Ultrasonik (Piezo) Rinoplasti

3 Ekim 2019

Tıp bilimi gelişmeye, ihtiyaçlar doğrultusunda hep yenilenmeye açık ve muhtaç bir bilim dalıdır. Ultrasonik dalgalar gelişen tıpla birlikte öyle çok uygulanım alanı bulmuştur ki şaşırtıcı seviyelere gelmiştir.

Ultrasound enerjisi nedir?

Ultrasonik dalgalar (ultrases), saniyede 20.000'den daha büyük şekilde titreşen ses dalgalarının enerji uygulamasıdır. Başka bir şekilde tanımlarsak insanın duyabilme sınırından öte olan ses dalgaları olarak da bahsedebiliriz.

Ses dalgalarından oluşan ultrasonik enerji tıpta öncelikle görüntüleme alanında kullanım yeri buldu. Ultrasonun çalışma prensibi ses dalgalarının farklı doku ve organlardan farklı şekilde yansıması özelliğine dayanır. Bütün gebelik takiplerinin yegane görüntüleme sistemi haline gelen bu teknolojinin ne kadar güvenli olduğunu anlayabiliriz.

Piezo ultrasonik teknoloji

Piezo cerrahisi İtalya’da 1980’li yıllarda geliştirildi. Yukarıda bahsettiğimiz ultrasonik ses dalgalarının, cerrahinin çeşitli alanlarında, özel bir prob (başlık) sayesinde cilt ve cilt altı dokulara hiçbir zarar vermeden, kemik üzerinde şekillenme yapmamızı sağlayan sistemdir.

Ortopedi, beyin cerrahisi, el cerrahisi, diş hekimleri ve çene cerrahisi kullanım bulduğu

Yazının Devamı

Endoskopik Kaş Kaldırma

24 Eylül 2019

Yüz bölgesi vücudun en çok dikkat çeken bölgesidir. Zaman içerisinde meydana gelen çizgiler, kırışıklıklar ve sarkmalar kişiyi olduğundan daha yaşlı ve mutsuz gösterir. Yüz ifadesini en çok etkileyen bölgelerden bir tanesi de kaş çevresidir. Kaş yapısı bakışları ve mimikleri doğrudan etkiler.

Bu nedenle burada meydana gelen değişiklikler yüz ifadesini direkt olarak etkiler. İdeal kaş şekli kişiden kişiye göre farklılık gösterir. Bu nedenle kaşa yapılacak olan her müdahale kişiye özel olmak zorundadır.

Bazı kişilerde kalkık kaş daha etkili olurken, bazı kişilerde ise daha düz bir çizgiye sahip olan kaşlar güzel bir görünüm elde edilmesini sağlar. Bu yüzden endoskopik kaş kaldırma işlemi yapılmadan önce detaylı bir muayene ve çalışma yapmak gerekir.

İşlem Nasıl Uygulanır? Kimler için uygundur?

Kaş kaldırma ameliyatları çok eskiden beri ilgi gören ve uygulamaya geçmiş olan estetik cerrahi konularından biridir. Yenilenen ve çok geliştirilmiş olan şekli ise; endoskopik kaş kaldırma; adını verdiğimiz, izsiz ve çok kısa iyileşme periyodu içeren yeni yöntemdir. Bu teknikle saçlı deriden milimetrik kesilerle kanallar açılarak çok küçük endoskoplar aracılığı ile kaş altı yapılar yukarı

Yazının Devamı

Göz Kamaştıran Trend

19 Ağustos 2019

Son dönemin en popüler estetik konularının başında göz çevresi estetiği geliyor. ‘’Badem Göz Estetiği’’ adı verilen uygulama ile gözlerdeki ifade; daha canlı, dinamik ve etkileyici hale getirilerek, yaşı ele veren bakışlar gizlenebiliyor ve güzelliği doğrudan etkileyebiliyor.

Çekici gözler, güzellik tanımıyla birebir örtüşür. İlk bakışta yüzde en dikkat çeken organ olan gözler, yaşı hem ele verebilir hem de saklayabilir.

Gelişen estetik tedavilerdeki teknoloji sayesinde genç ve dinamik bakışlar elde edilir ve yaş faktörüne olumlu etkileri olur. Görselliğin giderek daha çok önem kazandığı günümüzde, bakışlar da artık çok daha ön planda. Bakış estetiği 20’li yaşlarda bile artık talep edilir ve uygulanır bir hale geldi.

