Gani Müjde

Gani Müjde

-

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gani Müjde


* Ben sizin yerinizde olsam, suni politik gündemler yaratır, Demirel'in hükümeti kurma görevini Rober Hatemo'ya verdiğini etrafa yayar, kabul töreni sırasında Demirel ve Hatemo'nun "Tenim esmer, esmer ister" diyerek dans ettiklerini ballandıra ballandıra anlatırdım.
* Ben sizin yerinizde olsam, gazeteyi okuduktan sonra atmazdım. Pilav yaparken tencerenin kapağına koyardım. Özellikle benim köşemin olduğu sayfayı koyarsanız pilavlar daha lezzetli oluyormuş. Ben söyleyenlerin yalancısıyım.
* Ben sizin yerinizde olsam, karne için azarladığım çocuğumun gönlünü alırdım. Edison'un başarısızlığı yüzünden okuldan atıldığını düşünür, ama bunu çocuğuma hiçbir zaman söylemezdim.
* Ben sizin yerinizde olsam, bu akşam haberleri seyretmezdim. Ertesi gün gazetede okursunuz zaten. Kendi dizim diye söylemiyorum ama, Baskül Ailesi'ni seyredip güzel başlayan pazartesi gününü güzel sürdürmeye çalışırdım.
* Ben sizin yerinizde olsam, bugünün işini yarına bırakırdım. Hatta öbür güne kalmasında hiçbir sakınca görmezdim.
* Ben sizin yerinizde olsam, arabamı bir oto mezarlığına terkeder, bulduğum ilk bisikletle işe giderdim.
* Ben sizin yerinizde olsam, bugün hiç evden çıkmaz akşama kadar sevişirdim.
(Bunu işte yapmaya kalkarsanız pek hoş olmaz).
* Ben sizin yerinizde olsam, dünyayı gezerdim. Buenos Aires sokaklarında tango, Key West'te beyaz kumların üzerinde salsa yapar, Avusturalya'da köpekbalıkları ile dolu denize atlar, Hong - Kong'un devir teslim törenlerinde Prens Charles'ın poposunu eller, İran'da topless denize girerdim.
* Ben sizin yerinizde olsam, hafta sonunu birlikte geçirdiğim kadını (kadınsanız erkeği) hafta başında tanımamazlıktan gelirdim.
* Ben sizin yerinizde olsam, Spice Girls konserine gider, en öne oturur, kadınlardan birinin ayağının kayıp sahneden aşağı düşmesini beklerdim.
* Ben sizin yerinizde olsam, 7 bin doları daha iyi bir şey için harcardım...
* Ben sizin yerinizde olsam, bugün sigarayı bırakır, yarın tekrar başlardım.
* Ben sizin yerinizde olsam, bizim Şevki'yi (o kendini bilir) yolda görünce "Naaber lan pezenvenk?" derdim...
* Ben sizin yerinizde olsam, Sergen'in aldığı trilyonları kıskanır, kömürlüğe inip gizli gizli top teknikleri üzerine çalışmalar yapardım.
* Ben sizin yerinizde olsam, Refah'ın değil, Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabine dışında kalmasını sağlayacak bir hükümet formülü üzerinde kafa yorardım.
* Ben sizin yerinizde olsam, nikah törenlerinde "Evin reisi erkektir" diye konuşma yapan nikah memurlarının ayağına basardım.
* Ben sizin yerinizde olsam, önce hüpletir, sonra gümletirdim. Tersini hiç denemeyin, etraf batıyor.
* Ben sizin yerinizde olsam, beyazlar giyer çimenlerin üzerine yatardım. Sonra da çimen lekesi çıkardığını iddia eden deterjan firmalarını tek tek arar, ürün müdürünü aynı çimenlerin üzerinde... Neyse yaa....
* Ben sizin yerinizde olsam, yapmak istediklerimi ve yapamadıklarımı bir liste halinde çıkartır, sonra bu yazıya "Ben sizin yerinizde olsam" diye bir başlık koyar, Milliyet yazı işlerine gönderirdim.

Bacınız iki gündür ağlıyor sevgili Milliyet okurları.
"Ne oldu hayatım. Virginia'da tütün bahçelerimiz yanmış gibi ne ağlıyorsun?" diyorum, "Haberleri seyret, anlarsın" diyor hıçkırıklar arasında.
Hayır, haberleri seyretmeyi ben de istiyorum ama, ne zaman haber seyretmek için zapping yapsam birden bir çizgi filme takılıp kalıyorum.
Sonra bir bakıyorum haberler bitmiş, Ali Kırca kahvesini hüpletiyor. Dayanamadım karşıma aldım.
"Bak hayatım, bugüne kadar iki üç banka hesabı hariç hiçbir şey gizlemedik birbirimizden. Bana anlat açılırsın" dedim.
"Babam koltuğumu elimden çaldı" dedi... İnanılır gibi değil.
Hayır, biz bunun babasını dört yıl önce gömmemiş miydik?
Ne zaman dirilip eve geldi de kızının mesleğine başladı bilmiyorum.
Yazımı küçük bir fıkra ile bitirmek istiyorum.
Bir İngiliz, bir Fransız, bir Japon trende gidiyorlarmış.
Ha ha ha... Fıkranın ancak bu kadarını aklımda tutabildiğim için bu haftalık ta bu kadar.
Çaaav...

* Kadın aklına uyduk, koltuk elden gitti. Bir daha Nermin'in bile lafı dinlenmeyecek.
* Sakallı korumalar artık polise teslim edilecek. Tuvalet sırasında banyo perdesinin arkasına girseler de, rahatsız oluyor insan.
* Bizi destekleyen sermayeyi fena köşeye sıkıştırdılar. Destek için reklamlarına çıkılacak. (Kompela ile Şevki Yılmaz Kompenne'e), (İbrahim Halil Çelik ile Ali Kalkancı Elker bisküvilerinin reklamlarına çıkartılacak).
* Partiyi kapatırlarsa, yeni parti PŞP kurulacak. (Pezevenk Şevki'nin Partisi)

* Niye her intihar eden, Boğaz Köprüsü'nün en güzel manzaralı yeri olan Ortaköy tarafından intihar ediyor? Diğer tarafın başı kel mi?
* İnsan sevdiğine şarkılar söyler, eyvallah ama, bazıları olmuyor ki birader!..
Yani şimdi bir kıza "Hanımca leylom, kanımca leylom" desem noolucak?

Yazara Email G.Mujde@milliyet.com.tr