Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir’de geçen haftaya göre vaka sayısında önemli bir düşüş var. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu oranın yüzde 30 olduğunu açıkladı. Bu düşüşte hiç şüphesiz alınan önlemlerin etkisi büyük. Ancak bu durum kimsede rehavete neden olmasın! Yoğun ve normal bakımlar, koronavirüs hastaları ile dolu. Özellikle yoğun bakımlardaki oran bir türlü düşmüyor!

Ev ziyaretlerinden, kalabalık ortamlardan uzak durmamız gerekiyor. Burada belediye başkanlarına da büyük görev düşüyor. İzmirlilere örnek olmaları için, tüm toplantılarına ara vermeleri elzem! Bazı başkanların hâlâ normal hayatlarına devam ediyor olmalarını ve bu durumu sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını şaşkınlıkla izliyorum. Bu işin şakası yok. Virüs: vali, belediye başkanı, milletvekili dinlemiyor. Topluma örnek olması gereken isimlerin daha da hassas davranması gereken bir süreçten geçtiğini hatırlatmak isterim.

Haberin Devamı

Altın numarayı kaydedin!

Yakın bir dostum, geçen hafta kayınvalidesini ve kayınpederini kaybetti. Acıları büyük... Çok dikkat etmelerine karşın yaşlı çift koronavirüse kurban gitti. Bana, “2 saat boyunca 112’ye, acil çağrı merkezine ulaşmaya çalıştık, ama kimseye ulaşamadık” dedi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüm. Aşırı bir yoğunluk olduğunu söylediler. Tabir yerindeyse, telefonlar susmuyormuş. Belli saatlerde ise yoğunluk 4-5 kat artıyormuş. Bu süreçte İzmir İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde koronavirüs hastaları için bir destek hattı oluşturulmuş.

“Filyasyon ekibi gelmedi”, “Kovid hastamız nefes darlığı çekiyor, ambulans gönderin”, “İlaçları nasıl kullanacağım?” gibi soru ve şikâyetlerinizi 0232 238 79 73 numaralı telefonu arayarak bildirebilirsiniz. Bu numarayı herkes kaydetsin ve lütfen tanıdıklarına iletsin. Bir gün size de lazım olabilir!

İhale ocak ayında

Bayraklı’ya uzun süredir gelmeyenler, ilk geldiklerinde kısa süreli bir şok yaşayacaktır! Neredeyse her bir sokakta yıkım var ya da yıkıntılar... Savaş alanı gibi... Deprem nedeniyle ağır hasar alan binaların binalarda yıkım işlemi bugün yarın tamamen bitecek. Ardından da yeniden inşa süreci başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, depremde yıkılan binaların ve rezerv alana yapılacak konutların bir yıl içinde tamamlanacağını açıklamıştı. Projeler tamam! Bayraklı Şehir Hastanesi’nin hemen yanındaki rezerv alanın zemin etüdü araştırması tamamlanmış. AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır’la konuştum, şu bilgileri paylaştı:

Haberin Devamı

“Zemin etüdü çalışmaları yapıldı. Zemin çok sağlam. Şimdi sismik analizler tamamlanıyor. Onun da tamamlanmasının ardından, ihale süreci başlayacak. Bir aksilik olmazsa, ocak ayında ihale yapılır ve hızla konutların yapımına başlanır.”

Bu arada, depremde hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. 30 Ekim’deki 6.9’luk deprem, bize birçok şeyi yeniden hatırlattı. İzmir’in artık tek gündemi olmalı: Deprem! Bu konuyla ilgili yapılanları yakından takip ediyorum. Umarım, gerekli dönüşüm adımları kısa sürede atılır.

Bu konuda, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli bir çalışması var. Biraz daha şekillendikten sonra sizlerle paylaşacağım.