Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı milletvekili adaylarını Google’daki konuşmalarını dinleyerek saptamış. .
Acaba Uğur Işılak’ın konuşmalarını da dinledi mi?
Uğur Işılak bir müzisyen. Orta Asya’dan Dombra türküsünü alıp sözlerini değiştirerek AKP’ye seçim şarkısı yaptı. Bu arada Tayyip Erdoğan’ın da kalbini kazanmış olmalı. İstanbul üçüncü bölgeden 9. sıradan yani seçilebilecek bir yerden aday gösterildi. Uğur Işılak’ın Ülke TV’de yayınlanan bir konuşması şu sıralarda internette dolaşıyor. Bu konuşmasında - aynen - diyor ki:
“Her feministin gönlünde bir kocaya meftun olmak, onun kölesi olmak, onun bireyi olmak, ona ait olmak gibi bir hissiyat yoksa gelsin karşıma çıksın. Her kadının içinde fıtri olarak bu var. Bu yokmuş gibi hareket etmek fıtrata aykırı hareket etmektir ki onlar kesinlikle mutlu değiller. Ben o feministlerin mutlu olduğunu zannetmiyorum. Kadının tabiatı bağlanmaktır, ait olmaktır. Erkeğinki öyle değildir. Erkek kadına ait olmaz, sahip olur.”
Kadına yönelik şiddetin tavan yaptığı bir dönemde Uğur Bey’in Meclise girmesi aynı zamanda kadınlara siyasi mesaj niteliği de taşıyor:
“Erkeğe ait olduğunuzu, onun kölesi olduğunuzu unutmayın...
Unutursanız başınıza geleceklerden kendiniz sorumlu olursunuz...”

Haberin Devamı

Selamsız örgütü!

Biri yarbay, biri binbaşı, ikisi üsteğmen, gerisi astsubay, toplam 32 asker... Hatay ve Adana’da, “Suriye’ye insani yardım taşıyan” MİT TIR’larını durdurarak “Siyasi ve askeri casusluk yapmak” ve “Devlet sırlarını kasten açıklamak” suçlamasıyla geçenlerde gözaltına alınmışlardı. İçlerinden bir bölümü ayrıca İstanbul’da yürütülen Selam Tevhid soruşturması kapsamında “Terör örgütü üyesi olmak” ve “Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs” le suçlanıyor.
Bu soruşturmadaki garabeti “askeri davalar” konusunda uzmanlaşmış bir gazeteci olan Müyesser Yıldız şöyle anlatıyor:
“Garabetler saymakla bitecek gibi değil. Birincisi; MİT TIR’ları gerçekten insani yardım götürüyorsa bundan, ‘Siyasi ve askeri casusluk’, ‘Devlet sırlarını kasten açıklamak’ gibi suçlamalar nasıl çıkarılabilir? İkincisi; yine TIR’lar insani yardım götürüyorsa, bu soruşturmayla ilgili gizlilik kararı neden alındı? Üçüncüsü; suçlanıp gözaltına alınan askerlerin en üst rütbelisi yarbay. Ama onların komutanlarının, yani asıl emri verenlerin soruşturma dışı tutulmasının izahı nedir?”
“ Konuştuğum askerlerin kanaati bu operasyonlarla Genelkurmay’a gözdağı verilmek isteniyor. Bu soruşturmalara 2. Balyoz davası da deniyor.”

Haberin Devamı

GEÇİM

Fox TV’de dün sabah İsmail Küçükkaya’nın Konya’dan naklen yayınında, 3 çocuk annesi, eşi çalışan, 40 yaşlarında başörtülü bir kadın nasıl geçindiklerini anlatıyor.
“Devletin verdiği yardımlarla geçiniyoruz. Çocuk yardımı alıyoruz, Büyükşehir Belediyesi’nden gıda yardımı veriyorlar... Ayrıca eskiden 300 lira sosyal yardım alıyorduk ama Suriyeliler gelince 250 liraya düştü. Konya’nın yarısı bizim gibi yardımlarla geçiniyor. Biz bu yardımları Tayyip Erdoğan sayesinde alıyoruz. Oyumuzu veriyor, yardımlarımızı alıyoruz.”
Türkiye’de 13 milyon kişi sosyal yardımlarla yaşıyor. İktidarların belirlenmesinde bu kesimin ihtiyaçları, istekleri, düşünceleri büyük rol oynuyor.

Haberin Devamı

Davutoğlu başkanlık sistemini gerçekten istiyorsa
seçim sloganı “Benden kurtulmak için bana oy verin” olmalı.
Akif Kökçe

VALİ

Trabzon Valisi Abdi Celil Öz, Fenerbahçe otobüsünün saldırıya uğradığı akşamdan bu yana çelişkili açıklamalar yapıyor. Son olarak yakalanan iki şüpheli hakkında da suçları kesinmiş gibi açıklamalar yaptı. O arada Sabah gazetesi de haberi “Biri gözetledi, diğeri vurdu” diyerek iki şüpheliyi manşete çekti. Ancak bu 2 kişi mahkemece serbest bırakıldı. “Suçlular yakalandı” havası günü kurtarmaya yarayabilir. Ama bu yanıltma hem insanları mağdur etti hem gerçek suçlulara izlerini kaybettirmek için vakit kazandırdı. Mesleğinde başarılı görülerek valiliğe kadar getirilmiş bir şahıs nasıl olur da masumiyet karinesini bilmez. Nasıl olur da kamuoyunu böylesine yanıltır? Nasıl atama bu?