Serkan Ünsal

Serkan Ünsal

serkan@serkanunsal.com

Tüm Yazıları

Bu hafta takip edebildiğim iki demo günü vardı. Biri Fintech Istanbul’un desteklediği Fintech Demo günü, diğeri ise KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu Demo Günü. Fintech Demo Gününde gördüğüm kadarıyla artık fintech girişimleri sadece ödemeye kısıtlı kalmamışlar. KWORKS COVID-19 Ekspres Platformunda ise oldukça ilginç girişimler var. Arama motorlarından arayıp incelemenizi öneririm.

Girişimciler için Sahneye Çıkma Vakti

Fintech Demo Günü

Fintech İstanbul desteğiyle düzenlenen demo gününde sekiz girişim sahne aldı. Kişisel öngörüm en az iki tanesi önümüzdeki bir iki ay içerisinde yatırım alacak düzeyde. Girişimlerle ilgili kısa kısa bilgiler şu şekilde;

Haberin Devamı

Ayonvi : Büyük ve orta ölçekli marketlerde akıllı alışveriş arabasıyla ürünleri ko-layca okutup kasaya gitmeden alışveriş arabasında ödeme yapmayı sağlıyor.

CryptoIndexSeries : Yapay zeka tabanlı kripto veri analiz ve alım-satım platformu.

Hamilinden.com : Kurumlar ve bireyler için finansman platformu.

Lumnion : Yapay zeka ve makine öğrenmesi kullanarak sigorta sektörüne yonelik risk/fiyat modellemesi platformu geliştiriyor.

Öneriver : Öneriver Robo-Danışman, bireysel tasarruf sahiplerinin kişiye özel varlık yönetimi hizmeti almasını sağlayan dijital varlık yönetimi platformu.

Preticks : İnternette yayınlanan finansal haberlerin şirketlerin hisseleri üzerindeki olası etkilerini yapay zeka teknolojisi ile tahmin eden bir sistem.

Rackle : Firmaların dünyanın her yerindeki banka hesaplarıyla bağlantı kurmasını sağlıyor.

Winngie : Gerçek kişilerle p2p döviz alım satım ve para transferi girişimi.

Girişimciler için Sahneye Çıkma Vakti

KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu Demo Günü

Koç Üniversitesi Girişimcilik Merkezi KWORKS’ün İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteğiyle kurduğu KWORKS COVID-19 Ekspres Platformu Demo Günü geçtiğimiz salı günü online olarak gerçekleşti. Platform, COVID-19 salgınının olumsuz etkile-rini azaltmaya yönelik hızlı uygulanabilecek çözümler geliştiren ileri aşama girişim-ler ile bu girişimlere finansal kaynakları dışındaki kaynaklarını dayanışma içinde açan şirketleri, kamu kurumlarını, STK’ları, odalar ve birlikler ile yatırımcıları bir araya getirdi. Girişimlerle ilgili kısa kısa bilgiler şu şekilde;

Haberin Devamı

SterilBox : Restoran/Cafe veya online market siparişlerinin teslimat anında steri-lizasyonunu gerçekleştiriyor.

ServisSoft : Teknik servis hizmetlerinin uçtan uca takip edilmesini ve yönetilmesini sağlayan bulut tabanlı bir SaaS girişimi.

İltema : Isı yayan teknik tekstiller üzerine çalışan bir firmadır. Ar-Ge süreci tamamlanan ürünlerin ihracatını ve ticarileşme faaliyetlerini sürdürmektedir.

IWROBOTX : Deniz yüzey temizliği yapan otonom deniz araçları üretiyor. Bu araçlardan Denizatı Doris; görüntü işleme ve yapay zeka algoritmaları kullanarak deniz yüzeyindeki atıkları tanır, toplar, kategorize eder ve bu atık verilerini inter-net ortamına aktarıp rapor olarak hazırlıyor.

Ortus4C : Dijitalleşmeyi hedefleyen firmalara yönelik uzaktan görüntülü danışmanlık, asistans ve destek hizmetleri verebilecekleri alt yapı çözümleri sunan, canlı destek, görüntülü görüşme, chatbot ve sosyal medya entegrasyon modülleri ile birlikte iş süreçlerinin otomatize edilmesini ve uzaktan yürütülmesini sağlayan yeni nesil bir iletişim platformudur.

Haberin Devamı

Baktek Çevre Teknolojileri (BioGuy 2) : Girişim, fabrika gibi büyük tesislere ku-rulabilen kompak atık su arıtma çözümleri geliştiriyor.

PulpoAR : E-ticaret platformları ve dijital reklamlar için artırılmış gerçeklik ve ya-pay zeka teknolojilerini kullanarak sanal deneme çözümleri geliştiriyor.

Macerita : Türkiye'ye özel interaktif macera haritası olarak konumlanan Macerita bir doğa sporları platformu.

SmartOpt : Girişim, matematiksel ve istatistiksel modelleme, yapay zekâ ve opti-mizasyon teknolojilerini kullanarak tedarik zinciri ve lojistik operasyonlarında yüzde 30'a varan maliyet tasarrufu sağlayan derin teknoloji çözümleri sunuyor.

Bugbounter : Bağımsız güvenlik araştırmacıları sayesinde, kurumların ve şir-ketlerin siber güvenlik açıklarının bulunmasını sağlayan BugBounter, aynı zaman-da bu açıkların doğrulanmasını, raporlanmasını da mümkün kılıyor. Crowdsourc-ing (Kitle kaynağı) ile hizmet veren platform, alınması gereken aksiyonların takibini yapıyor.