Onur Çakır

Onur Çakır

onurcakir67@gmail.com

Tüm Yazıları

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Tasarrufu artıracağız. Hiç kimse yatağa aç girmeyecek” dedi. Hedefinin büyük olduğunu belirten Sandal, “Yapamayacağım işe girmem” vurgusunu yaptı.

Babası gibi öğretmen olan, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, 31 Mart’ta yüksek bir oyla belediye başkanı seçildi. Uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleriyle gündeme gelen Sandal, belediyedeki tasarrufu 2-3 katına çıkaracağını söyledi. Başkan Sandal, seçimlere kısa bir süre kala işe alınanları işten çıkarmayacağını belirtti, “O işi tamamen kapattım gitti” diye konuştu.

Haberin Devamı

Liseyi Mersin’de tamamlayan Serdar Sandal, küçük yaşlardan itibaren matematiğe ilgi duydu. Matematik öğretmeni olma hayalini gerçekleştiren, hep özel sektörde öğretmenlik yapan Sandal, binlerce öğrencisinin üniversitelere kazanmasına tanıklık etti. Bayraklı Belediye Başkanlığı’na son üç yıl boyunca profesyonelce hazırlanan Sandal, belediye başkan adayı olmayı başardı ve 31 Mart’ta yüksek bir oy oranıyla koltuğa oturdu.

‘İş stresim var’

Bayraklı’da aday belirleme sürecinin biraz sancılı olduğunu belirten Serdar Sandal, “Ben bir şekilde bu işin bize geleceğine inanıyordum. Hiç pes etmedim. Ankara’daydım. İsmimin de çok konuşulmasını istemedim. Bu sürece 3 yıldır hazırlanıyorum. Projelerimin hepsini notere onaylattım. MYK’da ismimin konuşulduğunu biliyordum. Adaylığım açıklandığında çok fazla bir şey hissedemedim. Çünkü, telefonum hiç susmadı. O anın mutluluğunu hâlâ yaşayamadım. Belediye başkanlığı makamını yüksek mevki olarak algılamıyorum, bakmıyorum. Hizmet olarak bakıyorum. Dün neysem bugün de oyum. Biraz iş stresim fazla. Şu anda çok fazla ziyaretçi var. Biraz sıkışık bir süreçten geçiyoruz” dedi.

Göreve geldikten sonra uygulamaya koyduğu tasarruf tedbirleriyle gündeme gelen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, şunları söyledi:

“Verdiğim sözlerden biri şu: Hiç kimse yatağa aç girmeyecek! Hiçbir çocuk maddi imkânsızlıklardan dolayı okula gitmemezlik yapmayacak. Çocuklarımıza destek olacağız. Kamunun kaynağını tekrar kamuoyuna geri çevirmekle ilgili bir durum var. Aldığımız tedbirler artarak devam ediyor. Amaç, burada kaynağı yaratıp vatandaşın derdine derman olmak. Hizmeti bitirerek tasarruf yapmak gibi bir anlayış içerisinde de değiliz. İş eksiltmelerine gittik. Dolaylı olarak 5 milyon lira tasarruf sağladık. Bunu 2-3 katına çıkaracağız. Sadece mazot tasarrufumuz geçen ay 58 bin lira.

Haberin Devamı

Kent envanteri projemiz var. Onunla ilgili çalışmamız sürüyor. Bize gelen sorunları çözüyoruz, ama bunu daha nitelikli bir yapıya çevireceğiz. Vatandaşın ihtiyacı olduğu şeyi, biz bu proje ile bileceğiz. Hayırseverlerle de ortak bir çatı oluşturarak sorunları çözmeyi planlıyoruz.”

‘Gereksiz harcamaya son’

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, geçen günlerde kiralık lüks marka makam aracını göndermesiyle ilgili olarak da, “Ben bir başkanın aracıyla büyüyeceğine inanmıyorum. Audi marka araç belediyenin resmi malı olsa binerdim. Ama kiralama işi doğru değil. Gereksiz bir harcamayı kestiğimizde, buradan ayırılan kaynakla kaç çocuk ayakkabısı alınır, kaç defter alınır, kaç kişinin karnı doyar diye hesap yapıyorum. O araca binseydim vicdanen rahatsız olurdum. Ama yarın bir yerden gelir, hibe olur; o zaman binerim” dedi.

Haberin Devamı

‘UYARMAK BENİM GÖREVİM’

“Bir şeyi ya yaparım ya yaparım” vurgusunu yapan Başkan Serdar Sandal, iş disiplininin yüksek olduğunu, yapamayacağı hiçbir işe girmeyeceğini söyledi. Yöneticilik yıllarında bugüne kadar kimseyle sorun yaşamadığını kaydeden Sandal, “Çalışan arkadaşlarımız, zamanında işe gelip zamanında çıkıyorlarsa, vatandaşla doğru bir şekilde iletişim sağlıyorlarsa, işlerini doğru yapıyorlarsa her birinin başımın üstünde yeri var. Ama iş yapmayan arkadaşları uyarmak da bizim görevimiz” diye konuştu. Seçimlerden önce belediyeye çok fazla işçi alındığını dile getiren Başkan Sandal, kimseyi işten çıkarmadığını söyledi, “Ben kimseyi işinden etmem. Martın sonlarına doğru işe alınanlar oldu. İşe alınanların genel koşullarına baktım. O işi tamamen kapattım gitti” dedi.