Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

Seyahat Pazarlama Uzmanı Sarp Özkar

kesiftutkunu@gmail.com

Tüm Yazıları

Bir yurtdışı seyahat uzmanı olarak, 80’in üzerinde ülke görmüş olmama karşın, 2.ci oğlumun da doğumu ile beraber ailecek yurtdışı seyahatlerini unutmak zorunda kaldık. 2.ci çocuk isteyenleri karamsarlığa sürüklemiş gibi olmayayım ancak 2 çocuğunuz var ise, yurtdışına gitmek zor bir uğraş. En iyi seyahat bence bu koşullarda, yurtiçinde deniz kenarında, mümkünse aynı tesisten çıkmadan tatilini tamamlamaktır. Yalnız bir şartla! Oteliniz mutlaka ve mutlaka çocuk dostu olmalı! Çocuk dostu otel de ne demekmiş, dediğinizi duyar gibi oluyorum.

ÇOCUK-BEBEK DOSTU OTEL NEDİR? lütfen daha önce yazdığım yazım için tıklayınız…


Geçtiğimiz senelerde, işte sırf bu yüzden Limak oteller grubuna bağlı Kemer Limra ve Belek’teki Limak Atlantis otellerinde kalmıştık. Türkiye’de tabii ki bir sürü çocuk-bebek dostu otel var, ancak bizim tercihimiz otelpuan, tripadvisor gibi şikayet/tavsiye sitelerinden en çok beğenilen otelleri araştırıp, çocukla ve bebeğimizle çıkacağımız seyahati şansa bırakmamak oldu. Her iki deneyimimiz sonrasında da, bu tarz tavsiye sitelerinin ne derece objektif olduklarını ve incelemek konusunda ne denli doğru bir iş yaptığımızı anladık. Geçtiğimiz yaz dönemi için de, işimizi şansa bırakmamak adına gerek hizmet kalitesinin oturmuşluğu ve çocuk-bebek dostu bir zincir olması nedeniyle Belek’te Limak’ın bu defa Arcadia otelini tercih ettik. Bu seferki seyahatimde, bir otelin çocuk-bebek dostu gözüyle bakarak madde madde servislerini çıkarttım.

İşte Çocuk-Bebek dostu olarak tatilimde, otelimde deneyimlediklerim :

1 - Çocukların en çok hoşlandıkları yer olan Mini Club’ın bahçesinde korsan temalı devasa bir kaydırak, salıncak, tırmanma alanı olan oyun alanı.
2 - Mini Club’da bakıcılık hizmetlerinin son derece profesyonel, animatör-pedagoglar tarafından yapılması önemli bir artı. Ayrıca dünyanın çeşitli yerlerinden çocukları o kadar güzel kaynaştırıyorlar ki, çocuğunuz ertesi gün sabahtan Club’a gitmek için kendisi can atmaya başlıyor.
3 - Mini Club içerisinde ve tesisin genel kullanım alanlarında çocuklara özel aktiviteler. Mesela Mini Club’da film seyrediyorlar, T-Shirt boyama yapıp yeteneklerini sergileyebiliyorlar. Ayrıca Mini Club’da 2 saat kadar süren İllüzyonist gösterisi ilgi çekici. Ayrıca Madagascar çizi film karakterlerinin çocuklarla buluşup oyunlar oynamalarını sağladıkları için de sonsuz teşekkürler. Çizgi filmini seyrettikleri karakterlerle buluşmak paha biçilemez. Tesisin genel kullanım alanlarında da çocuklara özel barbekü partisi, balonlu, yüz boyamalı çocuk temalı partiler ilgi çekici.

Haberin Devamı

4 - Otelde çocuklar için ozonla dezenfekte edilen bir çocuk havuzu ve çocuk-bebek yaş gruplarına özel ayrı ayrı kaydırak ve su fıskiyelerinin bulunması da çok güzel.
5 - Hele ki, çocuk havuzunun hemen 10 metre kadar yanında çocuklar için özel tuvaletler ve el yıkama alanları gerçekten kurtarıcı. Çocuklar malumunuz havuzda tuvaletlerini fazlasıyla tuttuklarından, baba tuvaletim çok geldi dedikleri anlar için ideal bir iş olmuş.
6 - Açık büfe gittiğinizde, çocuklara özel yoğurtların, sebzelerin, makarna, pilav ve köfte gibi özel bir çocuk büfesinin ve çocukların bir arada oturması için ayrı masaların olması da kendi işlerini kendileri yapabilmeleri adına çocukları cesaretlendiri güzel bir şey.
7 - Alakart restaurantlar İtalyan, Balık, Türk veya Çin restaurantına gittiğinizde, her menü içinde çocukla ilgili bir menü alternatifi bulunması da süper. Üstelik Limak misafirperverliğinde sıkça karşılaştığımız üzere, Çin yemeği konusundab sorun yaşayacak bir çocuğunuz var ise şayet, şefler hemen çocuğunuz için İtalyan restaurantından çorba veya açık büfeden ne isterseniz getirtiyorlar.

