Kemal Önderoğlu

Kemal Önderoğlu

milliyetege@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başkan Engin, “Dört büyük mahalleyi kapsayan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandı ve askıya çıkarıldı. İlgili birimleri ve halkımızı toplantılarla bilgilendiriyoruz” dedi

Narlıdere’nin gecekondulu bölgesi olan Atatürk, 2. İnönü, Çatalkaya ve Narlı mahalleleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Kentsel Dönüşüm” projesi kapsamında onaylandı. Bölge, nihayet modern ve çağdaş yapılara kavuşacak. Hatta yerleşim alanı olarak ilçenin en çok rağbet gören bölgesi olacak. İlçe belediyesinden yapılan duyuruda, Kentsel Dönüşüm planlarıyla ilgili önce siyasi parti ilçe başkanlarıyla, sonrasında muhtarlar, meclis üyeleri ve bu konuyla ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yapıldığı açıklandı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, toplantılarda büyük uğraşlar verilerek elde edilen bu plan ve yaşanan süreçle ilgili bilgiler verildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Hak sahibine bilgilendirme

“İlçemiz için son derece önemli olan ‘Kentsel Dönüşüm’ birlikte ve ortak akılla hareket edilerek uygulanacak” diye sözlerine başlayan Başkan Engin, çalışmaları şöyle dile getirdi: “Narlıdere Belediyesi tarafından kent gündeminde yıllardır yer alan ve yürütülen ‘Kentsel Dönüşüm Planı’ Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından nihayet onaylandı ve askıya çıkarıldı. Şu anda bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Bizzat benim de katıldığım bu toplantılarda, süreci kesinlikle ortak akılla yürüteceğimizi aktarıyorum. İlk önce CHP, İyi Parti, Ak Parti ve MHP ilçe başkanlarımız ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk, tüm planlar hakkında bilgi verdik. Bir sonraki toplantıda mahalle muhtarları, meclis üyeleri ve kentsel dönüşüm ile ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldik. Toplantıda askıya çıkarılan imar planları hakkında yapılan çalışmaları aktardık, ortak akıl ve dayanışma ile yürütülecek olan süreçte hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini özellikle belirttik. Şu anda da Atatürk, 2. İnönü, Çatalkaya ve Narlı mahallelerindeki hak sahipleriyle buluştuk, en ufak detaya kadar bilgilendirmelerde bulunduk ve onların istek ve önerilerini dinledik.”

Haberin Devamı

Ortak akılla uygulanacak

‘Kimse mağdur edilmeyecek’

Amaçlarının uzlaşıyı sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Ali Engin, son olarak şunları söyledi: “Gelecek nesillere daha modern ve yaşanabilir bir Narlıdere bırakmak için çaba sarf ediyoruz. Bu doğrultuda dört mahallemizde yürütülen kentsel dönüşüm planlarının onaylanmış hallerini askıya çıkardık. Amacımız; ortak akılla, kimseyi mağdur etmeden, hak yemeden bu süreci tamamlamak, halka rağmen değil, halk ile birlikte, örnek bir dönüşüm gerçekleştirmek istediğimizi ifade ettik. Bunun için de maksimum uzlaşıya ihtiyacımız var. Yapılan bu bilgilendirme toplantıları ile bunu sağlamayı hedefliyoruz.”