Tuncay Hoş

Tuncay Hoş

tuncay.hos@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

6'da 6 yaparak Konferans Ligi'ne adını yazdıran Beşiktaş, Süper Lig'de Sivasspor engelini de beklenilenin aksine zorlanmadan aştı. Çünkü 3 gün önce siyah-beyazlı takım, Dinamo Kiev maçında yoğun efor sarf etmişti. Şenol Güneş kamp döneminde takımı iyi çalıştırmış. Ev sahibi ekibin fizik güç ve kondisyon olarak rakibine bariz üstünlüğü göze çarptı.

Özellikle ilk devrede Gedson'un önderliğinde rakibe yapılan baskılarda top kazanma süresi neredeyse minimuma indirildi. Nitekim gol bölgesinde beceri eksikliği nedeniyle eleştirilere hedef olan Muleka'nın presiyle kazanılan topta, Aboubakar servis yaptı, Rashica şık bitirdi.

Haberin Devamı

RASHICA FAYDALI TRANSFER

Kosovalı kanat, tam bir takım oyuncusu. Rakip atağa kalktığında bekleri kovalıyor, Rosier'e yardımcı oluyor. Etkili driplingleri ve rakip savunmacıları bezdiren baskısı ile takıma çabuk adapte olduğunu gösterdi. Golde soğukkanlı bitiriciliği ile tribünlerin alkışını aldı. 

GEDSON'U PAMUKLARA SARMALI

Gedson'un anatomik yapısı incelenmeli. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile Beşiktaş'ı adeta 'ruhani' lideri. Makine gibi her yerde, orta sahadaki boşlukları kapatıyor, savunmaya yardım ediyor, takımını orkestra şefi gibi atağa kaldırıyor. Beşiktaş'ın Aboubakar ile birlikte yedeklemesi zor olan oyuncu. Onun için Beşiktaş teknik heyeti Portekizli yıldızı pamuklara sarmalı.

Şenol Güneş, Masuaku'nun yokluğunda Onur Bulut'u sola monte ederek pragmatik bir çözüm üretti. Milli futbolcu ters kanatta oynamasına rağmen bu bölgede etkili bindirmeleriyle dikkat çekerken, pas tercihlerinde hatalar yaptı. Özellikle orta kalitesini yükseltmesi gerekiyor. Güneş, bu hamlesi ile Umut Meraş'ı gözden çıkardığını açıkça belli etti.

SAVUNMAYA TAKVİYE OLMAZSA OLMAZ

Omar Colley hava toplarındaki hakimiyeti ile Beşiktaş'ın kapanan takımlara karşı çilingiri oldu. Adeta fezaya çıkan deneyimli savunmacı, bu sezonki gol sayısını 3'e yükseltti. Tandemi Necip'le de uyumlu bir görüntü çizdi. Ancak şu da gözden kaçmasın; Sivasspor ofansif organizasyon olarak oldukça yetersiz ve etkisizdi. Mert'i zorlayacak, yere yatıracak bir top gelmedi desek mübalağa etmeyiz. Savunmaya takviye olmazsa olmaz.

Haberin Devamı

10 NUMARA DA ELZEM

Transferde oldukça geç kalan ve taraftarın tepkisini çeken siyah-beyazlı yönetim, Güneş'in istediği savunmacıyı mutlaka renklerine katmalı. Ayrıca kapanan takımlara çözüm üretecek, kreatif bir 10 numara transferi de elzem. Zira 3 kulvarda mücadele edecek siyah-beyazlı takımın kadro derinliği ve kalitesi ezeli rakiplerine göre geride.