Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Futbolseverlerin büyük bir heyecan ve merakla takip ettiği yaz transfer döneminde Süper Lig kulüpleri kadrolarına takviye yapmayı sürdürüyor. 26 Haziran'da açılan transfer penceresi, 15 Eylül'de kapanacak. Devler arasındaki rekabetin tavan yaptığı ve 'transfer çalım'larının atıldığı dönemde öne çıkan kulüpler Fenerbahçe ve Galatasaray oldu. Beşiktaş ve Trabzonspor rakiplerine nispeten daha az transferle yetindi.

Şampiyondan alternatifi bol kadro
Son şampiyon Galatasaray, şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve taraftarların gönlünde taht kuran Mauro Icardi'nin tapusunu aldı. Sarı-kırmızılılar Fenerbahçe'nin de girişimde bulunduğu Wilfried Zaha'yı transfer ederken, Angelino, Bakambu, Tete, Kerem Demirbay, Halil Dervişoğlu gibi oyuncularla Süper Lig'in yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde başarı kovalayacak alternatifi bol bir kadro kurdu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe sil baştan
9 yıllık şampiyonluk özlemini dindirmek isteyen Fenerbahçe de kadrosunu adeta sil baştan değiştirdi. Oyuncu sirkülasyonunun bol yaşandığı sarı-lacivertliler; Ajax'ın bayrak yıldızı Dusan Tadic'i Beşiktaş'ın elinden kaparken, Inter'le sözleşmesi biten Edin Dzeko'yu da gol sorununa ilaç olarak renklerine kattı. Kent, Djiku, Becao, Mert Müldür, son olarak Fred ve Cengiz Fenerbahçe saflarına katıldı. Dünya Kupası'ndaki performansıyla devlerin radarına takılan Livakovic'le kale sağlama alındı.

Altay Bayındır, Attila Szalai, Arda Güler, Diego Rossi ve Bruma'yı satan Kanarya önemli bir geliri kasaya koydu. Performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşatan Joao Pedro, Brezilya ekibi Gremio'ya kiralandı. Ali Koç yönetimi bu satışlardan bonuslarla birlikte 55 milyon euroyu aşan bir geliri kasasına koydu.

Beşiktaş yönetimi sınıfta kaldı
Geçen sezonun ikinci yarısında müthiş bir ivme yakalayan Beşiktaş transfer yarışında rakiplerinin oldukça gerisinde kaldı. Halil Dervişoğlu'nu Galatasaray'a, Dusan Tadic'i Fenerbahçe'ye kaptıran siyah-beyazlı yönetim, uzun süredir stat için sponsorluk anlaşmasına imza atamadı. Transfer döneminde adeta kağnı hızıyla ilerleyen Ahmet Nur Çebi yönetimini, taraftarlar 'istifa'ya davet ediyor. Taraftarların haklı olduğu çok yön var. Beşiktaş'ın geçen sezon nisan ayından itibaren kadrodaki eksikleri tespit edilmesine karşın yönetim, çok ağır davrandı. Teknik direktör Şenol Güneş'in hassasiyeti bilinmesine karşın transferlerin çoğu kampa yetiştirilmedi. Siyah-beyazlı takım Avrupa maçlarına 1-2 istisna dışında geçen sezonki 11'le çıktı.

Haberin Devamı

Yine zar atıldı
Kanat transferi çok gecikirken, sağ bek orjinli Onur Bulut'un mecburiyetten sağ açık oynaması durumun vahametini gözler önüne serdi. Sakatlık geçmişi kabarık olan Alex Oxlade Chamberlain transfer edilerek yine zar atıldı. Hep yek gelirse, Çebi yönetimi geçmişten ders çıkarmadığı için eleştiri bombardımanına tutulacak. Siyah-beyazlı camiada CV'sinde Arsenal ve Liverpool yazan yıldız oyuncunun Dele Alli gibi olabileceği kaygısı hakim. Zira detaylı sağlık kontrolünden geçirilen Ox'un kalitesini kimse yadsımıyor. Galatasaray'ın geçen sezon şampiyonluğuna önemli katkı yapan Milot Rashica ve ilk maçında gol siftahı yapan Zainutdinov transferleri teselli olduysa da eksik bölgelere hala takviye yapılmadı. Kreatif 10 numara ve sağ stoper transferi elzem.

Haberin Devamı

Kulübeye takviye şart
Haftalardır görüşülen Pereyra, Pepe, Malinovsky ve Bailly'den somut bir sonuç alınmaması da Çebi yönetimine tepkileri daha da artırıyor. Yedek kulübesi Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre zayıf olan siyah-beyazlılar, şu an itibariyle şampiyonluk yarışında dezavantajlı bir görüntü çiziyor. Ancak transferin bitimine 20 gün kaldı. Bu dönemde 'akşam pazarı' misali fırsat transferi de olacaktır. Bakalım bu süreç efektif değerlendirilecek mi? Hep birlikte göreceğiz.