Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dijital oyunlarda yeni sezon başlarken, fenomen oyunlara yeni özellikler eklendi. Pek çok oyun geliştiricisi peş peşe yeni oyun lansmanları yaparken, yeni güncellemeler de duyuruldu. Oyunlardaki son gelişmelere göz attık.

Farmville 3 geldi

Zynga, ünlü FarmVille serisinin yeni oyunu FarmVille 3’ü yayınladı. Tarım simülasyonuna dayalı sosyal bir oyun olan Farmville 3, eğlenceli karakterler ve etkileşim kurabildiğiniz hayvanlardan oluşan zengin kadrosuyla renkli bir dünyaya hayat veriyor. Oyuncuların çok sevdiği karakterlerden Marie geri dönüyor. FarmVille’in yeni dünyasında 150’yi aşkın farklı ırktan yavru hayvan sahiplenilmeyi bekliyor. Oyuncular yavruları besleyebilir, büyütebilir ve bunun karşılığında yün veya tereyağı gibi çiftlik ürünleri ile ödüllendirilebilirler.

Haberin Devamı

Battle royale oyun türündeki PUBG:New State yayınlandı. Oyun, 2051 yılının dünyasında yer alan Troi isimli yeni bir şehirde geçiyor. Gelişmiş grafikler, silahlar, oyun modları, tasarım ve haritalara sahip. New State sayesinde gelecekte neler olacağını da görebiliyorsunuz. Fütüristik oyun öğelerine izin veren oyun, bunu gelenekseli bozmadan yapıyor. PUBG Mobile’ın 1.7 güncellemesiyle de League of Legends animasyon serisi Arcane dünyasına ait içerikler savaş alanına geliyor.

Riot Forge’un ilk oyunları Ruined King:A League of Legends Story ve Hextech Mayhem:A League of Legends Story çıktı.

Ruined King, efsanevi çizgi roman sanatçısı Joe Madureira’nın kurduğu rol yapma oyunu. Oyun Nintendo Switch, Xbox One, PS4’de ve Steam, GOG.com ve Epic Games Store aracılığıyla PC’de oynanabilecek.

Türkçe dil seçeneği de sunan EA SPORTS FIFA Online 4, yeni içeriklerle gelişiyor. FIFA Online 4’e yeni bir oyuncu klasmanı ve buna ek olarak maç türü ve ödül sistemi için bazı yenilikler getirildi. Best of Europe 21 klasmanında, bu yıl Avrupa’nın en iyi oyuncuları arasında yer alan 300’den fazla sporcu yer alıyor. Mason Mount, David Alaba, Phil Foden ve Joao Felix gibi pek çok yıldızı bünyesinde barındırıyor.

Yıllarca farklı evrenlerde yer alan ikiz kardeşler ilk kez Arena of Valor:Yeni Çağ’da bir araya geliyor. Çin’in en popüler mobil oyunu Honor of Kings’in ünlü karakteri Sun Shangxiang, Arena of Valor:Yeni Çağ’da yer alan ikizi Violet’e kostüm olarak ekleniyor. Yeni Türkçe ismi, özel Türkiye sunucusu, yerel kostüm ve etkinliklerle kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Haberin Devamı

Ünlü oyuna güncelleme

Brawl Stars dev güncellemesini yayına aldı. Güncelleme birçok değişikliği getiriyor. Yeni karakter ve kostümlerin eklendiği Brawl Stars’ta ayrıca oyuncuların merakla beklediği Club League değişimi de geldi. Yeni karakter Lola’nın savaş meydanına adım attığı güncellemeyle birlikte birçok yeni kostüm de oyuna eklendi. Kromatik savaşçı Lola, egoist karakteriyle oluşturduğu kopyası sayesinde avluya renk katıyor.

NFT tabanlı oyunlar da artıyor. Robot oyunu Xerians bunlardan biri. Oyuncular, tamamen adil ve rastgele bir şekilde sahip olacakları robotları ile Xerians dünyasına katılırken, Xerians.com’dan satın alınabilecek benzersiz robotlar sayesinde NFT kart sahipleri, oyun sayfasında yaratılacak arenalarda, üçe üç mücadele yapacakları maçlar gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Oyunda yeni sezon başladı

BİR TEST

 

Gece fotoğrafında iddialı

Huawei’nin yeni akıllı telefonu nova 9, Türkiye’de satışa çıktı. Bu telefonu test ettim. Huawei’nin gençleri yakalamak istediği model, 6.57 inç’lik şık ekranıyla güzelce elde tutuluyor. Daha ince ve hafif. 8 GB’lik Ram’i 128 ve 256 GB’lik depolama alanı var. 50 MP’lik ana kamerası, 8 MP’lik ultra geniş açı, 2 MP’lik makro, ve 2 MP’lik derinlik kamerasıyla öne çıkıyor. Ön kamerası ise 32 MP. nova 9, geceleri fotoğraf çekerken olduğu kadar video çekerken de iyi performans gösteriyor. Extreme Night Shoot ve Night Selfie Video özellikleri ile karanlıkta hem ön hem de arka kamera ile 4K çözünürlükte çekim yapılabiliyor. Gece fotoğrafında iddialı.

Qualcomm Snapdragon 778G işlemcisi, 4.300 mAH’lık pili bulunuyor. Supercharge teknolojisini destekliyor. 39 dakikada tamamen şarj olabiliyor. Yıldız mavisi ve gece siyahi renk seçeneklerine sahip. Huawei Online Mağaza’da fiyatı 9.499 TL.