Peki nedir badem göz estetiği? Neden yapılır?

Gözün iç ve dış yan köşelerine kantus ismi verilir, badem göz estetiği, gözün dış kantusunun daha dışarı ve yukarı doğru çekilerek gözün yeniden şekillendirilmesi işlemidir.

Göz dış kantusunun aşağı doğru olması yorgunluğu ve düşük enerjiyi çağrıştırır. Etkileyiciliğin odak noktası olan gözlerde bu durum istenmeyen bir etkidir. Birçok kişi de bu nedenden dolayı bu operasyonu talep ediyor. Yapılan cerrahinin kısa, basit oluşu

Yazının Devamı

Boyun Estetiği ile Gençliğinize Kavuşun

15 Ağustos 2018

Yaşlanmaya bağlı kırışıklık ve sarkmaların en çok gözlemlediği bölgelerden birisi de boyun bölgesidir. Kişiler yüz bakımına karşı ne kadar hassas olsalar da boyun bölgesinin bakımını genellikle ikinci plana attıkları için bu bölge yüzden çok daha hızlı bir şekilde kırışıp sarkabilir.

Boyun bölgesindeki estetik ihtiyacının ilk nedeni zamanın etkileri olsa da hızlı bir şekilde kilo alıp verme, çene kemiğinin geride durması da bu bölgedeki sarkmaların artmasına ve derinin bollaşmasına neden olur. Bu tür durumlarda ise kişinin çehresini değiştirmek, daha genç ve fit bir görünüme sahip olmasını sağlamak için boyun estetiği operasyonuna başvurulur.

Boyun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Boyun estetiğinin nasıl yapılacağı tamamen kişinin ihtiyaçlarına ve beklentilerine göre şekillenmektedir. Bu operasyonda ihtiyaca göre boyun derisi gerilir, fazlalıklar alınır, yağ fazlası varsa alınır ve boyunda iç korse oluşturarak daha fit bir görünüm elde edilir.

Tüm bu işlemler kulağın ön kısmında kulak arkasına kadar devam eden bir kesi açılarak yapılmaya başlanır. Boyun bölgesinde fazlalık yapan, bollaşan ve sarkan deri toparlanır kulak arkasındaki kesiye dikilir. Boyun bölgesinde iç korse yapmak

Yazının Devamı

Göğüs Dikleştirme ile Sarkıklara Elveda!

1 Ağustos 2018

Zaman ve çevresel koşullar nedeniyle göğüslerde sarkmalar oluşabilir. Bu sarkmalar özellikle doğum ve emzirme gibi durumlarda daha da fazla olur. Çevresel ya da genetik nedenlerle göğüsler arasında asimetri ya da farklılıklar da meydana gelmektedir. Göğüs dikleştirme operasyonlarıyla bu farklılıklar da ortadan kaldırılır. Göğüslerde sarkmalar kendi içerisinde sınıflandırılmaktadır. Meme altı çizgisinde olanlara hafif sarkma, meme altı çizgisinden 2-3 cm altında orta dereceli sarkma ve 3 cm’den daha fazla sarkmaların olduğu durumlara ise ileri derece sarkma adı verilmektedir. Sarkma miktarına ve hastanın fizyolojine göre dikleştirme operasyonları da farklılıklar göstermektedir.

Bu operasyonlarda sarkık haldeki meme dokusu tekrardan doğal görünümüne kavuşturulmakta ve meme başı yeniden olması gereken yere çekilmektedir. Operasyon esnasında hangi teknik kullanılırsa kullanılsın, göğüs dikleştirme operasyonu sonrası iz oluşmaktadır.

Meme dikleştirme operasyonu genel anestezi altında yapılmaktadır. Hastadan hastaya göre farklılık gösterse de operasyon süresi yaklaşık olarak 3 saat kadar olmaktadır. Meme hacmi düşük olan hastalarda meme dikleştirme operasyonu ile beraber aynı zamanda

Yazının Devamı

Mutsuz ve Yaşlı İfadenizle Vedalaşın!

18 Temmuz 2018

Artık adı herkes tarafından bilinen botoks, clostridyum botilinum adlı bakteri tarafından oksijensiz ortamlarda üretilmektedir. Botoksun en büyük özelliği sinir iletimini geçici süreyle bloke ederek kasların uyarılmasını engellemektir. Botoksun etkisi geçicidir ve uzun süreli etki isteyenler için zaman içerisinde tekrarlanması gerekmektedir.

