Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun bir bayram tatili bizi bekliyor. Ancak uzaklara giden çoğu insanın aklı evinde kalıyor. Ev güvenlik sistemleri de giderek akıllanıyor. Alarm sistemleri, akıllı kameralar, kilitlerle gözünüz arkada kalmıyor. İşte akıllı güvenlik

Aklınız evde kalmasın

Uzun bayram tatili için herkes yollara düşerken, akıllar boş bırakılan evlerde kalıyor. Gözünüzün evde kalmaması için geleneksel güvenlik önlemleri yanında akıllı güvenlik önlemlerini de almanız gerekiyor. Ev güvenlik sistemleri her geçen yıl gelişiyor. Alarm sistemleri, akıllı kameralar, akıllı kilitler gibi çözümler öne çıkıyor. Uzaktan evdeki her şeyi artık takip etmek mümkün. Siz uzaktayken alabileceğiniz önlemlere göz attık.

Haberin Devamı

Farklı çözümler var

Alarm ve çağrı sistemleri: Siz uzaktayken evde alarm sisteminin olması içinizi rahatlatacaktır. Pronet, Kale, Yale, Secom gibi bu alanda çözümler sunuyor. Pronet, en eskilerinden biri. 200 bin aktif güvenlik sistemi kullanıcısı var. Aboneleri, ‘5 Korumalı Güvenlik Sistemi’ ile hırsızlık, yangın, gaz kaçağı, su baskını gibi olayların yanı sıra acil sağlık ve panik durumlarına da müdahale edebiliyor. Pronet Plus uygulamasını cep telefonunuza indirip evinizin içini uzaktan istediğiniz anda kontrol edebiliyorsunuz. Uygulamaya son olarak sesle konuşma özelliği de eklendi. Pronet Mobil Panik Butonu da yenilendi. Alarm sistemlerine aylık abonelik fiyatı 150 TL’den başlıyor.

Aklınız evde kalmasın

Aklınız evde kalmasın

Aklınız evde kalmasın

Ev tipi kameralar: Ev güvenliği denilince akla ev içi ve dış mekan kameraları geliyor. Bu alanda onlarca firmanın çözümü. Bu kameralar artık mobil bir uygulamayla uzaktan da kontrol edilebiliyor. TP-Link’in dış mekan kamerası Tapo C310 bunlardan biri. Hem gündüz hem gece görüntü kaydı yapabiliyor. İster kablo ile ister Wi-Fi üzerinden ağa bağlanabilen kamera, kurulum kolaylığı da sunuyor. TP-Link’in ev içinde kullanılabilen C200 Wi-Fi kamerası da bulunuyor. Anker’in sunduğu yapay zeka destekli EufyCam 2C ve Eufy Security 2K Pan & Tilt Indoor güvenlik kameraları da ev güvenliği için kullanılıyor. EufyCam 2C, tek şarjla 6 ay boyunca kesintisiz kullanılabiliyor. Xiaomi’nin ev ve ofis kamera sistemlerinde bir hayli seçeneği var. Mijia Smart Home, Home 360 bunlar arasında. Ev tipi IP güvenlik kameralarının fiyatları 300-500 TL arasında değişiyor.

Haberin Devamı

Kilitler de akıllandı

Akıllı kilitler: Akıllı kilitler hem anahtar taşıma derdine son veriyor hem de kapı zorlandığında, başkası tarafından açılmaya çalışıldığında telefonunuza bildirim gönderiyor ve alarmı devreye alıyor.

Akıllı kilit, nerede olursanız olun kapınızı kilitlemenizi ve açmanızı sağlayan güvenli bir kapı kilidi. Bununla kimin ne zaman gelip gittiğini görebilir, kapının açık veya kapalı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Alarmlı silindirler ise alarm sisteminden bağımsız çalışıyor. Standart silindir kullanılan her kapı ve kilitle uyumlu ve kolayca kapı silindirlerine entegre ediliyor.

Ayrıca parmak iziyle kullanılabilen akıllı kilitler de bulunuyor. Bu alanda Pronet, Kale, Yale, Desi gibi markalar var. Fiyatları 1.000 TL’den başlıyor.

Yeni ürün furyası

Yeni cep telefonu modelleri lanse edilmeye devam ediyor. TCL, yerli üretim modeli 20 SE’den sonra 20L+ modelini Türkiye’de satışa sundu. 6.67 inç’lik ekrana sahip telefonun, 64 MP dörtlü arka kamerası, 5.000 mAH’lık pili bulunuyor.

Haberin Devamı

Aklınız evde kalmasın

OnePlus resmi olarak Türkiye pazarına giriş yaptı. Nord N10 5G modeli raflardaki yerini aldı. 6.49 inç’lik ekranı, 128 GB’lik dahili depolaması, dörtlü arka kamerası, 4.300 mAH’lık pili bulunuyor. Fiyatı, 4.699 TL olarak açıklandı.

Aklınız evde kalmasın

Amazfit PowerBuds Pro TWS kulaklığını duyurdu. Gelişmiş sağlık izleme özelliklerine sahip kulak içi kulaklıklarla vücudunuzu dinleyebilirsiniz. Samsung’un Galaxy Z Fold2 katlanabilir akıllı telefonu, yenilenmiş kamerası ve Esnek Mod özelliğiyle öne çıkıyor. Acer’ın Swift serisi dizüstü bilgisayarları, hareket halinde çalışan profesyonellerin ve seyahatte bağlantıda kalmak isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılıyor. Seride, Swift 1, Swift 3 ve Swift 5 modelleri bulunuyor.

YENİ TREND

Türk yapımlarını dünyayla buluşturuyor

Dizi ve film alanındaki Türk yapımları yeni nesil platform Dramax’la dünyaya ulaşıyor. Demirören Medya Grubu’ndaki Dramax, ilk yayına başladığında TV için yapılmış Türk dizilerini yurt dışına açtı. Gelen taleplerden sonra artık yapımcılar yeni projelerini ve filmlerini de Dramax üzerinde dünyaya ulaştırıyor. Platforma, her yerden web üzerinden ve mobil uygulamasından ulaşmak mümkün. Şimdilik sadece Arapça ve İspanyolca seçenekleri var. Kısa bir zaman sonra Rusça, Urduca ve İngilizce seçenekleri de aktif olacak. Alt yazı ve dublaj seçenekleri de yakın zamanda kullanıcılara sunulacak.

Aklınız evde kalmasın



Dramax, sadece eski dizileri ve filmleri sunmayacak. Yapılacak anlaşmalarla şu anda yayında olan yapımların da dublaj seçenekleriyle platforma ekleneceği söyleniyor. Dramax tasarımında kullanıcı merkeze alınıyor. Platformda, çoklu ekran deneyimi de var. Yani hem mobil cihazınızdan hem de bilgisayarınızdan Dramax’ı kullanabiliyorsunuz.

Aklınız evde kalmasın