Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’la birçok konuyu konuştuk. Genç başkan, iddialı projeleri hayata geçirmiş; geleceğe yönelik de planları var. Bu sefer lafı fazla uzatmayacağım. Başkan Kayalar, özetle şu bilgileri ve görüşlerini paylaştı:

“Vaatlerimizin yarısını hayata geçirdik. İlk defa bir kreş, kadın danışma merkezi ve giyim merkezi açtık. 30 tane park, 15 yeşil alan yaptık. Bu alanda hedefimize ulaştık. Sahil bölgesinde 5 tane sosyal işletme, kafeterya açtık. Birçok projeye imza atıyoruz. Asfalt, kilit parke, kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Menderes’in hiçbir yerinde bozuk yol kalmayacak şekilde çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi, Özdere’de Gençlik ve Kamp Merkezi inşaatına başladı. Büyük bölümü tamamlandı. Bunun yanında, Büyükşehir’le birlikte yürüttüğümüz projelerimiz vardı, rekreasyon alanı, Tekeli Soğuk Hava Deposu, meydan projesi gibi bunların da projeleri çizilerek ihale aşamasına gelindi. Ben bu konuda Tunç Başkanıma teşekkür ediyorum, her zaman yanımızda oluyor. Bizim hedefimiz, bu projelerimizi 2024’e kadar hayata geçirmek. Sosyal belediyecilik kapsamında birçok çalışma yaptık. Her ay dar gelirli ailelerimize nakdi yardım yapıyoruz. Ramazan aylarında koli yardımı yapmakla kalmıyoruz, bunu yıl boyunca sürdürüyoruz. Bizi arayan ve talepte bulunan ailelerimize ulaşıyoruz. Tablet, bilgisayar, laptop yardımlarımız oldu. Eğitim alanında ciddi yardımlarımız oluyor, kırtasiye desteği veriyoruz öğrencilerimize. CHP olunca bu yardımlar artarak devam ediyor. Sosyal belediyecilik alanında hizmetleri tüm CHP’li belediyelerimiz gerçekleştiriyor. Askıda faturalar kapsamında elektrik faturaları ödeniyor. Şu anda elektrik faturaları, doğalgaz faturaları, mazot fiyatları, 3’e katladı. Bu konuda da askıda fatura bağışlarıyla birçok vatandaşımızın faturaları ödeniyor. Bütün vatandaşlarımıza dokunuyoruz.”

Haberin Devamı

“Projelerimiz ortada, birçok iş yaptık. Menderes gelişen bir ilçe, sürekli inşaat oluyor. İnşaat olduğu için devamlı yollar kazılıyor. Doğalgaz geliyor, İZSU çalışma yapıyor, Telekom çalışma yapıyor ve yollar kazılıyor. Kazılıyor ve biz arkasından yama çalışması yapıyoruz. Bu durum biraz vatandaşı sıkıyor, yolların bozulması. Biliyorsunuz, Türkiye’de inşaat bittikten sonra elektrik, su, doğalgaz bağlanıyor. Biz Atatürk Caddesi’ni de, İnönü Caddesi’ni de bu yaz asfaltlayıp vatandaşımıza sunacağız.”

Haberin Devamı

Başkan Kayalar’ın kamu kurumlarına bazı sitemleri var. Bana kalırsa bunlar haklı sitemler. İktidar temsilcilerinin, bu yazıdan sonra bunlara kayıtsız kalacaklarını sanmıyorum. Başkan Kayalar’ın sitemleri özetle şöyle:

“Bizden önceki dönemden kalan havuz projesi vardı. Yer Milli Emlak’ın. Biz tahsis istiyoruz 3 yıldır. Tahsis verilmiyor ve 3 senedir havuz inşaatı yarım. Milletimizin, Menderes’in parası burada yatıyor ve burası şu anda çürüyor. Biz bu inşaatı bir an önce bitirmek istiyoruz, ama tahsisini alamıyoruz. Şu anda devletten 17 tane tahsis istedik ve hiçbirini alamadık. Ben bu konuda AK Parti İlçe Başkanı ile temasa geçtim, onlar da ilgileneceklerini söylediler, ama herhangi bir tahsis alamadık. Tekeli’de Menderes Belediyesi’ne ait bir arazide okul var. Valilik bize, ‘Biz o okulu yenilemek istiyoruz, buranın tahsisini bize verir misiniz’ dedi. Biz 1 ay içinde meclisten karar çıkararak Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsisini verdik. Menderes’e bir şey yapılacaksa her zaman yardımcı oluyoruz. Kim yaparsa yapsın bu benim ilçeme yapılan bir hizmet. Bir çivi çakılsa benim için önemli ve biz bir ayda tahsisi yaptık. Biz geldiğimizden bu yana sırayla tahsisler yazdık, pazaryeri için, havuz için, düğün salonu, halı saha yapmak için tahsis istedik. 17 tane tahsis var, hiçbirinden cevap gelmedi.”