Temel olarak bir toksin olan botoks kırışıklıkları açar ve germe ile kaldırma işlemleri için kullanılır. Botoks uygulaması çok ince uçlu iğneye sahip enjektörler ile deri altına gerçekleştirilir. Derinin dermis tabakasına uygulandığı için sorun direkt olarak ortadan kaldırılabilir. Botoksun etkisi altında bir nevi felç etkisidir. Sinir uçlarının işlevi botoks aracılığı ile askıya alınarak meydana gelen kırışıklıklar ortadan kaldırılabilir.

Botoksun Etkileri

Botoks direkt olarak fiziksel bir etki ederken dolaylı olarak psikolojik etkiler de gösterir. Yüzde ve özellikle alın ile göz çevresinde meydana gelen kırışıklıkların giderek derinleşmesinin önüne geçmek için uygulanan botoks yüzde meydana gelen mutsuz ve yaşlı görünümü ortadan kaldırarak psikolojik de bir rahatlama sağlamaktadır.

Yüz bölgesinde yer alan cildin elastikiyetini kaybederek

Yazının Devamı

Saç Modelinize Kulaklarınız mı Karar Veriyor?

12 Temmuz 2018

Yüz bölgesindeki herhangi bir orantısızlık, yüz bütünlüğünü bozuyor. Özellikle de kulakların yüz bölgesine oranla olması gerektiği orantıda olmaması güzelliğinize gölge düşürebilir.

Kulaklarda yaşanan deformite hangi yaşta olursa olsun psikolojiyi olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kulakları saklamak için türlü türlü çabalar gösterilmektedir. Bu çabalara örnek olarak saç modellerini gösterebiliriz. Kadınlar; kepçe kulaklarını saklamak için saçlarını sürekli salık bırakmak, saç bandı takmak, kulaklarını saklayacak şekilde ensede saçları toplamak gibi hilelere başvururken, erkekler; saç kesim modellerini kulaklarına göre belirlemektedir.

Kepçe kulaklar, kişinin özgüvenini sarsmaktadır. Kulak kepçesinin yüzle olan orantısızlığından ileri gelen kepçe kulak problemi; doğumsal ya da doğumdan sonra oluşabiliyor. Bu problemler ise kulağın tam ya da kısmi yokluğu, kulak çevresindeki kıkırdak çıkıntıları, buruşuk kulak görüntüsü, sivri kulaklar olarak sıralanabilir.

Özgüven Eksikliğine Yol Açıyor

Kepçe kulak estetiği ile bu problemden kolayca kurtulabilirsiniz. Estetik açıdan etkili sonuçlar veren kulak estetiği ile kulak yüzle uyumlu hale getirilmektedir. Bu ameliyatın 6 yaşına kadar yapılması

Yazının Devamı

Yağlarla Mücadelede En Etkili Silah: Liposuction!

4 Temmuz 2018

Diyet, spor, sağlıklı beslenme ile bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için uzun bir süreç ve sağlam bir irade gerekiyor. Yemek kültürü oldukça gelişmiş olan bir toplumda iradeye sahip çıkmak bir hayli güç oluyor. Güçlü bir irade olsa bile uzun süreç gerektirmesi sancılı bir hal alabiliyor.

Yaza formda girmek ve bölgesel fazlalıklardan kurtulmak için sarf ettiğiniz çabadan tatmin edici sonuç alamayanlar için liposuction oldukça etkili sonuçlar doğuruyor. Üstelik vücudumuzun rejime dirençli bölgelerinde meydana gelen yağlanma, hoş olmayan görüntülere yol açmasının yanı sıra psikolojiyi de olumsuz etkiliyor.

İstenmeyen Yağlardan Kurtulmak Zor Değil!

Hem psikoloji hem de fiziğinizi olumsuz etkileyen bölgesel yağlanmalardan liposuction ile kurtulabilirsiniz. Bu işlem için yağ alınan bölgeye tümesan dediğimiz ağrı kesici ve kanamayı azaltıcı özelliği olan sıvı verilir sonrasında yağlar çekilir. Bu yağların çekilmesi için çeşitli teknikler mevcuttur. Bunlar; klasik liposuction, power asisted(motor yardımlı) liposuction, lazer liposuction veya vaser liposuctiondır.

Gelişen teknolojiye paralel olarak istenmeyen görüntülerden kurtulmakta bir hayli kolaylaşıyor. Bölgesel yağları vücuttan cerrahi

Yazının Devamı