Hilmi Gültay

Hilmi Gültay

ege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Değerli trafik dostlarım, huzur içinde, güvenle yaşadığımız bu güzel vatanımızın her bir köşesi trafik kazalarıyla kana bulandı. İstenmeyen ve kaza diye geçiştirilip nice masum insanımızın ölümüne sebep olan, insanlık dışı davranışlar da durmak bilmiyor. Toplumun kanayan yarası olan trafik kazaları niçin engellenemiyor? Acaba bunu nedeni, trafikte para cezasını peşin ödeyen sürücülere yapılan yüzde indirim mi? Biliyorsunuz, herhangi bir trafik suçu işleyip de para cezasını peşin ödeyen sürücülere yüzde 25 indirim sağlanıyor. Bu durum, sürücünün “Nasılsa peşin ödüyorum” diyerek belki de kuralları çiğnemesine yol açıyor. Trafik cezalarının, caydırıcı olabilmesi için indirimi bırakın kat kat artırılması lazım. Ölümleri önlemek ya da azaltmak böylelikle mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

Duyarlılık önemli

Oysa dokuz günlük Kurban Bayramı tatili, bayram sevinciyle başlamıştı. Ülkemizin her bir ucunda, sevgiyle yaşanmaktaydı. Denetim görevlerini sürdüren yöneticilerimiz de bayramın bir kısmını ailesiyle birlikte olmak yerine, trafiğin yoğun olduğu yerlerde geçirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, uygulamalı ve seçilmiş noktalarda denetim yaptı, vatandaşlarla bir arada olmayı tercih etti. Tüm bu örnek davranışlara, uyarı ve denetimlere karşın, yine birçok vatandaşımız yaşamını yitirdi.
Emniyet Genel Müdürümüz Celal Uzunkaya, Samsun’da da denetim yaptı. Böylece, toplumda trafik bilincine ilişkin olarak önemli bir adım daha atılmış oldu. Kurban Bayramı sürecinde Emniyet Genel Müdürümüz ile Jandarma Genel Komutanımız ve paydaş kuruluşların katılımıyla koordineli olarak çalışmalar yapıldı. Tüm bu çalışmalar çerçevesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da trafik hizmetleriyle ilgili duyarlılığının üst düzeyde olması, her saat başı bir insanımızı kaybettiğimiz ülkemizde hepimize güven veriyor.

İnsansız hava aracı Çağatay da trafik denetimlerine havadan önemli katkı sağladı.