Özgür Kaynar

Özgür Kaynar

ozgur.kaynar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kalbi İzmir için atan bir Manisalı
PEK bilinmiyor ama...
İzmir Milletvekili olmamasına rağmen, Ankara’da İzmir için çalışan bir isim Recai Berber...
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, Ak Parti Manisa Milletvekili Berber, mesaisinin önemli bölümünü hem Manisa’ya hem İzmir’e ayırıyor.
Aliağa-Menderes Banliyösü’nün TCDD ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla tamamlanmasında...
Uzun yıllar rafta bekleyen çevre yolunun ulaşıma açılmasında ve duble yolların yapımında...
1993’te başlanan ama bir türlü bitirilemeyen Beydağ Barajı’nın Küçükmenderes’e hayat verir hale gelmesinde...
Daha pek çok hizmette Recai Berber’in önemli payı var.
İzmir’e her geldiğinde Karayolları’ndan DSİ’ye mekik dokuyor, yatırımları yerinde takip ediyor, zamanında bitirilmesi için gayret ediyor.
İktisat ve maliye uzmanı Berber, İzmir için bu kadar uğraşırken, “Hükümet bize üvey evlat muamelesi yapıyor” denilmesine üzülüyor.
Bu eleştiriyi haketmediklerini söylüyor, “Ak Parti, İzmir’i üvey evlat olarak görseydi ve kamu kaynaklarından gereken pay verilmeseydi şu an Aliağa-Menderes Banliyösü bitmemiş olurdu. TCDD ve Büyükşehir ortaklığıyla hizmete açıldı. Böyle bir örnek başka bir yerde yok” diyor.
Berber, Hükümet’in, başka partilerin yerel yönetiminde olduğu yerlere kesinlikle siyasi gözle bakmadığının altını çiziyor, şunları da ekliyor:
“Önemli olan belediyelerin projelerini iyi hazırlayıp sunabilmeleri... Rasyonel ve mantıklı her girişime gereken destek sağlanıyor.”

Haberin Devamı

Kalbi İzmir için atan bir Manisalı
TURGUTLU’YA OTOYOL PİYANGOSU ÇIKTI
Son dönemde Torba Yasa Tasarısı’yla da adından sıkça söz ettiren Recai Berber’in gündeminde şu an İzmir-İstanbul Otoyolu var.
Berber, merak edilen iki konuyu benimle paylaştı. “İzmir etabının ne zaman başlayacağı” sorusuna, “Önümüzdeki birkaç ay içinde” yanıtını verdi.
“İki kent arasında ulaşımı 3.5 saate indirecek otoyolun güzergahı nasıl olacak” dediğimde ise...
Zannedildiği gibi Manisa merkezi üzerinden geçmeyeceğini dile getirdi, “Turgutlu üzerinden Saruhanlı’ya doğru ilerliyor. Manisa merkezine çevre yoluyla bağlanacak. Saruhanlı’dan sonra Akhisar ve Kırkağaç yakınlarından, Balıkesir merkezinin batısından geçecek” dedi.
Çocukluk ve gençlik yıllarımın geçtiği, her köşesinde bir anım bulunan Turgutlu’nun başına ulaşım kuşu konmuş da haberimiz yokmuş.
Pek çok yerleşim yerinin uzağından geçen İzmir- İstanbul Otoyolu’nun tam da 12’den vuracağı Turgutlu’da neler değiştireceğini tahmin etmek zor değil. Turgutlulara müjde olsun...
Recai Berber’in müjdeleri bununla sınırlı kalmadı, devamı da geldi:
“Manisa’yla İzmir arasında ulaşımı kolaylaştıracak Sabuncubeli Tüneli’nde artık sona gelindi. İhalesi önümüzdeki günlerde yapılacak, 2011’de inşaata başlanacak, iki yılda hizmete açılacak. Akhisar-Salihli arasındaki bölünmüş yol ihale ediliyor. Burası da iki yılda tamamlanmış olacak. Soma-Akhisar bölümü ise mayısta hizmete girecek. Böylece Soma’dan Salihli’ye kadar ulaşım duble yolla sağlanacak. Ege’nin iki önemli merkezi İzmir’in ve Manisa’nın dörtbir yanını bölünmüş yollarla adeta dantel gibi işliyoruz. Bu ulaşım atağıyla bölgemiz turizmden sanayiye daha da kalkınacak...”

Haberin Devamı

blog
AHMET KAÇAR: Milliyet EGE’deki dünkü haberiniz sanırım İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu’nda şok etkisi yapmıştır. Gerçekten bu Torba Yasası çerçevesinde Ankara yıllardır arap saçına dönen metro olayına el koyabilir. Zaten merkezi hükümetlerin işi değil midir bu tür projeleri hayata geçirip kente kazandırmak? İstanbul ve Ankara’da bu işler böyle olmuyor mu?

Haberin Devamı

GÖRÜŞLERİNİZİ GÖNDERİN, ‘BLOG’DA YAYINLAYALIM