Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği üyeleri, enflasyonla artan yüksek faiz oranından endişe duyduklarını belirtti, yapısal reformların acilen hayata geçirilmesi çağrısında bulundu

Kemalpaşa ilçesinde, İzmir-Ankara Karayolu’nun çevresindeki 1300 hektar alanda 520 firma ve sağladığı 60 binin üstünde istihdam ile ülkemizin göz bebeği Kemalpaşa Organize Sanayi’nin (KOSBİ) üyeleri, geleneksel kahvaltılı toplantıda buluştular. GNC Makina sponsorluğunda gerçekleşen ve pandemi nedeniyle çevrimiçi olarak yapılan toplantıya KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kâmil Porsuk, Kemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Arzu Külahçıoğlu Altıntoz ile dernek üyesi sanayici ve iş insanları katıldı. Türkiye’nin büyümesine son yıllarda en büyük katkıyı sağlayan sanayiciler, hızlarının kesilmemesi için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. GNC Makina Genel Müdürü Emre Seçkin gerçekleştirilen çalışmalar ve hizmetler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Fiyat dalgalanmasının  önü acilen kesilmeli

Ekonomiyi sanayiciler sırtladı

11 Mart 2020 tarihinde açıklanan pandemi ile artan fiyat dalgalanmalarının, enflasyon ve sonucundaki yüksek faizden endişe duyduklarını belirten sanayiciler toplantıda yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesini beklediklerini dile getirdi.
Pandemi döneminde dünya olarak büyük sıkıntılar yaşandığını ve sorunların devam ettiğini ifade eden KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, “Tabii önceliğimiz sağlık. Ancak ekonomiyi de bu dönemde en çok biz sanayicilerin sırtladığını söylemeden geçemeyeceğim. Kemalpaşalı sanayiciler olarak bu zor dönemde ülkemize katkı sağlamak için var gücümüzle çalıştık. Sanayicinin bu temposu ülkenin büyüme hızına da yansıdı. İkinci çeyrekteki rekor büyüme rakamları bunu gösteriyor. Bu büyümede en çok payı olanlar sanayiciler. Sanayici bu dönemde önemli bir ivme yakaladı. Bu ivmenin devam etmesi için ekonomi yönetiminin de bu süreçte iyi kararlar alması gerekiyor. Ekonomiyi büyütmek, ihracatımızı daha da artırmak için finansal piyasalardaki dalgalanmaların en aza indirilmesi gerekiyor. Başımıza dert olan enflasyon ile kapsamlı ve tutarlı mücadele edilmeli. Kendi haline bırakılan bir enflasyonun inmesi pek mümkün görünmüyor. Sanayinin son dönemdeki atılımının, ihracattaki başarının ve KOBİ’lerde yaşanan anlık finansal dalgalanmaların, enflasyon yüzünden heba edilmemesi gerekir. Önerimiz; bu konuda gereken tedbirlerin hızla alınması olmalı” dedi. 

Haberin Devamı

Fiyat dalgalanmasının  önü acilen kesilmeli