Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Menemenspor, TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Şanlıurfaspor’la 0-0 berabere kalarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

2018-2019 sezonunu lider olarak bitirmeyi garantileyen Menemenspor, artık Spor Toto 1. Lig’de. Menemen İlçe Stadı’nı dolduran 5 bine yakın futbolsever takımlarını bağrına bastı. Maç öncesi ve sonrası muhteşem bir görsel şov vardı. Elbette bu başarı çok kolay olmadı. Zor ve dikenli yollardan geçip geldiler bu günlere...

***

Eğer bir insan gerçekten inanır ve yola çıkarsa karlı dağlar bile ona selam verip yolunu açar, puslu havalarda bile yıldızlar önünü aydınlatırmış.
Başarının başmimarı Tahir Başkan’ın kulübün üzerindeki emeği büyük. Fenerbahçe Kulübü yöneticilerinin büyük katkılarıyla, ‘Küçük Kanarya’ diye kurulan Menemenspor, 1942’den bu yana büyük hizmetler vermiş.
Tahir Başkan göreve geldiğinde, yani 1999 yılında Menemen Belediyespor kapanmak üzereydi. İlk işi, Menemen Kaymakamlığı’nda olan kulübün anahtarını almak oldu. Amatör Küme’de 9 yıl boyunca büyük mücadeleler verdiler. 9. yılda profesyonel lige adım atıldı. Profesyonel ligde 5 yıl oynadılar, kulüp 5. yılında 2. Lig’e geçiş yaptı. 4 yıldan bu yana 2. Lig’de mücadele etti. Üst üste 3 yıldır Play Off oynamayı başarabilen Menemenspor, şeytanın bacağını bu sezon kırdı.

Haberin Devamı

***

Menemenspor’un kuruluşundan bugüne dek elde ettiği başarılarda daima güçlü yönetimlerin ve vefakâr taraftarın büyük payı olmuştur. Tahir Başkan’ın idaresinde Menemenspor kanatlanıp uçtu. Eski Belediye Başkanı Şahin, tüm mesaisini Menemen halkına olduğu kadar Menemenspor’a da harcadı. Sadece futbolda değil, sporsever bir başkan olarak sporun tüm branşlarında faaliyet gösterdi. Onun iki hayali vardı. Bir gün bu takım Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi İstanbul takımlarıyla oynayacak. Bir sözünü bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda tuttu. Menemenspor, Fenerbahçe’yle kupada karşı karşıya geldi. Şimdi sıra, diğer sözü olan Menemenspor’u Süper Lig’e taşımakta. Onu da başaracağına inancım tam.
Yeter ki Menemenliyim diyen herkes, bu başarılı kulübün ve yönetimin arkasında dursun. Şimdi öncelikleri, daha fazla kenetlenerek Menemen’in önümüzdeki yıl Spor Toto 1. Lig’de yeni yüzü olacak Menemenspor’un etrafında birleşmek, Menemen’i bir marka yapma yolunda ne gibi katkılar sunabileceklerinin planlarını, projelerini hayata geçirmek olmalıdır.
Tahir Başkan görevde olduğu süre içinde hiçbir zaman pes etmedi, yılmadı ve mutlu sona ulaştı. Unutmamak gerek; vazgeçenler asla kazanamaz.

Haberin Devamı

***

Futbolcuların ve teknik heyetin saha içinde yaşadığı mutluluğa tribünler de ortak oldu. Yineliyorum, bu şampiyonluğun, bu büyük günün mimarı ve yaratıcısı Tahir Şahin’dir. Böylesine muhteşem bir futbol zaferini hep birlikte Menemen’e yaşattılar.
Tahir Başkan’dan başlayarak, Menemen’i bu başarıya taşıyan Suat Kaya önderliğindeki teknik heyeti, tüm futbolcuları, o başarılı ayakların mutluluğa ulaşmasında büyük payı olan kulüp doktorunu, masörünü, malzemecileri ve tüm emekçiler ile bu kulübe karşılıksız gönül veren, muhteşem taraftarı kutluyorum. Nice başarılara ulaşılması dileğiyle.
Spor Toto 1. Lig’e hoş geldin Menemenspor...
Sevginin ve barışın hüküm sürdüğü yeni bir sezon için birleşsin bütün eller ve yürekler...