Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ergin, Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin, köylünün alın terinin değer bulması için kurulduğunu açıkladı, “Ürün tarlada kalmayacak” dedi.

Kovid-19 salgını nedeniyle üç ay süreyle Ayvalık’ta ara verilen köy ziyaretlerine Akçapınar’dan başlayan Belediye Başkanı Mesut Ergin, Muhtar Yasin Ataş’la vatandaşlarla buluştu ve sorunları dinledi. Tarlada bamya üreticilerini ziyaret eden Ergin, belediye öncülüğünde oluşturulan kooperatifin, köylünün alın terinin değer bulması ve ürünün tarlada bırakılmaması için kurulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Çiftçimizin ürünü tarlada kalmayacak

‘Ülkeye pazarlanacak’

Sınırlarında 16 köyü barındıran Ayvalık’ta her köyün sorununa çözüm bulmak için düzenli toplantılar yaptıklarını ifade eden Başkan Mesut Ergin, şu bilgileri verdi: “Salgın, üç ay boyunca elimizi kolumuzu bağladı. Önlemler nedeniyle ziyaretler yapamadık ve sorunları yerinde göremedik. Ama biz muhtarlarımızla irtibatımızı kesmedik. Normalleşme süreci de başlar başlamaz, çalışma arkadaşlarımız ve meclis üyelerimizle ziyaretlerimizi kaldığımız yerden sürdürüyoruz. Köylümüze belediyemiz öncülüğünde kurduğumuz Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi’nin amacını anlatıyoruz.  Ayvalık, enginar ve bamya üretimi konusunda Türkiye’nin belli başlı ilçeleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Bu ürünlerin kooperatif çatısı altında değerlendirilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Köylümüz, alın terinin karşılığını son kuruşuna kadar alacak. Bu ürünlerin konservelerinin pazarlanması konusunda öncülük ediyoruz. Belli noktalarda satış stantlarımız da olacak. Çiftçinin ürünü tarlada kalmayacak, ülkemizin dört bir yanına gönderilecek.”

MOLOZ VE ÇÖPÜ BURAYA DÖKENİ İHBAR EDİN!

Bu fotoğrafı İdris Ercan arkadaşımız gönderdi. Doğayı acımasızca kirleten kişinin bulunmasını ve en ağır şekilde cezalandırılmasını isteyen Ercan bakın ne diyor: “Halim Aksu arkadaşımla birlikte Balıklıova, Mordoğan ve Karaburun’da 275 kilometrelik, birbirinden güzel koylarda bir yolculuk yaptık. Karaburun’un en uç noktası Yeni Liman’dan başlayıp tarihi dağ köylerini tek tek gezdik. Salman Köyü’ne geldiğimizde, gözlerimize inanamadık. Kendini bilmez bir kişinin bir kamyon çöp ve molozu bu güzelim doğaya boşaltmış olduğunu gördük. Bunu yapanı muhakkak bir köylümüz görmüştür. Alo Jandarma 156’ya veya muhtarlığa bildirmesini rica ediyoruz.”

Haberin Devamı

Çiftçimizin ürünü tarlada kalmayacak