova ve Alsancak’ta
Bornova ve Alsancak Mağazası arasında ürün bakımından farklılıklar var. Bornova’da daha çok İstanbul “Fast-Fashion” ürünleri yer alırken, Alsancak’ta Paris, Milano, Barcelona, New York markaları yoğunlukta.
Kadın giyiminde 15-70 yaş arası herkese hitabeden Libas’ta, erkek koleksiyonlarının kadın giyiminden daha “creatif” bir çalışma gerektirdiğini görüyoruz. Genel giyim alternatifleri açısından, seçim alanı zaten kısıtlı olan erkek müşteri, marka konusunda aslında kadınlardan daha titiz davranıyor.

Haberin Devamı

Fiyat çizgisi
Kaliteli ve ünlü markalardan oluşan ürünleri ne yapıp edip İzmirlinin alabileceği fiyatlarla sunmak zor iş olsa gerek... Fakat Libas mağazaları, kendi şirket menkullerine dahil olduğundan, dükkan kirası gibi bedellerin ürün fiyatlarına yansıması söz konusu olmuyor.
Gerçekten de Libas’taki bazı ürünlerin İtalya’dan daha makul fiyatlarda burada satıldığını görebiliyorsunuz.

Armani’den ödülArmani Corner’larda Avrupa’nın en şık üç mağazasından biri olması sebebi ile Libas yönetimi, geçen sene Giorgio Armani ile beraber bir öğle yemeği yeme fırsatını da yakalamış. Ne harika değil mi? Ancak , “İşin en keyifli yanı nedir?” diye sorduğunuzda Ergun Albayrak sadece tek bir cümle söylüyor, “Müşteri memnuniyeti”... Yani alkış... Sanatçının alkışa tutkusu gibi, müşteri memnuniyeti. İşini gerçek bir sanatçı duyarlılığı ile yapan Libas yönetimine benden kocaman bir “alkış...” Sevgiyle kalın.

Haberin Devamı

Bu hafta İzmir’deki kampanyalar
* Beymen’de kadın ayakkabı-çanta’da %30 indirim
* Apple’da %50 indirim
* GAP çocuk ve bebekte indirim ve hediye çeki
* Derishow’da, Advantage ile alışveriş armağanı sizler için
* Sheraton Çeşme’de Royal Carribean ile Akdeniz Cruise tatili hediye
* Marks&Spencer çocuk giyiminde %40 indirim
* Galeri Nur’da %20 indirim
* Decocenter sizlere özel indirim devam ediyor
* Ariş, uygun fiyatlar ve indirime devam ediyor