Gizem Telci

Gizem Telci

gizemtelci@gmail.com

Tüm Yazıları

Tatlı mı tatlı bir mekan daha açıldı Moda’da. Adı Rumeli Çikolatacısı. Moda Havuzu’nun hemen karşısında, ışıl ışıl camekanları, mis gibi kahve ve çikolata kokusuyla yoldan geçenleri kendine çekiyor.

Tatlı mı tatlı Rumeli Çikolatacısı

Tatlı mı tatlı Rumeli Çikolatacısı

Mekanın ortasında mermerden yapılma minik bir havuz var. Bu havuzun üzerinden akan şerbet, içeride minyatür bir Osmanlı sarayı atmosferi yaratmış. Muhteşem Yüzyıl popülaritesini yaşarken, böyle mekanlara gitmek insana kendini film setinde hissettiriyor.

Tatlı mı tatlı Rumeli Çikolatacısı

Tatlı mı tatlı Rumeli Çikolatacısı

Menüde çeşit çeşit çikolata var. Mevsim değişiminde depresyona kapılanlar, PMS döneminde kendini iyi hissetmek isteyenler ya da tatlı krizi gelenler mutlaka görmeli o sıra sıra çikolata reyonlarını. Bademli, krokanlı, antep fıstıklı, kahveli, frambuazlı, böğürtlenli, hindistan cevizli ve daha birçok çeşitli bir çikolata cenneti burası. Hediye almak isteyenlere paket halinde de satılıyor. İçecek olarak kahve ve sıcak / soğuk çikolata çeşitlerinin dışında demirhindi gibi Osmanlı şerbetleri de sunuyorlar.

Haberin Devamı

Tatlı mı tatlı Rumeli Çikolatacısı

Bir çikolata tutkunu olarak mekanı çok sevdim. Moda’ya her gittiğimde uğramak isteyeceğim favorilerimden biri oldu. Menüsünün ve atmosferinin cazibesi dışında işletmecilerinin samimi tavrı da mekanı sevdiren sebeplerden biri oldu açıkçası. Oraya gittiğimde karnımın hafif aç olması sebebiyle menüde tuzlu bir şeyler aradığımda, gönül rahatlığıyla yandaki dükkandan sandviç alıp burada yiyebilirsiniz deme büyüklüğünü gösterdiler. Bir kafe açtıysanız ve tek tip ürünler sunuyorsanız, böyle istisna durumlardaki tutumunuz çok önemli. Ve tabi müşterilerin de sizin iyi niyetinizi suistimal etmemesi de gerekiyor. Biraz moral depolamak için bu güzel mekana mutlaka uğrayın derim.

Kaynak: sehirnotlari.com