Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olmasının önündeki en büyük engel Meral Akşener mi?

Yoksa Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş mı? Ya da kendisine bir türlü sıcak bakmayan CHP medyası mı? Hiçbiri değil aslında.

CHP liderinin en büyük handikabı, parti kulislerindeki ifadeyle, “Ankara’da Kemalci, İstanbul’da Ekremci” olan bir grup siyaset esnafı.

Ankara’da kendilerine uzatılan mikrofonlara yüzlerine oturttukları en ciddi ifadeyle “Her CHP’linin adayı elbette ki Genel Başkanı’dır. Tabii ki benim de öyle“ deyip soluğu İstanbul’da alıyorlar.

Haberin Devamı

İstanbul’u çok ama çok seviyorlar. Ekrem Başkan deyince gözleri parlıyor. Beylikdüzü’nde geçen hafta İmamoğlu için düzenlenen toplantıya iki parti büyüğü katılıyor mesela!

Katıldığı TV programında reklam arasında Kemal Bey’e atıp tutan, İmamoğlu’na övgüler yağdıran, sonra bu sözleri kuşlar tarafından Ankara’ya iletilince çark edeni mi ararsın…

İstanbul Büyükşehir’den aldığı milyonluk ihalelere her ay bir yenisini ekleyeni mi?

İstanbul’un geniş imkânları ve vadettikleri birçok ismin kafasını karıştırıyor. Kulislerde herkesin birbirine sorduğu bazı sorularla devam edelim…

İmamoğlu’nun yeni konutunu yapan müteahhit vekil kim acaba? Kendisine İSKİ’den de iş verildiği doğru mu? Peki, yeğenlerine kurdurduğu şirket üzerinden İBB’den ihale alan parti büyüğü hangisi?

İşte Ankara’da Kemalci, İstanbul’da Ekremci olanlar bunlar. Ha bir de Kılıçdaroğlu’nun en yakınında görünüp aylardır İmamoğlu ile yol yürüyenler var.

Kemal Bey yıllardır iktidara, yandaş medya diye hedef gösterdiği gazetecilere demediğini bırakmadı. CHP’yi, son dönemde de altılı masayı karıştırmaya, yıkmaya çalışmakla suçladı.

Ama elmanın kurdunun içinde olduğunu unuttu. Şu an adaylık yolunda en büyük rakibi iktidar ya da düşman belledikleri medya kuruluşları değil. Yanında görünüp kuyusunu kazanlar. Parti imkânlarıyla ayakta tuttuğu bazı televizyonlar.

Akşener bir şekilde ikna olur. Ama içerideki kurtlarla mücadele etmek zor iş. Bakalım Kılıçdaroğlu onları alt edip aday olmayı başarabilecek mi?

Haberin Devamı

Vekillik isteyen başkanlar

CHP’de biri il, beşi ilçe belediye başkanı olan altı isim milletvekili olmak için genel merkeze haber gönderdi!

Ancak bu talep Kılıçdaroğlu tarafından jet hızıyla reddedildi. Kılıçdaroğlu’nun “İstifasını vereni affetmem” dediği söyleniyor.

Sadece CHP değil, AK Parti’de de bazı belediye başkanları yeni dönemde parlamentoda olmak istiyor. Siyaset yeni yılda ilginç ve renkli gelişmelere sahne olacak. Kesin bilgi, yazın bir köşeye.

Kadıköy’den gelen liyakat cevabı

CHP’li Kadıköy Belediyesi’ndeki görevde yükselme sınavında torpilli personelin yüksek puan alanların yerine müdür yapıldığı iddiasını bu köşede gündeme getirmiştik. Yazının yayımlandığı gün Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı aradı. Müdürlük görevine getirilen altı kişinin liyakat esas alınarak belirlendiğini söyleyen Odabaşı’nın açıklamaları özetle şöyle:

“Sınavda 58 puan alan iki kişinin notunun 60’a çıkarılarak barajı geçmelerinin sağlandığı iddiası doğru değil. Sınavı gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi bir soruyu itiraz üzerine iptal etti. Ve o sorunun karşılığı olarak sınava katılan tüm adaylara ek puan eklendi. Bu arkadaşlarımız da barajı böylece geçmiş oldu.

Haberin Devamı

Mülakat sınavında başarılı olarak müdürlük hakkını kazanan arkadaşlarımızdan birinin eşinin CHP Genel Başkan Yardımcısı olduğu doğrudur. Ancak bu arkadaşımız eşinden dolayı değil başarılı bir belediye bürokratı olduğu için bu hakkı kazanmıştır. Sınav iki aşamalıdır, yazılı sınavda başarılı olmak tek kriter kabul edilemez. Mülakatta kendilerine sorulan sorulara en doğru cevapları veren arkadaşlarımız sınavı geçmiştir. Mülakat sınavı devlet kurumlarına yapılan alımlarda da uygulanıyor. Hükümet bu uygulamayı kaldırsın, biz de yazılı sınav sonuçlarına göre hareket edelim.”

Başkan Odabaşı’nın açıklamaları böyle. Takdir sizin…