Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş, Trabzonspor karşısında alınan, moral ve öz güven tahribatına yol açan yenilginin ardından UEFA Konferans Ligi kulvarında ilk sınavına çıktı.

Trabzonspor maçındaki ilk 11 tercihi nedeniyle eleştirilere hedef olan Şenol hoca, grubun favorisi Club Brugge karşısında kadroya sürpriz dokunuşlar yaptı. Savunmanın göbeğinde yeni transferler Amartey-Bailly ikilisi siftah yaptılar. Yaz kamp döneminde parlayan Demir Ege Tıknaz ilk 11'de forma giyerken, Aboubakar yeniden 11'e döndü.

İki ayrı cephede yoğun maç programı olduğu için deneyimli teknik adamın kadroda rotasyona gitmesi kaçınılmaz. Nitekim İsmail hoca da Fenerbahçe-Nordsjaelland maçında Tadic ve Dzeko gibi asları dinlendirerek 7 değişiklikle takımını sahaya sürdü.

Haberin Devamı

Belçika temsilcisinin önde yaptığı etkili prese ilk dakikalarda neredeyse hiç yanıt veremedik. Fizik gücü yüksek, dirençli ve kolektif bir oyun ortaya koyan Brugge bu bölümde kalemizi adeta abluka altına aldı. Rakibin şansı yaver gitse ve son vuruşlardaki beceri eksikliği olmasa ilk yarı sonunda Beşiktaş için maç bitebilirdi. Kartal'ın dinamosu Gedson neredeyse tek başına rakibe mukavemet etmeye çalıştı. 

Üretkenlik olarak Beşiktaş'ın ciddi problemleri var. Trabzonspor maçında rakip kaleye ilk şutunu 82. dakikada çeken siyah-beyazlılar Belçika'da neredeyse pozisyon bulamadan ilk yarıyı bitirdi. Topla oynama yüzdesinin yüksek olması bir şey ifade etmiyor. Devamlı yan paslar, dikine oyun yok. Ya ortayla ya da duran toptan gol bulma girişimleri... 90 dakika boyunca neredeyse organize bir hücum girişimi göremedik.

Oyun, Ghezzal ve Chamberlain gibi kreatif, rakip savunmanın arkasına top atabilen yıldızları çağırıyor. İki oyuncunun fizik-kondisyon olarak henüz 90 dakikayı çıkaracak duruma gelmemesi de Beşiktaş için sıkıştırılmış fikstürde büyük handikap.

Ev sahibi ekip ikinci yarıdaki müthiş baskısının semeresini kaptan Vanaken'in golü ile buldu. Nielssen'in ikramında Cenk'in soğukkanlı bitirişiyle 1 puanı hanemize yazdırdık. Burada Aboubakar'ın sıra dışı asistini de es geçmeyelim. Maçın kahramanı ise tartışmasız Mert Günok... Deneyimli eldiven kalesine adeta duvar örerek 8 net kurtarış yaptı ve Kartal'ın hezimete uğramamasında başrolü oynadı.

Haberin Devamı

Kalecinin 'maçın adamı' olması zaten negatif tabloyu fazlasıyla gösteriyor. Grupta favori lanse edilen takıma karşı alınan ve teselli veren puan, problemleri halının altına süpürmeye yetmez. Her zaman böyle şans faktörü ve kaleci becerisi yanınızda olmaz. Şenol hoca bir an önce kreatif vasıflara sahip oyuncuları takıma monte etmeli. Beşiktaş artık ideal 11'ini bulmalı.