Muhittin Akbel

Muhittin Akbel

muhittin.akbel@dogangazetecilik.com.tr

Tüm Yazıları

İktidar partisi mensuplarının Atatürk sevgisi, herkesin dilinde.
Bu sevginin bir anda ortaya çıkması eleştiri konusu oldu.

Atatürk sevgisi, hiç kimsenin, hiçbir partinin tekelinde değil elbette.

Cumhuriyet’i kurup bize emanet eden Ulu Önder’i sevmeliyiz, tamam da...

Mesele, samimiyette.

Atatürk sevgisi, ne kadar samimi, ne kadar içten, ona bakmak lazım.

***

Yüreğindeki Atatürk sevgisinden zerre kuşku duymadığım biridir, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ.

Binlerce Bayraklı sakininin aynı anda zeybek oynaması...

Haberin Devamı

Atatürk portresi yapması...

Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet’e bağlılığını dile getirmesi ve uygulayıcısı olması...

Samimiyetin en açık göstergesidir.

***

Sözü uzatmak niyetinde değilim.

28 Ekim’deki göz kamaştıran tablonun oluşmasını sağlayan personeline yemek verip teşekkür eden Başkan Hasan Karabağ’ı dinleyelim:

***

“Türkiye’de kimsenin cesaret edemediği bir gösteriyi gerçekleştirdiniz, hepinizi kutluyorum. Binalar yıkılır ama Atatürk eserleri ve Cumhuriyet yıkılmaz. Bizim bu gösteriden sonra bir zamanlar Atatürk’e söz söyleyenlerin yavaş yavaş Atatürkçü olmaya başladığını görüyoruz. Bir gün herkes Atatürkçü olacak. İsteseler de istemeseler de Atatürkçü olacak.

Türkiye’de hiçbir belediyede 28 semt merkezi yoktur. ‘Bu semt merkezleri ne işe yarayacak?’ diyenler, 28 Ekim günü ne işe yaradığını gördüler. Bu, ‘her mahallede belediyemiz var’ demektir. Birçok insanı hasetten çatlattınız.

***

Tribünlerde el aletleriyle yapılan figürleri izledim. Ama insanın vücudunu koyarak, 1200 farklı tonda tişört giyerek, onu bir insan, bir büyük adam portresine çevirmek dünyada bir ilktir, sizi kutluyorum.

Bana soruyorlar, ‘Nasıl hatırlanmak istersin?’ diye. Atatürkçü, laik, Cumhuriyetçi bir başkan olarak anılmak isterim. Sizlerle gurur duyuyorum, sizleri seviyorum.

***

Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkamazlar. O gün alanda 7’den 70’e zeybek oynayan vardı. Zorla Atatürk giyiminden uzaklaştırılmış, tribünde kara çarşafıyla oturan bir bayan vardı. O mahalle baskısıyla büyüyebilmiş ama çocuğu zeybek oynuyordu. Kalbinde Atatürk sevgisi ama kapatılmış bir kadınımız vardı orada. Dünyayı tersine çeviremezsiniz.

Haberin Devamı

***

Arabistanlılar ne diyor? Biz artık ılımlı İslam’a geçeceğiz. Günaydın! Bunu 100 yıl önce Atatürk görmüş. Atatürk’e sarıldığımız sürece bize hiçbir şey olmaz.

Atatürk’ten ayrıldıkça başımızın beladan kurtulmadığını görüyoruz. Buradan şu mesaj veriyoruz; Cumhuriyet’e sahip çıkın, Atatürk’e sahip çıkın.”

***

Bunca sözden sonra başka söze gerek yok.

Çok sevdiğim bir söz var; “Sevdiğini söyle ve göster” diye...

“Atam, seni seviyorum”, demek yetmez; sevdiğini göstermek de lazım, öyle değil mi?

***

Yorum, siz sevgili okurların.