Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Salgın nedeniyle Mart 2020’den bu yana özveriyle çalışan sağlıkçılar, ağustos-eylül-ekim aylarında aldıkları, ancak 4 aydır kesilen ek ücretlerinin bir an önce verilmesini istiyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle 31 Ocak 2021’e kadar 361 iş arkadaşlarını kaybettiklerini söyleyen sağlık çalışanı okurlarımız, yasal olarak ödenmesi gereken ek ücretlerinin 3 ay verildiğini, son 2 ayda ise ödenmediğini belirtti, “2021’in ilk ayında her iki aşıyı vurulmamıza rağmen bir ay içinde 41 sağlık çalışanımız daha yaşamını yitirdi. Birçoğumuz aşı olmamıza rağmen korkumuzdan evlerimize gidemiyor ve sağlık birimlerinin bir köşesinde sabahlıyoruz. Korku içinde yaşıyoruz” diye başladıkları isteklerini şöyle dile getirdi:

Haberin Devamı

Resmi Gazete’de yayımlandı

“Ekonomik yönden de sıkıntı içine girdik. Bakanlığımız, ağustos, eylül ve ekim ayları boyunca bize ek ödeme yaptı, Kasım 2020’den itibaren de kesildi, niçin? Sağlık çalışanları olarak ek ödeneklerimizi almaya devam edecek miyiz? Sağlık çalışanlarına ek ödeme verileceği, 12 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Ek ödeme verileceği bilgisi de 4 Mart 2020 tarihli yönetmeliğe geçici maddeyle eklendi. ‘Sağlık çalışanlarına yapılacak ödeme tutarı toplamı, mesai içi tavan ek ödeme tutarını geçemeyecek’ denildi. Sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılabilmesine yönelik bir önceki karar, ağustos, eylül ve ekim ayları için alınmış ve yürürlüğe girmişti. 12 Ocak 2021’de yayımlanan Resmi Gazete kararına göre, ‘1 Kasım 2020’den geçerli olmak üzere, 2 ay süreyle yer ve/veya personel yönünden kapsamı ve oranı bakan tarafından belirlenmek kaydıyla personele ek ödeme yapılabilecek’ deniliyor. Biz bu iki aylık ek ödemeleri halen almadık. 15 Ocak’ta verilecek diye bekledik, verilmedi. Yetkililer, ek ödemenin hangi tarihte yapılacağının net bilgisini açıklasın. Bu ek ödeme, 2021 yılında da verilecek mi?”

Ek ücretler ne zaman ödenecek