Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bahar mevsimi alerjenlere davetiye çıkarırken, teknolojik süpürge ve robotlar yardıma yetişiyor. Evleri alerjenlerden temizleyen yeni nesil süpürgeler gözde oldu. Evde bahar temizliği yaparken dikkat edilmesi gerekenler de var.

Bahar aylarıyla beraber evlerde temizlik öne çıkıyor. Son dönemde çıkarılan teknolojik özellikleri güçlü süpürge ve robotlar evlerin temizliğinde yardımcı oluyor. Evleri alerjenlerden temizleyen yeni süpürgeler gözde haline geldi. Son dönemde markalar bu alandaki ürünlerini de Türkiye’ye getirdi.

Haberin Devamı

Her detayı algılıyor

Anker, bahar döneminde yeni robot süpürge modeli Anker RoboVac X8 Hybrid’i ve kablosuz dikey süpürgesi Eufy HomeVac H30 Infinity’yi tanıttı. X8 Hybrid, çift türbini sayesinde 2 x 2000 Pa emiş gücüne sahip. Hava akışını yüzde 80 oranında artırabiliyor. İkisi bir arada vakum ve paspas özelliğiyle temizlik işini tek başına üstlenmeyi başarıyor. 140 dakika paspaslama ve 180 dakikaya kadar vakumlama yapabilen X8 Hybrid, 250 ml’lik ekstra büyük su deposuna sahip. Lazer navigasyonu teknolojisiyle düşük ışıkta bile her detayı algılayabiliyor. UltraPack toz sıkıştırma teknolojisi boşaltma zamanında da etrafa toz uçuşmasını engelliyor. Eufy HomeVac H30 Infinity de hem el hem de dikey süpürge olarak kullanılabiliyor. 80 AW/16kPa’lık güçlü emiş gücü, 2500 mAh bataryası ve TriPower System teknolojisi sayesinde kısa sürede evi tertemiz hale getiriyor.

Bosch, yeni Unlimited Gen 2 Serie I 8 kablosuz dikey süpürgesini Türkiye’de satışa sundu. 18 Volt’luk değiştirilebilir bataryası var. Bir kablolu süpürge kadar güce sahip. Karanlık ortamlardaki tozları bile görebilecek şekilde tasarlanan LED ışıklı AllFloor HighPower başlığı var. Otomatik güç modu Auto Mod’dayken yapay zeka sayesinde süpürülen yüzeyi algılıyor ve yüzey türüne en uygun performansı otomatik olarak belirliyor.

Süpürge ve paspasıyla bahar temizliğine yardım ediyor. iRobot Roomba i3+, i7+ ve s9+ robot süpürgeler otomatik kir boşaltma sistemi sayesinde kir, toz, kalıntı, polen ve küfün yüzde 99'unu yakalayarak, AllergenLock haznelerine direkt olarak aktarıyor. iRobot Roomba robot süpürgeler, Türkçe uygulama üzerinden mevsim geçişlerinde ve evcil hayvanların tüy dökme dönemlerinde temizlik önerilerinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Tek tuşla kontrol

LG, derin temizlik güçlü emiş sağlayan LG A9K Pro’yu bu ay Türkiye’de satışa sunacak. LG’nin kompresör teknolojisi, LG A9K Pro’nun çöp haznesinde toplanan toz ve kılların sıkıştırılarak çöp kutusunun daha uzun süre boşaltılmadan kullanılmasını sağlıyor. Tek tuşla kontrol edilebilen paneli, kullanıcıların ihtiyacına göre uzayıp kısalabilen teleskopik borusu, üç farkı saklama ve şarj etme imkanı, 5 aşamalı yıkanabilir filtreleri, LG ThinQ uygulaması üzerinden kontrol edilip yönetilebilmesi gibi özellikleri var.

Bahar temizliği yapma zamanı

Alerji mevsimi için temizlik tüyoları

Dyson, alerji mevsimi için temizlik tüyolarını paylaştı.

Sıcak ve esintili havalarda polen sayısında artış olurken sabah saatleri polen seviyesinin en yüksek olduğu zaman dilimi. Alerjenleri temizlemek için nevresimlerini 60°C veya 90°C’de yıkayın. Nevresim takımlarınızı değiştirerek yatağınızdaki toz akarları ve deri döküntülerinden kurtulun. Mutfak tezgahını ve dolaplarını temizleyin. Toz ve parçacıklardan kurtulabilmek için elektrik süpürgesi kullanıp daha sonra bir bez yardımıyla ılık su ve deterjanla silin. Tüm yüzeylerin kurumasına dikkat edin. Buzdolabını ve dondurucuyu boşaltıp tüm yüzeyleri ılık su, deterjan veya temizlik ürünüyle temizleyin. Düzenli olarak temizlemediğiniz mobilya altı gibi alanları elektrik süpürgesiyle süpürün. Perde ve panjurlarda çok fazla toz birikebilir. Elektrik süpürgesinin yumuşak fırça başlığıyla süpürün veya mümkünse yıkayın. Kaloriferlerin arkasındaki tozlar çoğunlukla gözden kaçar ve birikir.