Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden bu yana tarıma, çiftçiye, köylüye farklı bir bakış açısı var.

“Başka bir tarım mümkün” sloganıyla yola çıkan Soyer, “Tarım lisesi kurmak gibi bir düşüncemiz var” sözünü yaklaşık 2 yıl önce dile getirdi. Geçen 2 yıllık süreçte bu düşünce olgunlaştı ve projeye dönüştü. Büyükşehir, Urla Bademler’de Tarım Lisesi kurmak için resmen düğmeye bastı. Projenin detaylarına ulaştım, hemen paylaşalım.

Bademler’de 40 dönümlük arazinin 21 bin 133 metrekaresine okul kuracak. Çiftçi ailelerin çocukları okulda ücretsiz eğitim görecek. Projenin yapımı belediyenin şirketi BAYSAN A.Ş üstlenecek.

Haberin Devamı

Peki bu geniş alanda neler olacak? 

Sıralayalım; derslik ve yönetim binalarının yanı sıra, müzik, resim, görsel sanatlar, ahşap işleri, metal ve ahşap işleri, bilim ve teknoloji, pişirme teknikleri, endüstri bitkileri, sebzecilik, meyvecilik, tahıllar, kesme çiçek ve düzenleme, bitki koruma, peyzaj, tarım alet ve makineleri, büyük-küçükbaş, kanatlı hayvan, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, süt ve et ve hububat işleme atölyeleri kurulacak. Bitmedi!

Ayrıca seralar, amfi tiyatro, kütüphane, kapalı spor salonu ve yurtlar da inşa edilecek. Tarım lisesi bünyesinde gıda, klinik ve cerrahi uygulamaları laboratuvarı olacak.  Kız ve erkek öğrenciler için yapılacak yurtlar 250 kişilik olacak. Bana kalırsa gerçekten güzel bir proje. Kısacası bu lisede yok yok! Umarım, kısa sürede hayata geçer.

Büyükşehir, tarım lisesi kuruyor

Otoparklara zam yolda!

Büyükşehir’le başladık buradan devam edelim. Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 tahmini bütçesi 12.5 milyar lira olarak belirlendi. Gerçekten dev bütçe. Türkiye’nin üçüncü büyük kentinde yapılacak çok iş var elbet. Bütçe belirlenirken 2022 için zam oranları da ortaya çıkıyor. Otopark ücretlerine 1 Ocak’tan itibaren artış olacak.

Açık otoparkların ücretleri 15 liradan 20 liraya yükselecek. Zam oranları yüzde 20 ile 34 arasında değişiyor. İzmirlilerin dikkatine!