Hanife Baş

Hanife Baş

hanife.bas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Eylül ayıyla beraber artan yeni ürün tanıtımları teknoloji severleri mutlu ediyor. Televizyonlar, akıllı telefonlar, saatler, kulaklıklar, bilgisayarlar, hoparlörler, depolama cihazları, tabletler tanıtılan yeni ürünler arasında

Yeni teknolojik ürün tanıtımları sürüyor. Eylül ayıyla beraber artan lansmanlar teknoloji severleri mutlu ediyor. Huawei, TCL, DJI, realme, Beats, JBL, Samsung, Western Digital, TP-Link yeni ürünlerini görücüye çıkardı.

Tekno ürün şov sürüyor

Hem mini hem 8K

TCL, 8K özelliği bulunan yeni X Serisi Mini LED TV modellerini tanıttı. Bilkom güvencesiyle televizyonlarını Türkiye’ye getiren markanın, mini LED TV modelleri arasında X925 Pro ve X925 bulunuyor. X925 Pro 85 inç, X925 65 ise 75 inç’lik ekrana sahip. 8K ve QLED teknolojilerini Google TV ile bir araya getiren TCL’in Mini LED X Serisi, kullanıcıların sevdikleri içerikleri izlemelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

DJI’ın tasarladığı akıllı telefon sabitleyici Osmo Mobile serisinin yeni modeli OM 5 dünya ile aynı anda Türkiye’de satışa sunuldu. Avuç içine sığan boyutuyla hafifliği, birkaç dokunuşla ultra sabitleme özelliği ve içerikleri görsel olarak zenginleştiren fonksiyonlarıyla DJI OM 5, amatör ya da profesyonel tüm içerik üreticilerine hitap ediyor. DJI Türkiye resmi distribütörü Karfo Karacasulu tarafından Türkiye’ye getirilen yeni gimbal, önceki modellerden daha küçük ve daha hafif.

realme, yeni amiral gemisi akıllı telefonu realme 8 Pro ve GT’yi tanıttı. realme 8 Pro 108 megapiksellik kamerası, 50W hızlı şarj ve Amoled ekran özelliği ile ön plana çıkıyor. Snapdragon 888 işlemcili realme GT 5G de Türkiye’ye geliyor. 6.4 inç’lik ekranı bulunan realme 8 Pro, 4.500 mAh kapasiteli pili le tüm gün kullanılabiliyor. 108MP+8MP+2MP+2MP’lik dört arka kamerası, 16 MP’lik ön kamerası var. 128 GB’lık depolama alanı ve 6 GB’lik Ram’i bulunuyor.

Tekno ürün şov sürüyor

Hepsi bir arada

Yeni 11. Nesil Intel Core i5 ve i7 işlemci seçenekleriyle gelen Acer Aspire C27 serisi tanıtıldı. Hepsi bir arada bilgisayarlar, ince tasarımları ve kolay kurulumları ile ev ve ofis kullanıcılarına hitap ediyor.  27 serisi, 27 inç büyüklüğünde FHD ekranla gerçekçi görüntüler sunuyor. Ekran/gövde oranını yüzde 92’ye çıkaran dar çerçevelerle ekran deneyimine yeni bir boyut katıyor. HDMI çıkış yuvası ile cihaza ikinci bir monitör bağlama seçeneği var.

Haberin Devamı

TP-Link, hem ev hem işyerleri için uygun 10G bit bağlantı desteği sunan dört yeni ağ anahtarını (switch) satışa sundu. Bu modeller arasında 8K IPTV, online oyun uygulamalarını seven ev kullanıcıları için uygun ürünlerin yanı sıra yönetilebilen ve Omada SDN destekli kurumsal ağ anahtarları da bulunuyor.

Tekno ürün şov sürüyor

Müziğe hareket geldi

Beats, 24 saate kadar çalma süresi ve gürültü engelleme özellikleriyle öne çıkan yeni kulaklığı Studio Buds’ı tanıttı.

