Her detayda Türk imzası

22 Mart 2020

Tek proje ile ekonomiye 3 milyon euroluk katkı

Lahey’deki görkemli malikane projesinde Türk imzası

Türk kalitesini ve estetiğini Hollanda’daki malikane projesine taşıdık

Türkiye’nin gayrimenkul sektöründeki başarısı malum. Bu başarıda Türk kalitesini ve estetiğini dünyanın farklı ülkelerine taşıyan mimar, müteahhit ve mühendislerin önemli bir payı var. Bazen bir tasarım, onlarca yeni tasarıma referans olabilir. Bunun en bariz örneğini Hollanda’da yaşıyoruz.

Sosyal medya hesabımdan bir teklif aldım. Daha önceki projelerimin görsellerinden etkilenen Türk asıllı Hollandalı bir iş insanı, dev bir malikane projesi için kapımızı çaldı. Gerekli değerlendirmeler ve görüşmelerin ardından 3 milyon euroluk bir malikane projesini ilmek ilmek örmeye başladık. Dev malikanenin tasarımını, dekorasyonunu ve bütün iç mimarlık uygulamalarını üstlendik.

Her detayda Türk imzası

Proje Hollanda’nın “Den Hagg” olarak da bilinen Lahey kentinde yükseliyor. Ekibimizle birlikte elimizi taşın altına koyduk. Malikanenin kaba inşaatını Ho

Yazının Devamı

Orta Doğu Cafe ve Restoran Mekanlarına Türk Dokunuşları

6 Ocak 2020

Türkiye’de son yıllarda çok ciddi anlamda gastronomi sektöründe ilerlemeler kaydedilmiştir. Sektördeki bu ilerleyişin yanı sıra; mekânların iç mimari ve dekorasyon anlamında da kendilerini bir üst çıtalara taşımasına vesile olmuştur. Şerif Soğukbulak olarak ben de; sektörde birçok cafe ve restoran projesi yaparak referanslarımı bu alanda da epey çoğaltmış durumdayım.

Türkiye’de yaptığımız işlerin yankıları hem Avrupa hem de Ortadoğu’da sosyal medyanın da gücüyle çok farklı kişi ve sektör yatırımcısına ulaşması sebebiyle Ortadoğu’nun en gelişmiş ve refah seviyesi en üst düzey ülkelerinden biri olan Kuveyt’te proje yapma imkânı vermiştir.

Kuveyt’te tasarımlarını tamamladığımız projenin tasarım ve görsellerini sizlerle paylaşacağım;

Yaklaşık olarak 1480 m.2’lik bu restoranın, aslında bir Akdeniz mutfağı olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Yazının Devamı

Dekorasyonun Satışa Olan Etkisi

18 Kasım 2019

Mekanlarda tasarım ve dekorasyon müşterilerin dikkatini çekmek ve onları cezbetme noktasında her zaman etkili olmuştur.

İstanbul Bahçeşehir’de tasarımlarını yapmış olduğumuz bu mücevher mağazası bunun en belirgin örneği olmuştur. Bu mağaza, özgün tasarımıyla müşteriyi içeriye davet ediyor. Mağaza dekorasyonunun dış cephesinden vitrinine, mücevher sunum bankolarından aydınlatmasına kadar her detayındaki emek ve özen kendini ilk bakışta hissettiriyor.

Mağazanın girişinde sizi camlı sürgülü kapı, prekast dış cepheyi bütünleyen ahşap giydirme vitrin, kapının etrafını özenle çevreleyen antik kale tuğla kaplamalar, aydınlatma aparatlarıyla daha da güçlenmiş prekast sütunlar karşılıyor.Mücevher ve kuyumcu dış cephe mağaza dekorasyonu, içerideki ihtişamlı dekorasyona ve birbirinden şık mücevherlere de yol gösterir gibi…

Ahşap, tuğla cam ve mermer

Mağazanın dekorasyonunda ahşap, tuğla, cam, mermer ve mobilyalarda kullanılan özel ahşap ön planda. Kapı girişine yerleştirilen iki özel vitrin de ahşap kaplama… Led

Yazının Devamı

Şıklık ve Konfor Buluşur mu?

12 Kasım 2019

Bir mekanda öncelikle aranan şıklık ve konfordur. Şıklık içeri çeker, konfor ise sizi mekanda tutar. Hem şık hem konforlu bir mekansa aranan, Bahçeşehir Mr. Hookah bu konsepte uygun tasarladığımız bir proje. Hayata geçirilirken her aşamasında özel tasarım objelerle hayat bulan mekanı, gelin birlikte tanıyalım.

Yüksek tavan ve geniş büyük pencerelerle ışığı içeri taşıdığımız mekana, renklerle de canlılık ve enerji kattık. Hem koyu hem soft tonları bir potada harmanlayarak, kahveyi pembeyle, laciverti yeşille buluşturduk.



Deri ve kadife dokulu oturma grupları, farklı sohbetlere uygun tasarlandı. Uzun sohbetlere deri koltukların rahatlığı, özel tasarım yeşil kadife koltuklara ise keyifli buluşmaların izi düşsün istedik.

