Rekabet Artıyor! Amazon Prime Türkiye’de…

30 Eylül 2020

Bir süre önce Türkiye’de de faaliyete başlayan, dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Amazon.com sektöre epey ses getirmişti. Şimdi ise 19 ülkede 150 milyon aboneye ulaşan Amazon Prime hizmeti ile karşımızda. Amazon’un bu ayrıcalıklı üyelik servisi aslında alışveriş ve eğlence ayrıcalıklarını tek çatı altında topluyor. Amazon Prime aboneleri; bedava ve hızlı kargo hizmeti, Türkiye’de yayında olan diğer bir büyük yayıncı platformun rakibi olarak görülen Prime Video, oyun severleri yakından ilgilendiren Prime Gaming & Twich kanal aboneliği ve yine alışveriş tutkunları için Prime Day özel indirim ve fırsatlarına kadar birçok ayrıcalıktan faydalanıyor olacak. Bu hizmetlerin hepsine ise 30 günlük ücretsiz kullanım sonrası aylık 7.90 TL’ye sahip olabiliyorsunuz.

Genel olarak ülkemizde, bu tarz abonelikler için ayrı ayrı ödemeler yapıyoruz. Örneğin, sadece bir film/dizi platform aboneliklerimizde bile bu rakamın daha üzerinde ücretler ödüyoruz. Bu detayda baktığımızda, yanına aldığı birçok ek hizmet

Yazının Devamı

Yeni Apple Lansmanı Yapıldı

16 Eylül 2020

Apple uzun zamandır beklenen lansmanını 15 Eylül tarihinde gerçekleştirdi. Tim Cook’un video sunumu ile başlayan lansman, uzun süredir yeni iPhone serisini bekleyen kullanıcıları hayal kırıklığına uğrattı. Lansmanda Watch 6 serisi, Apple One abonelik sistemi, iPad ve iPad Air tanıtılırken, yeni iPhone serisinin tanıtımı daha sonraki aylara kaldı.

Lansmanda öne çıkan bazı özellikler ise şu şekilde;

Yeni Apple Watch 6 Kandaki oksijen miktarını ölçme özelliği ile gelen Apple Watch 6 serisi, 4 yeni sensör ile sadece 15 saniyede kandaki oksijen miktarını ölçebiliyor. Bu oldukça önemli bir özellik, çünkü kandaki oksijen miktarı korona virüs sürecinde önemli bir gösterge olarak karşımıza çıkıyor.
Ayrıca yeni Apple Watch 6 el yıkama sürenizi de hesaplayarak sizinle paylaşıyor. Özellikle yaşadığımız Covid-19 ve hijyen konularının çok fazla önemli olduğu bu süreçte bu iki özellik kullanıcılara fayda sağlayan bir yenilik olacak. 

Tanıtılan diğer yeni bir özellik ise, yeni Apple Watch fotoğraf çekebilmek

Yazının Devamı