Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş, Trabzon'da 24 maçlık yenilmezlik unvanını kaybederken, teknik direktör Şenol Güneş, kadro seçimiyle yenilginin baş sorumlusu oldu. Geçen sezonun ikinci yarısından başlayıp gerek ligde gerek Konferans Ligi'nde kazanma alışkanlığını edinen ilk 11'i bozması anlaşılır gibi değil.

Esame listeleri açıklandığında Aboubakar, Masuaku ve Muleka gibi isimlerin yedek kulübesine çekilmesine şaşırdık. Bu, son derece riskli ve bir o kadar da yanlış karardı. Cumartesi günü takıma katılan ve antrenmana çıkan Kamerunlu yıldızın varlığı bile rakipler için tehdit. Fizik olarak hazır olmayan Cenk ve Rebic'in ileri uçta görev yapması, rakip savunmanın ekmeğine yağ sürdü. Elinde etkili kanat bindirmeleri ve ofansif katkıları ile öne çıkan Masuaku gibi sol bek varken, orjinal mevkii sağ bek olan Onur'la oyuna başlamak hangi aklın ürünü?

Haberin Devamı

Deneyimli teknik adam, Masuaku, Aboubakar ve Muleka'yı ikinci yarının başında sahaya atarken, skor 2-0 olmuş, iş işten geçmişti. Bu arada yeni transferlerin ekseriyetinin hazırlık kampına yetiştirilmemesi ve dolayısıyla hala takıma adapte olamaması da yönetimin hatası.

Gelelim Trabzonspor cephesine... Pepe, Onuachu ve Mendy gibi takviyeler Trabzonspor camiasındaki negatif havayı pozitife çevirmiş. Taraftarlar tıpkı şampiyonluk sezonundaki gibi tribünleri doldurup bordo-mavili takımın itici gücü oldular. Batista Mendy orta sahada agresif ve baskılı oyunuyla, topları olumlu kullanmasıyla 'nokta atışı' transfer kategorisine dahil edilebilir. İlk yarıda direkte patlayan sürpriz şutu, maçın en güzel enstantanelerinden biriydi. Trezeguet'ye attığı akıl dolu pasta üçüncü golün asistinin asistini yaptı.

Onuachu ilk sınavında topu ağlarla buluştururken, rakip stoperler için büyük tehdit olacağını gösterdi. Visca, Trezeguet, Bakasetas ve Bardy gibi orta kalitesi yüksek yıldızlar, Nijeryalı dev kuleyi beslerse, Onuachu bu tarz golleri bu sezon çok atar. Almanya'da yetişen gurbetçi Mehmet Can Aydın da enerjisi, gerek savunmadaki gerek hücumdaki katkılarıyla tribünlerin alkışını alan isimlerden biriydi. Genç oyuncu, 8+3 kuralında Bjelica'nın elini iyice rahatlatacak.

Haberin Devamı

Trabzonspor akıllı, agresif ve doğru oyun planıyla haklı ve rahat bir galibiyet aldı. Özellikle üçüncü bölgede yapılan etkili pres çok başarılıydı. Beşiktaş'ın Gedson, Salih ve Amir'den oluşan orta sahasına fizik olarak önemli üstünlük sağladılar. Demek ki topla az veya çok oynamak önemli değil. Önemli olan ne kadar efektif olduğun. Topla daha fazla oynayan konuk ekibin kaleye ilk şutunun Ghezzal'ın ayağından 82. dakikada olması da pozisyon üretimindeki kısırlığın göstergesiydi.

Sonuç olarak 3-0'lık haklı galibiyetle moral ve öz güven depolayan Bjelica ve talebeleri geleceğe umutlu bakabilir. Bu maçtan önemli dersler çıkarması gereken Şenol Güneş, takıma henüz uyum sağlayamamış ve fizik olarak hazır olmayan oyuncu grubuyla iki kulvardaki yoğun ve zor fikstürden nasıl çıkacak, hep birlikte göreceğiz.