Yazının Devamı

Klasik mi Seversiniz

28 Ağustos 2019

Yaşam tarzınız kişiliğinizi yansıtır. Eviniz, arabanız, mobilyalarınız sizi tanımlar. Tercihleriniz, öncelikleriniz hayatınıza yön verir. Yaşam alanlarınız ve ofisiniz sizin yansımanızdır. Peki, siz klasik mi seversiniz, yoksa modern mi? Tercihiniz hangisinden yana?

Bu soruyu yanıtlamakta kararsız iseniz son projelerimizden biri olan Emirgan’daki ofis tasarım ve uygulama çalışmamızı sizlerle paylaşalım. Böylelikle seçiminizi buna göre yapabilirsiniz.

Ofisimiz Emirgan’da sahile bakan bir cepheye ve harika deniz manzarasına sahip. Ofisin tasarımını planlarken hem klasik hem modern dekorasyon tercih ettik. Müşterimizin beğenileri doğrultusunda iki farklı ofis tasarladık.

Klasiği tercih eden, her daim ahşabın sıcak dokusunu ve rengini kullanmayı seçenler için ilk tasarımımızda bu konsepti izledik. Ahşap oymalı kitaplık, el emeği oymalı çalışma masası, sütunlar ve ahşap kaplama duvarlar... Ahşabın sıcaklığını dışarıdan gelen gün ışığı ve dev avizelerle daha da ısıttık.

Klasik ofis tasarımı

Farklı ebat ve şekillerdeki dev avizeleri, sarı ışığı ile ortamı daha da yumuşatan abajurlarla destekledik. Antika aksesuar ve tablolarla tamamlanan ofiste çalışırken kendinizi keyifli,

Yazının Devamı

Renklerin Mekana Kattığı Karakter

22 Temmuz 2019

Mimari projelerin en önemli özelliği özgün, benzersiz ve nevi şahsına münhasır oluşudur.

Aynı işi yapan, hatta aynı cadde üzerinde bulunan farklı iki mekanın bile kendine özgü yanları ve yönleri olmalıdır. O işletmenin kurucularını yansıtan ve oranın birer parçası olması beklenir. İşte bu sebeple mimar ve mimarlık şirketleri de mutlaka kendi imzasını nakşetmelidir belli belirsiz. Hatta, gelecek olan misafirlerin bile kendilerinden bir şeyler bulabilmeleri sağlanmalıdır.

Ataköy’deki Cafe&Restoran’ı hayal ederken, gece Ataköy’ün büründüğü o eşsiz lacivert ambiansla karşılaştık ilk olarak. Ataköy’ün ruhunu birebir yansıtıyordu. Mimari olarak eksik olan sadece lacivertin yanına ince zarif altın sarısı metal süslemeler, gerisi zaten kendiliğinden gelmeye başlamıştı.

Blu Matto için zeminde özel kesim mermer uygulaması şahane, rahat oturma grupları ve duvarları süsleyen birbirinden farklı sıradışı tablolarla hayal ettiğimizden daha güzel bir mekan çıktı ortaya...

Mutlu haftalar.

Yazının Devamı

Sultanahmet’te Bir Tasarım Otel

7 Mayıs 2019

Yaşam mekanları tasarlamayı fazlasıyla sevmişimdir. Sizlere bu hafta tasarımını yeni bitirdiğim ve uygulamasına başladığım bir butik otel projesinden bahsedeceğim.

Proje Sultanahmet’te boy gösteriyor. Girişten çatı katına kadar her detayı özenle planlanmış bu otel 4 katlı. Antik sütunlarve ferforje balkonlarla süslenen otelin cephesi prekast kaplama. Girişi ve balkon köşelerini kaplayan pembe çiçekleri ile her mevsim yaz havası taşıyan otel, katlardaki pencere önü balkonları ve pencere sövelerindeki antik detaylar keyifli oldu gerçekten.

Ön cephesinde ferforje ve begonvil ağacından yapmış olduğumuz sarmaşık, otelin girişini adeta fotoğraflık bir köşeye dönüştürdü.

Renkli giriş kapısı ve pembe açan begonvilleriyle gerçektende dört mevsim müşterileri tarafından sıkca tercih edileceğini düşündüğüm bir giriş oldu.

Cephede pencereler antik sütunlarla dikey kesilirken, sütunların farklı boyutları da ortaya koyduğu algı oyunlarıyla cephede farklılık yapmayı düşündüm.

Giriş holü sade ve şık

Yazının Devamı

“Tam Instagramlık”

24 Nisan 2019

Instagramlik Cafe ve Restoranlar

Instagramın hayatımızda ne denli yer kapladığı hepimizce malum. Öyle ki paylaşımlarımıza gelen tepkilerin içten içe seçimlerimizi etkilediği bir anlamda trend etkisi yarattığı yadsınamaz bir gerçek. İşte bu gerçek değişen dünyanın yeni terimlerinden birini ortaya çıkardı.

“TAM INSTAGRAMLIK”

Tam ınstagramlık anlar
Tam ınstagramlık manzaralar

Yazının Devamı