Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yağışlarda Torbalı ve Selçuk’ta yaşanan su taşkınlarının engellenmesi için Belevi Kanalı’nın 70 kilometrelik bölümü temizlenip genişletildi

Türkiye’nin en verimli havzalarından olan İzmir’in güneyine hayat veren Küçük Menderes’in Torbalı, Selçuk bölümünde aşırı yağışlarda yaşanan taşkınların önüne geçildi. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı DSİ 2. Bölge Müdürlüğü kanalı ele aldı, tıkanan kanal yeniden düzenlendi. Binlerce dekar arazide taşkın riski minimize edildi. Küçük Menderes Nehri ile Belevi Gölü birbirine bağlandı. Özellikle kış aylarında meydana gelebilecek taşkınların vatandaşın hem can, hem de mal güvenliğini tehdit ettiğini söyleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

Evsel atık atmayalım!

Belevi Gölü ile Küçük Menderes Nehri, 1.6 kilometrelik bir kanal ile birbirine bağlanıyor. Bu kanal zamanla gerek doğal gerekse evsel atıklarla daralıyor. Kanalın yatağını genişleterek yeniden tanzim ettik. Bu çalışmamızla bundan böyle Belevi Kanalı’ndan kaynaklanabilecek taşkın riskini ortadan kaldırmış olduk. DSİ 2. Bölge Müdürlüğü olarak Küçük Menderes Nehri ana yatağındaki yaklaşık 70 kilometrelik bir hattı yeniden düzenleyerek elverişli hale getirdik. Fetrek ve Çevlik Çayları üzerindeki çalışmalarımız ise halen devam ediyor. Bu iki çayın üzerindeki 12 bin 840 metre nehir yatağını yeniden ele alarak taşkın riskini minimize ediyoruz. Şu ana kadar 8 bin 580 metrelik hattı tamamladık. Vatandaşlarımızdan dere ve nehir yatakları ile sulama kanallarına evsel atık atmamalarını rica ediyoruz.”

Belevi Gölü’nü Küçük Menderes’e bağladı…

Hırsızlığın sınırı yok!

Bu çukur, İzmir’in Selçuk ilçesi ve yedi kilometrelik Pamucak Koyu ile ülkemizin en güzel köşesine ulaşılan yolun kenarındaki Telekom’a ait hattın geçtiği yer. Selçuk istikametinden Pamucak, Kuşadası ve Seferihisar kavşağından Pamucak sahiline gidişte Efestur sitesinin tam karşında, hırsızların oluşturduğu bir tuzak. Kapağının hurdacılara satıldığını tahmin ettiğimiz Telekom’a ait bu çukurda online sistem hattı ile yine bu şirkete ait Pamucak bölgesindeki 4 ve 5 yıldızlı otellere, ayrıca Pamtur ve Pamucaktur sitelerindeki telefonlara ait kablonun geçtiği bir çukur ortaya çıkmış. Bu çukuru ilk defa bölgedeki bir turistik tesise motosikleti ile işine giden ve gelen bir güvenlik görevlisi arkadaşımız aktardı. Hırsızların oluşturduğu bu tuzak çukura bir kişi, bir motosiklet ve bölgede otlayan büyükbaş, küçükbaş hayvan ya da bir araç düşüp üzücü kaza yaşanmadan kapak konulmasını öneriyorum.

Haberin Devamı

Belevi Gölü’nü Küçük Menderes’e bağladı…

SORUNUNA SAHİP ÇIK!

Yaşadığınız yerdeki (köy, mahalle, ilçe ve şehirde) sokağınızda, gezdiğiniz cadde ve kaldırımlarda gördüğünüz aksaklıkları, çarşıda, pazarda ve kamu hizmetlerinde karşılaştığınız sorunları, sorumlulara duyurmak, şikâyetlerinizi onlara iletmek ve çözüm bulunmasını istiyorsanız, 0555 253 52 52 numaralı telefonumu günün her saatinde arayabilir, WhatsApp İhbar Hattı olan 0535 931 01 01 ile kemal.onderoglu@hotmail.com elektronik posta adreslerime fotoğraflarıyla birlikte iletebilirsiniz...