Serpil Yılmaz

Serpil Yılmaz

syilmaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

“...Mustafa Kemal, Fatih Sultan Mehmet... Ruh mimarlarımız Yunus Emre’ler çıkıyor karşıma. Hayat sayfamın boş kalmış paragrafları dolmaya başlıyor birden. Her yer aydınlanıyor, masmavi bir gökyüzüne doğru, onlarla kanatlanıyorum en çok...
Ve kendime gelmeliyim diyorum... Aciz kalemime sarılıyorum. Boş durmamalıyım, oyalanmak için vaktim yok... Yeniden başlıyorum geleceğimi düşlemeye, güzel yarınlar için çalışmaya... Ülkemin dört bir yanında çiçekler yetiştirmek istiyorum. Kendimi borçlu saydığımız bu topraklarda vefakâr ve fedakâr sözcüklerini sıfat edinmek istiyorum...”
Bir hayırseverin yaptırdığı Yalova Dr. Muhtar Yıldız Kız Yurdu’nun öğrencisi Binnur Elikesik’in umutlarını okuyoruz.
Dün bu satırları gözaltına aldılar.
Milliyet’in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte yürüttüğü “Baba Beni Okula Gönder“ (BBOG) kampanyasının açtığı, “Geleceğim“ konulu kompozisyon yarışmasına gelen yüzlerce mektuba pranga vurdular!

Haberin Devamı

Töreleri aşıp geldiler
Geçen cuma günü gazetede Milli Eğitim Bakanlığı, İl Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Pircioğlu’nun da yer aldığı BBOG jürisi olarak toplandık.
Gençlere yazı yazma alışkanlığı kazandırmak amacıyla açtığımız yarışma ifade güçlerini ortaya çıkarıyordu.
Umutla kaleme sarılan kızlar; kan davasını, töreleri, yoksulluğu ve yokluğu aşıp geldikleri sıralardan bize sesleniyorlardı:
“Yazdığımız kâğıtlar gibi beyazdır gelecek. Hazırlayabildiğimiz ve karşıladığımız kadar güzeldir gelecek. Doğmuş bir bebeğin yaşayacağı günlerdir gelecek.”
“Bir mahkemede, haksız yere üzülen birini savunuşumu, onun özgürlüğüne kavuşabilmesi için çırpınışını görüyorum. Hissediyorum ve biliyorum, o günler çok da uzak değil.”

Haydi kızlar gözaltına
Geleceğine sarılan bu gençler belki de hayatlarının en unutulmaz darbesini dün aldılar.
Ergenekon operasyonu BBOG projesini başlatan Milliyet İş Geliştirme Grubu Başkanı Tijen Mergen’i gözaltına alıyor, ÇYDD Başkanı Prof. Dr. Türkân Saylan’ın evini didikliyor!
Saylan’ın çalışma arkadaşı ne kadar çağdaş kadın varsa hepsini gözaltına alıyorlar:
Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Dr. Filiz Meriçli, Nursel Gülter, Perran Yorgancıgil, Nur Gerçel...
ÇYDD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Türker Minibaş’ı rahmetle anıyorum. 6 Şubat 2009 günü aramızdan ayrılan Minibaş, bu ibret verici tabloya şahit olmadı!

Haberin Devamı

At izi, it izi
Anadolu’nun dört bir yanında 29 kız yurdu ve 9 köy okulunun yapılmasını, 7 bin kız çocuğunun burs almasını sağlayan bir proje, “darbe zanlısı“ hale getirilmek isteniyor.
At izi ile it izi birbirine karıştırılıyor.
Dördüncü yılında, eğitim gönüllüsü yüz bini aşkın bağışseverin katkısıyla, Türkiye’nin en çok ödül toplayan sosyal sorumluluk projelerinden biri haline gelen BBOG kampanyasının damarları kesiliyor.
Saylan ile birlikte yaptığımız Urfa yolculuğu aklıma geliyor.
Havaalanına doğru yol alırken, Mergen, telefonuna gelen acı haberi anons ediyordu:
Hrant Dink’i vurmuşlar!!!
Minibüsün içi acıya boğulmuştu. Saylan o sırada dostlarından gelen telefonlara, “Yiğit adamdı. Türkiye Atatürkçü bir Ermeni vatandaşını yitirdi!” diyordu.
Hale bakın; Mergen ile Saylan’ın ve aydınlık kızlarımızın yolları Hrant’ın katilleri ile Ergenekon operasyonunda mı kesişecekti?!