Menderes Özel

Menderes Özel

menderes.ozel@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Cehennem Melekleri memlekete geldi


Hells Angels’ın Danimarka şubesi, Red Wolves MC’nin de Türkiye’deki “katılımcı şube” olarak tescil edildiğini bildirdi.

Müjdeler olsun yurduma! Dünyanın en belalı motosiklet kulübü Hells Angels, Türkiye’de şube açmış



1950’lerden bu yana dünyanın en büyük motosiklet kulübü olarak bilinen Hells Angels (Cehennem Melekleri-aslında birebir çevirisiyle Cehennemler Melekler) geçenlerde Türkiye’de bir “şube” açmış da haberimiz olmamış.
Arkadaşım Milliyet Kopenhag temsilcisi İrfan Kurtulmuş’un gazeteye bir haber olur umuduyla binlerce kilometre öteden ışınladığı e-postada yazıyordu bu bilgi.
Adını asfalta krom harflerle kazıyan küresel motosiklet kulübü -birçok ortamda genelde “çete” diye tanımlanır- Hells Angels Avrupa’daki önemli üslerinden Danimarka şubesinin internet sitesinden
duyurmuş bu kutlu haberi.
Haberde, Hells Angels’ın yeni bir şubesinin şu andan tam bir hafta önce,
geçen cumartesi günü İzmir dışında açıldığı yazıyor. Hells Angels’ın Asya’da ilk şubesinin açıldığı vurgulanan haberde
açılışa tüm dünyadan “kardeşler” diye tanımladıkları üyeleriyle Türkiye’den arkadaşlar ve Türk motosiklet kulüplerinden temsilcilerin katıldığı yazıyor.
Kurdele kesilmediği kesin olan
açılışta İstanbul merkezli Red Wolves MC’nin de “katılımcı şube” olarak
tescil edildiği belirtiliyor.


Hells Angels hakkında birkaç not:
Adları suçla beraber anılıyor
Cehennem Melekleri memlekete geldi

-Hells Angels üyeleri cruiser ya da kişiye özel, seri üretimi olmayan chopper tipi motosikletler kullanır.
-Danimarka polisi, Danimarkalı Cehennem Melekleri üyelerinin büyük bir bölümü hakkında geçen yıl uyuşturucu, şiddet, silah bulundurma ve tehdit gibi suçlardan toplam 61 mahkeme kararı verildiğini açıklamış.
-Danimarka Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu yıl yayımladığı bir rapora göre Cehennem Melekleri üyeleri adına birçok kişinin suç işlediği tespit edilmiş.
-Yukarıdaki satırlar Hells Angels ABD, Kanada ve Avustralya şubeleri için de geçerli.
-Bir Cehennem Meleği olabilmek için aranan şartların başında bir motosiklet, ehliyet sahibi olmak, çocuk tacizcisi olmamak, polislik ya da cezaevi gardiyanlığı için başvurmamak geliyor.
-Bu organizasyona tam üye olabilmek için bir yıl dışarıdaki motosikletlere nöbetçilik yapmak, kahve, bira servisi yapmak gibi görevleri yerine getirmek de gerekiyor.
-Hells Angels birçok filme konu oldu. Jack Nicholson’un “Hells Angels on Wheels” bunlardan biri.

Pahalı sigortaya çıplak protesto
Cehennem Melekleri memlekete geldi

Maalesef motosiklet ve motosikletçilerin kasko, sigorta fiyatları diğer araçlar ve sürücülerinkinden daha yüksek. Bunun sigorta şirketlerinin “Sizin kaza, yaralanma ve ölüm riskiniz daha yüksek” düşüncesinin gayriresmi ilanı gibi moral bozucu bir anlamı var. Her neyse, İsrail’de aynı uygulamaya geçilip motosiklet ve çilerinin sigorta fiyatları artırılınca iki tekerliler bunu çarşamba günü fotoğraftaki gibi iç çamaşırlarıyla protesto etti. Pahalı sigortaya hayır...

Haydut taksiye hayır!
Burası bir motosiklet köşesi ama kimse beni trafiğe ilişkin ciddi bir sorunu yazmaktan alıkoyamaz; editörler hariç...
Hafta içinde annem arayıp, söze “Taksici çarptı“ diye başlayınca, ona bir taksinin çarptığını düşünüp endişelendim. Taksi çarpmamış; annemi taksici çarpmış. Kısa mesafe yolculuğunu tamamlamasının ardından taksiciye 5 lira uzatmış. Taksici “Bu yırtık” diye parayı geri vermiş, ikinci 5 lirayı da “Sahte” diyerek çevirmiş.
Annemin, “Oğlum başka 100 lira var” sözüne taksicinin yanıtı, “Olsun bozarım” olmuş. Ama paranın üstünü 20 lira üzerinden vermiş. Annemin “100 lira verdim ama, ama...“ şeklindeki şaşkınlığına taksici kararlı bir şekilde “Hayır, 20 liraydı” diye reaksiyon göstermiş.
Evde çantasındaki paranın hesabını yapan annecim için bu kötü anının başlığı
“Taksici beni çarptı”
olsa da benzer anıları
belleğinde taşıyan, farklı taksici çarpılmalarını arkadaşlarından dinleyen bir motosiklet yazarı olarak “Haydut taksiye hayır!” diyorum.
Hem de İstanbul taksicilerinin “Korsan taksiye hayır“ mitinginden tam bir gün önce! n