Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evcil dostlar da teknolojinin nimetlerinden yararlanıyor. Onlar için teknolojiler daha çok bakım, temizlik, takip, görüntüleme ve eğlence alanlarına odaklanıyor. Onları evde ve dışarıda takip etmeyi sağlayan yeni ürünler gözde

Türkiye’de evcil hayvan sahiplenme oranı artıyor. Evcil dostlar artık hayatlarımızın vazgeçilmezi. Teknolojinin nimetlerinden onlar da yararlanıyor. Dünyada evcil hayvan teknolojileri sektörünün 2028’de 22 milyar dolara yükseleceği tahmin ediliyor. Onlar için teknolojiler daha çok bakım, temizlik, takip, görüntüleme ve eğlence alanlarına odaklanıyor. 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla tekrar gündeme gelen patili dostlarımızın hizmetine sunulan pek çok teknoloji var.

Haberin Devamı

Yemleme makinesi ve otomatik su kapları, kendini temizleyen kedi tuvaleti, otomatik top atıcı, evcil hayvan kameraları, takip cihazları, lazer oyuncaklar bu alanda öne çıkan teknolojiler. Temizlik de evcil hayvan bulunan evlerde önemli. Süpürge modelleri evcil hayvan temizlik modlarını öne çıkarıyor.

Teknolojik besleme kaplarıyla, mobil uygulamadan patili dostların günlük aldıkları kalori, ne sıklıkla yediklerini takip etmek mümkün. Takiple doğru miktarda beslenmesini sağlayabilirsiniz. Yine kedi ve köpekler için otomatik su pınarları da çok yaygınlaşan teknolojiler arasında. Dışarıda onların kaybolmalarını önlemek için takip cihazları da çok kullanılıyor.

Yerini bulduruyor

Büyük teknoloji markaları da evcil dostlar için yeni ürünler geliştiriyor. Samsung’un Galaxy SmartTag’i bunlardan biri. Evcil hayvanlarınızı güvenle takip etmenizi sağlamayı amaçlıyor. Galaxy SmartTag’in, kullandığı artırılmış gerçeklik teknolojisiyle telefonunuzun kamerasını kullanarak kaybolan eşyalar ya da evcil hayvanların bulunduğu yeri görüntüleyebilirsiniz. SmartTag cihazını, evcil hayvanınızın tasmasına takmanız durumunda tüylü dostunuz kaybolduğunda Galaxy cihazınızdaki SmartThings Find hizmetiyle konumu kolayca ve doğru bir şekilde tespit etmeniz mümkün.

Anker’in, eufy Security kategorisi kameralarındaki evcil hayvan algılama özelliği dikkat çekiyor. Ev yanında tüylü dostlarımızın da güvenliğini düşünen güvenlik kameraları, hareket algılama sensörleriyle evdeki hareketliliği algılayarak uygulama aracılığıyla ev sahibiyle paylaşabiliyor. Böylece kullanıcılar hem evin hem de ev içerisindeki dostlarının güvenliğinden emin olabiliyor. Cihazların Apple HomeKit, Google Assistant ve Amazon Alexa ile entegre kullanılabilmesi sayesinde evin içerisindeki evcil hayvanların güvenliği de kontrolünüz altında oluyor.

Haberin Devamı

Temizlik önemli

Evcil hayvan bulunan evlerde temizlik çok önemli. Tüy toplama özelliğiyle öne çıkan süpürgeler geliştiriliyor.

Xiaomi’nin ıslak kuru elektrikli süpürge serisi olan Truclean W10 Wet Dry Vacuum, süpürme, paspaslama ve ovma özellikleriyle öne çıkıyor. Evcil hayvanlardan dökülen tüyleri ya da evcil hayvanların bıraktığı bir sıvı birikintisinin tek bir tıklamayla temizlenmesini sağlıyor. Tineco’nun Floor One S3 modeli de özellikle evcil hayvan bulunan evlerde zorlu kirlerle mücadelede işe yarayacak gibi görünüyor.

Haberin Devamı

Patili dostlara yakın takip

E-ticarete de ‘dostlar’ geldi

Evcil dostlar, e-ticarete de damga vuruyor. n11.com hayvan dostlarımıza özel yeni platformu pet11’i duyurdu.

n11.com, e-ticaret sektöründe hayvan haklarını gözeten bir yaklaşımla alışverişten daha fazlasını sunmayı hedefliyor.

Hayvanların ve hayvan sahiplerinin her türlü ihtiyacına cevap veren ve ürün satışından çok daha fazlasını sunan pet11, barınak ve STK destekleri, teknolojik iş birlikleri, özel etkinlikler, bağış kampanyaları ve sahiplendirme projeleriyle e-ticaret sektöründe bu alanda öncü olmayı hedefliyor.

Yeni ürünler satışta

Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefon serisi olan Xiaomi 12T serisini uluslararası pazarda tanıttı. Bir dizi teknolojik yenilikle desteklenen Xiaomi 12T Pro ve Xiaomi 12T, 200 MP’lik yeni görüntüleme sistemiyle dikkat çekiyor.

vivo yeni modeli Y22s modelini Türkiye’de satışa sunuyor.

Yeni modelin 50 MP ana kamerası, 5000 mAh uzun ömürlü pili ve 18W hızlı şarjı ile kullanıcıların gözdesi olmaya aday.

GB RAM, 64 GB dahili depolama alanı ve 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanına sahip iki farklı modelle satışa sunulacak.

Logitech, yapay zeka destekli ve çoklu kamera sistemiyle birlikte de çalışabilen masaüstü kamerası Sight’ı duyurdu. Hibrit çalışma düzenine katkılar sağlayacak olan ürün, toplantı katılımcılarının en iyi perspektifle kullanım yapabilmelerini sağlıyor.

TP-Link, Tapo markalı ışık şeridi modelini tanıttı. Apple HomeKit desteği olan Tapo L930-5 model ışık şeridi ile 50 farklı renk bölgesi ayarlanabiliyor.