Gül Mutlu Eskihancılar

Gül Mutlu Eskihancılar

gulmutlu.eskihancilar@gmail.com

Tüm Yazıları

Bodrum merkezin en güzel mevkilerinden biridir Paşatarlası. Bodrum kalesine nazır, şahane bir gün batımı izlemek için en doğru noktalardan biri. Ama gelin görün ki, özellikle yaz aylarındaki, istila sebebiyle bu pek mümkün olamıyor; zira tüm sahil geceyi yerlerde uyuyarak geçiren adamlarla dolu. Tüm sahil kuşatma altında. Çirkinliği ve çirkinliğin verdiği acıyı anlatmak pek mümkün değil. İnanın bana gözünüzde çıban çıksa bu görüntüden daha az acı verir. Bodrum’da temizlikten, güvenlikten sorumlu merciler bu manzaraları hiç mi görmüyorlar! Vallahi de billahi de çok merak ediyorum. Senelerdir durum böyle ve hatta her geçen gün daha beter oluyor. Üstelik ciddi bir güvenlik sorunu da var. Eski Halikarnas diskonun böğründeki alanda kümelenmiş bekriler var. Gündüzleri yatak olarak kullanılan banklar, belirli bir saatten sonra içki masası hizmeti veriyor. Güneş battıktan sonra bu bölgeden geçerken tedirgin olmamak mümkün değil. Bodrum’un göbeğinde bu nasıl olur? Yazık çok yazık!

Haberin Devamı

***

Kumbahçe Belediye Halk Plajı’na giderken hemen solda bir basketbol sahası vardır. Gün içerisinde mutlaka birileri olur, olurdu! “Ya hadi şu perişandan hallice sahayı yenileyelim” demiş olmalılar ki zeminini kazıdılar. Bir ayı geçkin bir süredir yerler kazınmış vaziyette duruyor. Ne gelen var, ne giden… Bunu yapmakta mı çok zor? Neyi bekliyor olabilirler acaba?  

Paşatarlası yatakhanesi

***

Genellikle el emeği, göz nuru hediyelik eşya satan tezgahları, sezon ortasında Kumbahçe Belediye Kahve’nin yanındaki alana taşıdılar. Güya yeni bir düzen yapıldı. Belediye, “Tezgahlara standart getireceğiz, şöyle yapacağız, böyle yapacağız” dedi, durdu. Yok; bu da olmadı ya da oldurulmadı! Oldurulmadı diyorum zira öyle basit bir iş ki olamaması mümkün değil. Ve bu alan yukarıda anlattığım bekrilere komşu. Tezgah sahipleri çok mustarip. Kadınlar rahatsız ve huzursuz. Geçtiğimiz senelerde neşe pansiyonun yanındaki azmağa platform kurmuşlardı. Kadınlar gözleme yapıp satıyordu. Sezon sonunda platformu kaldırdılar, kış formatına geçildi. Bana soracak olursanız gayet güzeldi. Sezon başı kur platformu, yerleştir stantları; işte bu kadar!  

Haberin Devamı

***

Bahsettiğim bu bölge, koca koca cruise gemilerinden inen turistlerin yürüyüş güzergahında. Gemiden inenleri karşılayan sahil yatakhanesi, yediemin formatında stant alanı, moloz yığını halindeki basket sahası ve niceleri… Şahane Bodrum repütasyonu!