Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1989 yılından bu yana yaklaşık 30 yıldır hizmet veren Abdi İpekçi Spor Salonu yıkılıyor... 12 bin 500 kişilik bu salon yerine 20 bin kişilik yeni bir salon ve spor kompleksi yapılacak.

Peki yapılacak yeni salonun adı ne olacak?

Esen havaya bakılırsa yeni komplekse Abdi İpekçi adı verilmeyecek.

Yani salonla birlikte Abdi İpekçi adı da yıkılacak!

Mesleğe spor muhabiri olarak başlayan ve basın mesleğine büyük katkılarda bulunan Abdi İpekçi’ye toplumun ve devletin ödediği küçük bir borçtur o isim.... Adının kaldırılması hatırasına saldırı olur.

Haberin Devamı

Abdi İpekçi adı salonun değil vefanın adıdır... Yurttaşlar buna izin vermemeli...

Minibüs vurdu...

Olay İstanbul Elmadağ’da meydana geldi. Hepinizin tanıdığı bir yazar, kör bir sokakta rastladığı arkadaşına hal hatır sorarken “gümmm” diye bir ses duyuldu. Geri basan bir yük minibüsü yazarla arkadaşına çarptığı gibi yere devirdi. Neyse ki yandan vurmuştu. Hasar azdı. İki gazeteci etraftan gelenleri yardımıyla kaldırıldı. Sürücü özür üstüne özür dilerken kazazedelere karşı kendini şöyle savundu:

- İki aynaya da baktım sizi göremedim abi...

Söylediği biraz doğru. Arkası kapalı araçların yan aynaları arka ortayı göstermiyor. Şoför, orası da boştur varsayımıyla basıyor gaza. Bu tür araçların arka tarafını tamamen gösteren bir aynaları ya da kameraları olması gerek. Ama yok. Bu yüzden sık sık ölümlü kazalar oluyor. Bir düzeltici önlem alınmıyor. Önlem için birkaç kişinin daha ölmesi gerek anlaşılan!

YAŞ

Hiç kimse fazla yaşamış olmakla yaşlanmaz.

İnsanları yaşlandıran ideallerinin bitmesidir.

Kalbi sevdikçe, neşe duydukça, güzellikleri fark ettikçe, beyni yeni şeyler keşfettikçe herkes gençtir.

İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Oysa yaşamadıkça yaşlanırlar. İnsan yaşlı olmaya karar verdiği gün yaşlanır.

PUTİN

Rusya’da 18 Mart’ta devlet başkanlığı seçimi yapılıyor...

Rusya’da partili adayların 100 bin, bağımsız adayların 300 bin imza toplaması şartı var. Başkan Putin bir jest yaptı, seçime bağımsız gireceğini açıkladı. Böylece kendisi için 300 bin imza şartı koydu.

Haberin Devamı

Bu imzalarda noter onayı şartı yok. Bir kişinin birden fazla dilekçe verip vermediği özel bir denetim şirketi tarafından inceleniyor.

Bizde malum, adayın partisinin Meclis’te grubu yoksa 100 bin imza bulma şartı var. Ancak imzaların nasıl denetleneceği, henüz yasa çıkmadığı için bilinmiyor.

Eğer noter şartı aranırsa 100 bin noter onayı için 15 milyon lira gibi bir para gerekecek. Bu da seçimde adaleti ortadan kaldırıyor...

? “Zeytun Budağı Ameliyyatı”, nedir?
Azeri dilinde:
Zeytin Dalı Operasyonu’dur...

GREV

Metal sektöründeki üç sendika, Türk Metal İş, Birleşik Metal İş ve Çelik İş, MESS ile yaptıkları toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamayınca 30 işyerinde 130 bin işçiyi kapsayan grev kararı aldı. Grev 2 Şubat’ta başlayacaktı, ancak “milli güvenlik” gerekçesiyle Bakanlar Kurulu kararıyla 60 gün ertelendi.

Peki, 60 gün dolunca işçiler greve gidebilecek mi? Hayır. Çünkü yeni yasaya göre taraflar bu 60 gün içinde yeniden bir araya gelip anlaşamazlarsa, taraflardan biri Yüksek Hakem Kurulu’na (YHK) başvurabiliyor, bu durumda yapılacak zammın miktarını YHK veriyor. Bu başvuruyu MESS’in yapacağına mutlak gözüyle bakılıyor. Özetle, bir daha grev olmuyor.