Nazlıcan Göksu

Nazlıcan Göksu

-

Tüm Yazıları

Bu hafta Amerika’da başkanlar konuşuldu: Eski başkan George W. Bush bir hacker’ın ortaya çıkardığı “özel koleksiyonu”yla, Başkan Obama ise silah kullanımını sınırlandırma isteği ile gündeme geldi

kendini Guccifer olarak tanıtan bir bilgisayar hacker’ının bu hafta Amerikalılara sürprizi George
W. Bush’un gizli tabloları oldu. Guccifer, Bush’un kız kardeşinin bilgisayarına ulaşıp eski başkanın “özel koleksiyonundan” iki tablonun fotoğrafını internete sızdırdı.

Başkanlar haftası

43’üncü başkanın meğerse kimsenin bilmediği sanatçı bir yönü de varmış. Eski başkan Bush’un bu sırrına esin kaynağı ise kendi özel banyosu olmuş...
Bush kendi özel banyosundan kimi anları akrilik boya ile bir bir tablolaştırmış. Biraz özele kaçsa da, Amerikan halkı eski başkanlarının sanatçı kimliği ile tanışınca şok geçirse de eleştiriler gecikmemiş.
Çoğunluğun görüşü; “skandal”. New York Magazine’in sanat eleştirmeni Jelly Saltz’ın yorumu ise çok farklı: “Bu tablolara bayıldım, çok sade ve ‘garip’ler”

Üç maddelik bir plan
Bu hafta yeni başkan Obama ise silah kullanımı ile ilgili yasal düzenlemelerle anıldı.
Connecticut’taki okul faciasından sonra Obama, silah yasasının sertleştirilmesine yönelik önlemler paketini açıkladı... Her tür askeri, yüksek kapasiteli silah yasalarının sertleşmesini isteyen Obama, bu konuyu kamuoyuna ve kongre üyelerine sundu.
Üç maddelik bir plandan oluşan paket, silah satın almak isteyenlerin özel hayatlarının iyi araştırılmasını, yarı otomatik silahların yasaklanmasını, şarjörlerin kapasitesinin yedi atışla sınırlandırılmasını öngörüyor.
Obama kongreden geçebilir mi bilinmez ama Amerika’da silahsızlanma konusunda toplum bilinci çok arttı.

Haberin Devamı

Başkanlar haftası

Koş New York koş!

New York’ta sonu bitmeyen koşular ve maratonların olduğu bir gerçek. Son 37 yıldır organize edilen Empire State koşusu bunların en çılgını. Empire State binası uzun süre New York’un en uzun binası olmakla beraber kentin en ikonik gökdeleni.
102 katlı bu gökdelen, genelde çoğu turisti 86’ncı katındaki gözlem kulesi ile çeker.
Fakat bu hafta gözlem kulesine ulaşmak New York’a bir başka açıdan bakmak için değil, New York’a başka bir açı kazandırmak içindi.
37’ncisi düzenlenen bu koşu, katılanlara 1.576 basamakla meydan okudu. Yarışın bu yılki amacı ise MMRF’e (Miyelom Araştırma Vakfı) yardım. Yaklaşık 700 kişinin katıldığı maratonu Avustralyalı çift, Mark Bourne ve Suzy Walsham kazandı. Amaç kazanmak olmasa da kazananlar “Bu Avustralya için inanılmaz bir zafer” dedi.