Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Komedi türündeki “Babalar Savaşıyor”, üvey çocuklarını çok seven bir adamın, biyolojik babayla mücadelesini konu alıyor

Yönetmen Sean Anders, komedi ağırlıklı bir kariyere sahip. Yeni filmi “Babalar Savaşıyor / Daddy’s Home”da, aralarındaki uyum 2010 tarihli “The Other Guys”la kanıtlanmış Will Ferrell ve Mark Wahlberg bir kez daha başrolü paylaşıyorlar.

Ferrell’ın canlandırdığı Brad Whitaker, kendi çocuğu olmayan ancak eşinin iki küçük çocuğuna babalık yapmayı görev edinmiş iyi niyetli bir üvey baba. Brad çocukların sevgisini kazanma yolunda ağır ağır ilerlerken karizmatik ve cool biyolojik baba Dusty’nin ortaya çıkışı işleri bozar. Ancak uzlaşmacı bir üslup izlemeyi doğru bulan Whitaker, Dusty’yi evde tutmaya devam ettikçe iki erkek arasındaki evin reisi olma rekabeti kızışacaktır. İkisinin ters karakterlere sahip olması ise filmin komedi malzemesini çıkardığı yer.

Haberin Devamı

Filmin en büyük avantajı Ferrell

“Saturday Night Live” çıkışlı Will Ferrell, neslinin en iyi komedyenlerinden. Nitekim filmin en büyük avantajı Ferrell’ın varlığı. Wahlberg’le aralarındaki denge, “The Other Guys”da olduğu gibi izleyiciyi eğlendirebilir. Ancak Ferrell ve Wahlberg dışında filmin iddialı vaatleri bulunmuyor. Çünkü filmde rekabet dışındaki konular silik kalıyor. Çocuklar ve anne gibi yan karakterler de yeterince hikayeye dahil olamıyor. Bunların yanı sıra izleğin de pek orijinal olduğu söylenemez. “Babalar Savaşıyor” daha önce izlemişsiniz hissini veren filmlerden olmasına rağmen Ferrell ve Wahlberg’un hatırına görülebilir.

“Babalar Savaşıyor / Daddy’s Home”

Yön.: Sean Anders Oyn.: Will Ferrell (Brad Whitaker), Mark Wahlberg (Dusty Mayron), Linda Cardellini (Sara), Thomas Haden Church (Leo Holt) Sen.: Brian Burns, Sean Anders, John Morris Gör.: Julio Macat Müz.: Michael Andrews

İşgal altında bir dünya

J Blakeson’ın yönettiği bilim kurgu “5. Dalga / The 5th Wave”, Rick Yancey’in aynı adlı kitabının sinema uyarlaması. Başrollerinde Chloe Grace Moretz, Nick Robinson ve Maria Bello’nun bulunduğu film, dünyanın uzaylıların saldırısı altında olduğu bir kurguda geçiyor. Dünyayı yerle bir eden ve uzaylıların kontrolüne geçiren dört saldırı dalgası herkesin hayatını altüst ediyor. Dünya beşinci saldırı dalgasından korkarken genç bir kız (Moretz), erkek kardeşini saldırıdan korumaya çalışıyor. Filmin en dikkat çekici yönü başrolde neslinin yıldız ismi Moretz’in bulunması.

Haberin Devamı

Haftanın diğerleri

- Bu haftanın üç yerli filminden biri, “Ali Kundilli”nin devam filmi “Ali Kundilli 2”. Faruk Aksoy’un yönettiği film Ali Kundilli’nin bebek bekleyen eşini memnun etme çabaları üzerine kurulu. Özgür Yelence’nin yönettiği korku filmi “Ceberrut” kiraladıkları villada korkunç şeyler yaşayan gençleri konu alıyor. Üçüncü yerli filmse, Murat Kaman ve Defne Deliormanlı’nın yönettiği “Kaçma Birader”.

- Beyaz Saray’da başkanı korumaya çalışan bir ajanı konu alan “Kod Adı: Olympus”un devam filmi “Kod Adı: Londra / London Has Fallen” da benzer bir izleği takip ediyor. Aaron Eckhart’ın canlandırdığı ABD başkanını kurtarma görevi bir kez daha ajan Mike Banning’e (Gerard Butler) kalıyor.

Haberin Devamı

-Hector Hernandez Vicens’in yönettiği İspanya yapımı gerilim filmi “Ölüm ve Ötesi / El cadaver de Anna Fritz”, ünlü bir oyuncunun ölümünün ardından morga giren adamların hikayesine odaklanıyor.

DVD

HAFTANIN YENİSİ

Paul Weitz’ın yeni filmi “Grandma”, Türkiye vizyonunu es geçti. Film, hamile kalan bir ergenin büyükannesinden yardım istemesini konu alıyor.