Kompakt tasarıma sahip kulaklık, özelleştirilmiş akustik bir platform aracılığıyla, güçlü ve dengeli bir ses deneyimi yaşatacak şekilde geliştirildi. Aktif gürültü önleme teknolojisi bulunan kulaklıkta, çevrenizdeki sesleri duymanız gerektiğinde şeffaf moda geçmek için tek bir düğmeye basmanız yeterli. 24 saate kadar ses çalma süresi sağlıyor. Küçük, orta ve büyük olmak üzere üç farklı boyda sunulan kulaklık, suya ve tere karşı dayanıklı yumuşak silikon uçlara sahip.

Haberin Devamı

JBL en yeni ürünleri, Flip 6 taşınabilir hoparlör, Quantum 350 kablosuz kulaklık, PartyBox 710 ve PartyBox 110 hoparlörler, Reflect Flow Pro, JBL Tune 130NC ve 230NC kablosuz kulaklıkları müzik tutkunlarıyla buluşturdu. Yeni ürünler tasarımları, suya dayanıklılıkları ve uzun pil ömürleriyle öne çıkıyor. JBL Flip 6, hareket halindeyken bile güçlü bir ses deneyimi yaşatıyor. 12 saat çalışma süresine sahip hoparlörün, su ve toz geçirmezlik özelliği de bulunuyor. Bastan orta ve tizlere kadar her ayrıntıyla müzik deneyimi yaşatıyor.

Tekno ürün şov sürüyor

Çocuklar için geliştirildi

Huawei MatePad T8 Kids Edition, Huawei Online Mağaza’da satışa sunuldu. 8 çekirdekli işlemci ve 5.100 mAh’lık pille güçlendirilen tablet tam gün her işin üstesinden geliyor. 8 inç’lik ekranı bulunan tablet, hafif tasarıma, EMUI10 arayüze sahip. Ayrıca çocuklara yönelik dört farklı göz koruma modu ile de göz sağlığını koruyor. Tablet, ince çerçeveye ve 310 gramlık ağırlığa sahip. 2.0 GHz hızda 8 çekirdekli, düşük güç tüketimli işlemci barındırıyor. 5.100 mAh pili var. 12 saat boyunca video gösterimi yapabiliyor. Fiyatı, 1.499 TL.

Tekno ürün şov sürüyor

TCL’nin Movetime MT42 akıllı çocuk saati satışa çıktı. Bu saatler çocukların her zaman nerede olduğunu gösteren gerçek zamanlı konum belirleme özelliğini kullanıyor ve konum geçmişini kaydediyor. 4.5G sesli ve video aramalarla metin mesajları Nano sim kartıyla kullanılabiliyor. 1.54 inç’lik ekranı var.

Depolama seçeneği arttı

Samsung, günlük kullanıcılar ve profesyoneller için hızlı ve dayanıklı Pro Plus ve gelişmiş Evo Plus mikro SD kartlarını sunuyor. 2021 model yeni mikro SD kart serisi, kullanıcılara yüksek yazma, okuma hızı ve altı aşamalı koruma sunuyor. Gelişmiş mikro SD kartlar, mobil cihazların belleğini yükseltme, 4K UHD video depolama, aksiyon kameraları ve drone’lar dâhil birçok kullanım alanı sunuyor.

Tekno ürün şov sürüyor

Western Digital(WD), öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak dört depolama çözümü sunuyor. iXpand Go ile mobil cihaz ve tabletlerde depolama alanlarını boşaltma kararı vermek çok kolay. Yüksek hızlı USB 3.0 bağlantısı ile iXpand Go’dan bilgisayara hızla dosya aktarabilir ve cihazlar arasında e-postayla fotoğraf gönderebilirsiniz. 64, 128, 256 ve 512 GB’lık kapasite seçenekleri var.