Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyyüp Kadir İnan, önümüzdeki seçimlerde 6 milyon 50 bin gencin ilk defa oy kullanacağını söyledi. Partinin gençlik politikalarıyla ilgili bilgi veren İnan, “Bizim Z kuşağına ulaşmayla ilgili bir problemimiz yok, gençlerin her birine ulaşmak için zaten üniversitelerde, okullarda programlar düzenliyoruz. Diğer partiler gibi, kendi çalışmalarımızı sosyal medyada sınırlı tutan bir hareket olmadık, olmayacağız. Bizim gençlere ulaşmak için yaptığımız tek çalışma fiziki çalışmadır” dedi.

Haberin Devamı

“Z kuşağıyla AK Parti’nin sorunları var” iddialarına yönelik konuşan İnan, “Z kuşağıyla bir sıkıntımızın olması söz konusu olamaz, çünkü en başta biz gençler arasında öyle bir ayrım yapmıyoruz. Z kuşağı, gençlerin kullandığı bir tabir değil. AK Parti; gençleri dinleyen, şikâyet ve temennilerini dinleyen ve buna yönelik hızlıca aksiyon alabilen, yegâne bir parti. Gençlerden gelen talepleri hızlıca yerine getiriyoruz. Zaten gençleri dinlemesek 20 yıldır her girdiğimiz seçimden birinci parti olarak çıkmazdık. ‘En güzel anket seçimdir’ derler, biz bundan 2 sene önce yerel seçim atlattık. Girmiş olduğumuz her seçim mahallinde, yol kazalarına uğramamıza rağmen, kaybettiğimiz yerler de dahil, tarihimizin en yüksek oyunu aldık. Bazı yerlerde yol kazaları oldu. Kazandığımız yerleri yine en yüksek oyları alarak kazandık. Gençlerden ve kadınlardan oy alamayan bir partinin yüzde 50’lerde oy alarak seçilebilmesi mümkün mü? Değil. 2 sene öncesinden bahsediyorum. Bunların hepsi planlı yapılmış tartışmalar. Z kuşağı tanımını kabul etmiyoruz. 2002’de bizim oyumuz 10 milyon civarındaydı, son girdiğimiz seçimde 28 milyona varan oy aldık. Bu yıllar arasında alttan gelen onca genç var. 2023’te de daha yüksek oy oranı göreceğiz, bu ortaya atılanların da ne kadar gerçeği yansıtmadığını biz gençlik kolları olarak ispatlayacağız” dedi.

2023 seçimlerinde ilk defa oy kullanacak seçmen sayısını açıklayan Eyyüp Kadir İnan, “6 milyon 50 bin kişi, ilk defa oy kullanacak. Türk demokrasi tarihinde biz hep erken seçim yaşadığımız için, bu sayı hep 1-2 milyon civarında dönüyordu. Başkanlık sistemiyle seçimlerin zamanında yapılıyor olması, seçimlerde ilk defa oy kullanacakların sayısını artırdı. O nedenle hiç şüphe olmasın, biz bu 6 milyon 50 binlik, ilk defa oy kullanacak seçenimizle ilgili kayıtsız kalamayız. Tüm Türkiye’de ilk defa oy kullanacak tüm seçmenlerimizi fiziki olarak en az 2 defa ziyaret edeceğiz. Mahalle ve üniversite programları yapacağız. Üniversitelerde bir seferberlik başlatacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız adına sosyal medyayı kullanarak, kendimizi, partimizi, yapacaklarımızı en doğru dille anlatmak için çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gençlerin tercihi  AK Parti’

‘Yakın çalışmak şans’

Genel Başkan olduktan sonra hayatında neler değiştiğini paylaşan İnan, şu vurguları yaptı: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la yakın çalışma fırsatımız oldu. Benim için büyük bir şans, en büyük değişiklik bu oldu. Tüm Türkiye’ye, gençlik teşkilatlarımıza ulaşma, hizmet etme şansımız oldu. Bugüne kadar 35 ile gittim. Ankara’dayım şu an, eşim ve çocuğumu oraya götürdüm. Evim İzmir’de de duruyor, ama orada geçici bir düzen kurdum. Türkiye’nin dört bir yanını gezme ve teşkilatlarımızı güçlendirmeyle ilgili yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Bir haftada olabildiğince, 7-8 ile gitmeye çalışıyorum. Ben sadece ile gitmiyorum, o ile gittiğimde tüm ilçelerinde çalışmalar yapıyorum. Merkez Yürütme Kurulu’nun doğal üyesiyim. Cumhurbaşkanımıza her konuyu aktarma şansımız doğal olarak oluyor ve aktarıyoruz. Gençlerin taleplerini doğrudan kendisiyle görüşerek ya da telefon aracılığıyla aktarıyoruz. Destekliyor... Onun desteğini almak için bizim için kıymetli. Kendimi çok sorumlu hissediyorum. Cumhurbaşkanımız çok çalışkan bir lider. Bunu ben İzmir Gençlik Kolları Başkanı’yken de zaten görüyordum, ama birlikte çalıştığımda onun bitmek bilmeyen enerjisini gördüğümde, çalışkanlığını daha yakından gözlemlediğimde onun çırağı olarak öğrendiğim çok şey var. Dolayısıyla bir gençlik kolları başkanı olarak onun enerjisine, çalışmasına yetişmem lazım. Bunun için kendimi de, ekibimi de zorluyorum. Recep Tayyip Erdoğan, Türk demokrasi tarihine adını altın harflerle yazdırmış bir lider. Siyasete de gençlik kollarından başlayan bir lider olduğu için bizim en büyük kazancımız da o.”