Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, arasına kara kedi girdi. Bilmeyenler için konuyu özetleyelim. Başkan İduğ’un, “Bornova’da her noktayı asfaltlayacağım. Büyükşehir’i ilgilendiren bölümle ilgili fatura keseceğim” demişti. Soyer de bu sözlere, “Büyükşehir’e kimse fatura kesemez” yanıtı vermişti.

Bu tartışmanın üzerinden yaklaşık bir ay geçti. İduğ, bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yaptı ve şunları söyledi:

“Benim Tunç Soyer ile bir sıkıntım olabilir mi? Tunç Soyer, benim liderim. 30 ilçenin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı… Onlar ne kadar önemli işler yaparlarsa biz o kadar gurur duyarız. Biz de destek oluruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bornova Belediyesi’nin birbiriyle ayrışması kimlerin işine geliyor bunu bilemem ama ben Tunç Soyer ile ayrışmam. Tunç Soyer benim partilim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı son derece çok başarılı 2 yıl geçirmiştir. Her türlü sorunu yaşamamıza rağmen (deprem, sel, pandemi) çok başarılı. Gurur duyuyoruz. Bundan rahatsızlık duyanlar kötü insanlardır. Ben Bornova Belediye Başkanı olarak ekibimle Büyükşehir’in yanındayım ve sorunu ortadan kaldırmak için elimden geleni yapıyorum. Bunu yanlış anlatan, yanlış aktaranlara çok net bir cevabım var; bizim Tunç Soyer ile aramızı bozmaya çalışmasınlar, kendileri kaybeder. Bornova 47 ilden büyük bir ilçe. 500 bin kişinin üzerinde insan yaşıyor. Gece 500 bin kişi yatıyor ama gündüz 1 milyon insan girip çıkıyor. Dolayısıyla işte, bunu İZSU yaptı, bunu başka bir kurum yaptı, bu bozdu… Ben bunlara bakamam. Benim işim sorunu çözmektir. Ne yaparız, Büyükşehir Belediyemiz ile protokol yapılır. Bizim olduğumuz yeri de Büyükşehir yapar, onların olduğu yeri de biz yaparız. Hiç önemli değil. Önemli olan sorunu ortadan kaldırmaktır. Bornova Belediyesi ara sokağı yaparken oradaki esnaf ya da vatandaşları “Burayı neden yapmadınız?” diye şikayette bulunuyor. Burayı yarım bıraktınız anlamına geliyor. Burada bir bütünlük sağlanması gerekiyor. Protokol yapılması gerekiyor. Bizim yapmak istediğimiz konu vatandaşın tamamen talebini yerine getirmektir. Varsayalım yakın ilçe Bayraklı Belediyesi… Asfalt tesisi kurduğumuzda ya da onun ürettiği bir şeyi biz aldığımızda parasını ödemek zorundayız. Kolay bir şey değil. Bahsettiğim, tonu 300 lira. Bana bir kamyon ver dediğimde bir para yapıyor. Sayıştay anında soruşturma açar. Kamu zararı… Faturayı keserim dediğimiz konu bu. İş insanı olarak bu kelimeyi kullanıyorum.  Fatura kesmek ticarette olur. Benim burada bir işletmem var. Bornova Belediyesi’nin işletmesi, talep edilen yere faturayı keser, malı satar. Burada niyet önemli.”

Haberin Devamı

İduğ’un sözleri bu şekilde. Bu tartışmanın daha da büyüyeceğini düşünmüyorum. Bakalım süreçte neler yaşanacak.

Haberin Devamı

Şehir Hastanesi ne zaman açılacak?

Bayraklı’da inşaatı süren Bayraklı Şehir Hastanesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandığını buradan da duyuralım. İhaleyi alan firma 31 Mayıs 2020’de projeyi tamamlaması gerekiyordu ama yetişmedi. Firma bu süreçte finansman krize girdi. Devletin desteği ile bu süreçten çıktı. Verilen ek süre de önceki doldu. Firmaya son bir ek süre daha verildiğini öğrendim. İzmir’in Şehir Hastanesi’nin açılış tarihi Şubat 2022! Umarım zamanında yetişir.