Nükhet Everi

Nükhet Everi

nukheteveri@yahoo.com

Tüm Yazıları

Sevenlerin koruyucusu olarak bilinen Aziz Valentin’in günü 14 Şubat yaklaşıyor. Aşk dolu bir Sevgililer Günü geçirmek istiyorsanız dünyanın farklı noktalarından ve ülkemizden romantik rota önerilerimize bir göz atın...

19. yüzyıldan beri Sevgililer Günü olarak kutlanan 14 Şubat’ın kökeni Roma İmparatorluğu’na uzanan bir hikâyesi vardır ve Hristiyanlığı seçmiş olan, ölümünden çok yıllar sonra kilise tarafından aziz ilân edilen, halk arasında sevenlerin koruyucusu olarak bilinen Aziz Valentin’in günüdür. Son yıllarda dünyanın her yerinde kutlanan bu özel günde nereye giderseniz gidin mutlaka herkesin zevkine uygun bir eğlence, yemek, kutlama bulmak mümkün. Size kalan 14 Şubat’ta ne yapmak istediğinize karar vermek...

Haberin Devamı

Sevgililere romantik rotalar

Avrupa ve aşk dendiğinde ilk akla gelen şehir

Bu çok özel günün tarihteki hikâyesi ve Aziz Valentin’in Romalı olması nedeniyle elbette Roma ilk akla gelen yerdir benim için daima. Adı bile buram buram aşk kokan bir şehir… Şehrin adını tersten okur musunuz? Akdeniz aşktır zaten bir bütün olarak. O kıyılarda nereye giderse gitsin bunu iliklerine kadar hisseder insan. Klişe gibi gelse de, Avrupa ve aşk dendiğinde ilk akla gelen şehirler her zaman Roma, Venedik ve Paris’tir. Bu şehirlerde kültür ve yemenin içmenin yanı sıra en romantik gün batımları ve geceler, el ele dolaşabileceğiniz güzel sokaklar ve her köşede bir sürpriz sizi bekler.

Sevgililere romantik rotalar
Sevgililer Günü’nde başka bir şey arayanlara önerim hepsi birbirinden güzel ve hepsi de romantik Yunan adaları olacak. Mavinin en güzel tonlarına sahip denizi, beyaz badanalı muhteşem evleri, romantik sokakları, mavi kubbeli kiliseleri, bir volkanik ada olmasının getirdiği kıyas kabul etmeyen güzellikteki doğasıyla Santorini’yi mutlaka yaşayın derim.

Sevgililere romantik rotalar
Dünyanın tropik cennetlerinden Maldivler, okyanusun üzerindeki villalarıyla, su sporları meraklıları, sahilde vakit geçirmek ve özellikle de baş başa kalmak isteyenler için ideal bir yer. George Clooney sayesinde dünya çapında üne kavuşan ama cennet lakabının ziyadesiyle hakkını veren İtalya’daki Como Gölü ve belki İsviçre’nin küçük ama oldukça romantik Soglio dağ köyünü de hararetle öneririm.

Haberin Devamı

İstanbul’da Sevgililer Günü

Kim ne derse desin İstanbul yine şehirlerin en güzeli ve en özeli. Sevgililer Günü’nü İstanbul’da geçirmek isteyenler için hepsi birbirinden güzel ve her zevke, her keseye hitap eden sayısız imkân var. İstanbul’da olacaklara benim bu yılki önerim romantik bir ortamda harika bir sesten muhteşem aşk şarkıları dinlemek olacak. Dolunay Obruk’a ne dersiniz? Borgo Kitchen+ Bar’da olacak. Kaçırmayın derim. Hiçbir şey yapmayacağım diyenlere de bir önerim var. “Her kapının ardında bir hikâye vardır” deyişini duydunuz mu? 14 Şubat “Dünya Öykü Günü”dür aynı zamanda. Belki bir öykü yazmak için en ideal zamandır. Haydi sandıktan çıkarın hikâyelerinizi, içinizdeki yazarı uyandırın...

Sevgililere romantik rotalar
Türkiye’de kalayım derseniz bence en romantik şehir Mardin. Dünyaca ünlü Cercis Murat Konağı’nda dünyanın en iyi 10 şefi arasında seçilen konağın sahibesi Ebru Baybara Demir’in özenle hazırladığı yemeklerle akşamın Mezopotamya Ovası’na inişini, güneşin kızıla boyadığı taş evlerin üzerinden size veda edip yerini geceye bırakırken ovayı koskoca bir denize çevirişini, Mardin kalesinin aydınlatılmasıyla usta bir kuyumcunun elinden çıkmış koca bir tek taş yüzüğe benzeyişini, bu benzersiz romantizmi mutlaka yaşamalısınız.

Haberin Devamı

Sevgililere romantik rotalar
Bir masal diyarıdır Kapadokya ve bir o kadar da romantik. Peri bacalarının arasında dolaşmak, mağara otellerden birinde kalmak sizi bambaşka diyarlarda hissettirecek. Ağva da sakin bir gün geçirmek için iyi bir seçim. Nehirde gezip akşam şömine keyfi hoş bir anı olarak kalacaktır.