Haberin Devamı


8 - Otelin hemen her yerinde, sımsıcak havada serinleyebilmeniz veya kahvenizi yudumlayabilmeniz için Bar’lar bulunuyor. Bu barlarda üzerinde Kid’s Bar yazan merdiven düzeneği ile çocuğun bar seviyesine çıkıp, servis personelinden birşey isteyebiliyor olmaları da çocuğa ne denli önem ve değer verildiğinin bir göstergesi.
9 - Her akşam şovlarından önce mutlaka çocuklar için bir aktivite ve animasyon programı olması önemli bir artı. Bu arada bazı günlerde Lion King gibi sadece çocuklara özel animasyonlar da yapıyorlar, o günlerde aileler de çocukları ile birlikte eğlenebiliyor.
10 - Çocukla seyahat ederken tercihim genelde Belek… Zira deniz kenarı kum ve çocukların kumdan kale yapmaları için ideal. Üstelik deniz bir anda da derinleşmiyor, bu da çocuğunuzda aklınız kalmaması adına önemli.
11 - Havuz kenarındaki çocuk kaydıraklarına merdivenler tırmanarak değil, zemininde ayakaların kaymayacağı düzenekler sağlanmış ve hafik yokuş tırmanış şekliyle kolayca kaydıraklara ulaşımın nimetini, karşınıza çıktığında anlıyorsunuz.
12 - Otelin içinde yürüyorsunuz bir bakmışsınız elinde bir kovadan su akan, güzel bir çeşme. Tabii ki çocukların boyutunda ve yine onların ilgisini çekmek için tesisin içini süslemişler.
13 - Mini Golf çocukları en çok aktivitelerden biri. Çocuğunuz varsa uzun süre bu aktivite ile oyalanacaktır.
14 - En büyük nimetlerden biri belki de, ister açık büfe, ister alakart restauranta gidin, çocuk sandalyesi istediğinizde, üzeri özel bir streç filmle kaplanmış, çocuğunuz için özel temizlenmiş haliyle getiriyorlar. İçiniz rahat, çocuğunuzu oturtabiliyorsunuz.
15 - Otelin büyükler için yapılmış olan havuzu Pamukkale’nin beyaz travertenleri ile dekore edilmiş. Travertenler üzerinden akan suların aşağıya süzülmesi ve travertenler üzerinde oluşmuş küçük havuzlar çocukların en çok oyun oynayacakları alanlardan biri olacak.
16 - Çocuklar katıldıkları animasyonlar veya gün içinde sabahtan akşama kadar animasyon etkinlikleri çerçevesinde yarışmalar yapıyorlar. Kazanan çocuklar madalya kazanırken, akşam animasyonu sırasında tüm çocuklara özel sertifikalar dağıtılıyor. Böylece sahneye gelen çocuğumuz, medeni cesaret anlamında da pozitif etkilenmiş oluyor.
17 - Odanız gittiniz yemek için tam hazırlanacaksınız, o yatağın üzerindeki de ne? Çocuklar hoşlansın diye havlular katlanılarak yapılan pet şiden gözleri ile timsahlar veya kuğular çocuklarınızı gerçekten mutlu ediyor. İnanın her akşam odaya dönerken, acaba abla bu akşam bana hangi hayvanı yapmıştır şeklinde çocuğunuzun heyecana kapıldığına şahit olacaksınız.

Haberin Devamı


18 - Çocuğunuzu yıkamak için banyoya girdiniz, çocuk ve bebeğiniz için özel şampuan, duş jeli ve sabunlanma lifi de bulunuyor.
19 - Çocuklar için yapılmış çocuk tuvaletlerinde tüm klozetler, lavabolar ve herşey çocukların boyutlarında.
20 - Akşam bir köpük partisi veriliyor, çocuklar için de kalabalık olmayan ferah alanlar organize edilmiş, köpük partisinde en çok eğlenen yine çocuklarınız oluyor.
21 - Deniz kenarı ile havuz arasında konumlanmış Pavillion ismi verilen, özel Lounge Bungalow’larını mutlaka kiralayın. Açık büfe veya Alakart restauranttan ne isterseniz ayağınıza kadar getiriyorlar. Günde 2 defa karpuz, kavun, üzüm ve elmalı meyve tabağı, bungalow’un içerisinde ağzına kadar dolu minibarda içecekler ve atıştırmalıklar yer alıyor. Ayrıca çocuğunuzu mutlu edecek dondurma servisi de yapılıyor. Bungalow içindeki telefonla her an sipariş verebilir veya birşey isteyebilirsiniz. Çocuk tuvaleti yanı başında olduğu gibi, çocuğunuz havuza da gitse önünüzde, denize de gitse önünüzde oluyor.


22 - Çocuk-bebek dostu otellerde sağlık sorunları olabileceği de düşünülerek, doktor da 24 saat bulunduruluyor.
23 - Çocuğum var ama bebek de çocuk da sayılmaz. Aslında Teenager, bize ne faydası var derseniz, tesiste Teenager’lar için de bir Club ve gün boyu animasyon faaliyetlerini içeren programlar da veriliyor. Böylece genç arkadaşımız, kendi yaşıtları ile aktiviteler yapabiliyor.
24 - Çocuklar için animasyonların yanı sıra, her hafta Papağan şovu, at binme, özel çocuk festivalleri, doğum günü kutlamaları, Pizza yapımı, Kurabiye atölyesi ve Korsan günü etkinlikleri de yapılıyor. Çocuklarla ilgili etkinlik hakkında daha fazla bilgi görmek için tıklayınız.


Çocuklarınızla sorunsuz güzel seyahatleriniz olsun, siz siz olun çocuk-bebek dostu otel seçin, mutlu olacağınızdan eminim.

Sarp ÖZKAR
Seyahat Pazarlama Uzmanı

www.travelmarketing.com.tr